SITRUUNAINEN PARSA-PINAATTILASAGNE

by Beachhousekitchen

Kevätlasagne voisi olla sopiva nimi kuvaamaan tätä ihanan raikasta ja kauniin vihersävyistä lasagnea! Sinihomejuustolla maustettu juustokastike antaa maukkaan säväyksen kesäkurpitsalla ja raejuustolla täytettyyn lasagneen ja jos et ole sinihomejuuston ystävä, jätä pois – tilalle voisi hyvinkin sopia feta- tai vuohenjuusto!

Parsat rapeutuvat kivasti lasagnen pinnalla paiston aikana ja sitruunan kuori täytteessä tuo juuri sitä raikkautta muuten niin mehevään ja täyteläiseen paistokseen. Tästä syö useammankin kerran ja maut vaan muhevoituvat jääkaapissa! Ja kauniskin vielä, oma nelivuotiaskin innostui kuvailemaan lopputulosta. Ensi viikolla on jo toukokuu ja vappu, kyllä tästä selvitään & kevät on kohta kauneimmillaan ♥

pinaatti parsa

Parsa-pinaattilasagne

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1/2 pkt (500 g) pinaattilasagnelevyjä, eli 12-15 kpl

TÄYTE

1 iso tai 2 pientä kesäkurpitsaa, yht. n. 600 g 

1 sipuli

2-3 valkosipulinkynttä

öljyä kuullottamiseen

1 rkl jauhettua paprikaa

1 tl suolaa ja mustapippuria

1 tl oreganoa

LISÄKSI TÄYTTEEKSI

500 g tomaattimurskaa

400 g raejuustoa

1 luomusitruunan raastettu kuori

JUUSTOKASTIKE

50 g voita

3 rkl vehnäjauhoja

1 l maitoa

1 pkt (120-140 g) sinihomejuustoa

150 g Emmental-juustoraastetta (jätä puolet pinnalle)

1 tl mustapippuria ja suolaa

(1/4 tl muskottipähkinää)

PÄÄLLE

puolet täytteen juustoraasteesta

1/2 punttia parsaa

sitruunan siivuja 

mustapippuria ja oreganoa

Ohje:

  1. Tee ensin valkokastike hautumaan. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot, sekoittele mutta älä anna ruskistua. Lisää maito ja anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Murustele sinihomejuusto kastikkeeseen, lisää mausteet ja emmentalraaste. Anna kypsyä miedolla lämmöllä täytteen valmistuksen ajan.
  2. Pilko sipulit ja kesäkurpitsa pieniksi lohkoiksi, lisää pannulle öljyä ja kuullota kasvikset kypsiksi. Lisää mausteet ja raasta joukkoon luomusitruunan kuori, säästä muu sitruuna lasagnen päälle. Lisää jäähtyneeseen seokseen raejuusto.
  3. Kokoa lasagne. Laita lasagnevuoan pohjalle ensiksi puolet tomaattimurskasta, lado lasagnelevyt (3 kpl) tomaattikastikkeen päälle ja lisää kesäkurpitsa-raejuustoseosta n 1 cm kerros ja lusikoi päälle juustokastiketta.
  4. Lisää taas lasagnelevykerros, kesäkurpitsa-raejuustoseosta sekä juustokastiketta (4 kerrosta täytettä, 5 x lasagnelevyjä).
  5. Kaada viimeisen lasagnelevykerroksen päälle loput tomaattimurskasta, loppu valkokastike sekä juustoraaste. Lisää päälle parsat ja sitruunasiivut. 
  6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.  Halutessasi rouhi päälle mustapippuria sekä oreganoa ennen tarjoilua.

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Maarit / Sopusointuja 26/04/2020 - 09:46

Kommentoinkin jo muualle, että tämä kolahti – jälleen. Ihana ohje ja tätä tulen kokeilemaan! Mietin että chevrekin voisi olla meille maistuva versio. Näyttääkin niin ihanalta, että myös vieraille olisi ihana – sit kun….
Kivaa sunnuntaita teille <3

Vastaa
Beachhousekitchen 29/04/2020 - 11:06

Chevrellä kokeilen minäkin, koska rakastan vuohenjuustoakin! Kaunista vappuviikon jatkoa <3

Vastaa
Tiia 24/04/2020 - 20:27

Rakastan kaikkea missä on sitruunaa ja sinihomejuustoa, lasagne itsessään maistuu aina. Tämä olisikin ihan uudenlainen versio ja ehdottomasti haluaisin testata, jos muu perhe söisi homejuustoa, mutta ehkä ilman sitäkin on hyvää. Nimimerkillä ei koskaan pitsaakaan ilman homejuustoa.

Sydämellistä viikonloppua Heli teidän perheelle. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 29/04/2020 - 11:07

Oi me jaetaan rakkaus homejuustoon, todellakin se kuuluu pizzaan jokaiseen <3 Ihanaa vapun odotusta sinnekin!

Vastaa
Riitta 24/04/2020 - 14:57

Voi miten kaunis – kevätlasagne on osuva nimi! 🙂 Parsasesongista täytyy tosiaan nauttia nyt kaikin tavoin.

Aurinkoista viikonloppua!

Vastaa
Beachhousekitchen 29/04/2020 - 11:18

Todellakin parsoista on nautittava ja ne maistuivat tässä lasagnessakin!

Vastaa

Kommentoi