Toscanan viinitilat mielessä ja se täydellinen pasta

by Beachhousekitchen

Sis. PR-näytteitä/Juomavinkki

Tosin en ole koskaan käynyt Toscanassa, muualla Italiassa kyllä ja Roomassa monen monta kertaa. Toscanan auringon alla -elokuva kuuluu lempileffoihini juuri maisemiltaan sekä siltä tunnelmaltaan. Horisonttia viettelevästi kiertävät ja kumpuilevat maaseutumaisemat, viinitilat ja idylliset kivitalot – niihin lähimmäksi pääsee nyt kun kaataa lasiin täyteläistä punaviiniä ja nauttii sen italialaisen pasta-annoksen kanssa. Tämä leffa muuten on muuten täydellinen pääsiäisen leffahetkiin – pastan sulatteluviihdettä parhaimmillaan!

Kuva Hero

Sain Juomavinkiltä ihastuttavan ruoka- ja viinitervehdyksen Italiasta Rocca di Montemassin tilalta Toscanasta – seurusteluviiniksikin sopiva keskitäyteläinen punaviini Rocca di Montemassi Sangiovese Toscana on loistava vaihtoehto tuleviksi pyhiksi! Luonnehdinnan mukaan viini sopii erityisesti tomaattisille tai lihaisille pastaruoille, pizzalle, grillatulle punaiselle lihalle ja keskivahvoille juustoille, eli aika monelle ruokalajille sopiva viini.

Miltä kuulostaisi tomaattinen pasta gorgonzolalla ja pinaatilla? Jos gorgonzolaa ei löydy kaupasta, niin eiköhän mikä tahansa sinihomejuusto käy viimeistelyyn. Parmesaanin sijaan kannattaa valmiin pastan päälle ripotella kotimaista mustaleiman hienoa raastetta – tämä henkilökohtainen boikottini on voimassa kunnes parmesaania ja grana padanoa tuottavien tilojen olosuhteet ovat selvästi parantuneet ja eläinten olosuhteita valvova sertifiointijärjestelmä on käytössä♥

Juomavinkin sivuita löysin lisätietoa* tästä kestävän kehityksen edelläkävijä viinitilasta:

Rocca di Montemassi on ensimmäinen ja ainut omavarainen viinitalo Maremmassa. Tuottajalla on kestävän kehityksen sertifikaatti ja se on siirtymävaiheessa täysin orgaaniseen tuotantoon. Rocca di Montemassilla on Equalitas -sertikaatti, jonka mm. TSC (The Sustainabiliy Consortium) ja Alko ovat hyväksyneet viralliseksi kestävän kehityksen ohjelmaksi. Equalitas on italialaisten viinintuottajien järjestelmä ja sen hyväksynnän voivat saada viini, viinintuottaja tai viinitarha. Kestävän kehityksen ohjelmaan kuuluu ympäristö, sosiaalinen ja taloudellinen näkökulma. Viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia. Lue lisää: www.equalitas.it/en/

Joko siellä on selvillä mitä pääsiäisenä syödään? Aurinkoa viikkoosi♥

pasta

Tomaattinen pinaattipasta

Tulosta resepti
Annoksia: 2-3
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

PASTAKASTIKE

laadukasta oliiviöljyä

3-4 valkosipulinkynttä

1 sipuli

rasiallinen kirsikkatomaatteja

merisuolaa ja ripaus sokeria

70-80 g tuoretta pinaattia

Gorgonzola-juustoa

puntti basilikaa

mustapippuria

LISÄKSI

pennepastaa

nokare voita

(vahvaa juustoraastetta)

Ohje:

  1. Laita pastavesi tulelle. Kuori ja pilko sipulit,  huuhtele pinaatti ja puolita kirsikkatomaatit.
  2. Lisää pasta kiehuvaan ja suolattuun veteen. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä oliiviöljyssä, lisää puolitetut tomaatit. Lisää sokeri ja suola.
  3. Lisää pinaatti ja anna hetki olla liedellä. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
  4. Säästä pastan keitinvedestä n. 1 1/2 dl vettä ja valuta pasta. 
  5. Lisää pastan sekaan lusikallinen voita ja kaada pasta kastikkeen sekaan.  Lisää keitinvettä tarvittaessa.
  6. Pilko mukaan kourallinen basilikaa ja mausta mustapippurilla. Leikkaa gorgonzola tai sinihomejuusto pienemmiksi paloiksi, laita nokare tai kaksi valmiin annoksen päälle. Nauti punaviinin kanssa!

*Rocca di Montemassi sijaitsee Montemassin matalilla kukkuloilla Etelä-Toscanassa Maremman alueella. Viinitarhat sijaitsevat kukkuloiden länsipuolella, kasvaen Välimerelle päin. Alueella vallitsee mikroilmasto, joka on hyvin suotuisa viininviljelyyn mm. suurien yö ja päivä lämpötilavaihtelujen vuoksi. Maaperä on vahvasti mineraalinen ja sekoitus hiekkaa, kalkkipitoista savea, lietemaata sekä kalkkikiveä. Suurin osa viinitarhoista on yli 15 vuotta vanhoja ja pääosa viljellyistä rypäleistä ovan Sangiovesea ja Vermentinoa, jotka ovat Maremman päälajikkeet. Tämän lisäksi tuottaja viljelee Syrah, Viognier, Merlot, Cabernet Franc ja Cabernet Sauvignon rypälelajikkeita. Tuottajan viinivalikomaan kuuluvat valkoiset vermentinot, rosee viinit, ja Sangiovese pohjaiset punaviinit sekä super toskanalaiset sekoitusviinit.

Valviran ohjeistuksen mukaan juomaa ei saa kehua kommenteissa, mutta pastaa voi ylistää kaikesta sydämestä♥

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Tiia 08/04/2020 - 20:46

Ihana leffa, ihana Italia, Toscana näkemättä, muuten paljon Italiass rampannut, Rooma jätti sydämen kuitenkin kylmäksi. Tämä pasta on just mun makuu, homejuustoa kun on, niin aina silkkaa rakkautta.

Ihana postaus ja ihana haikailla Italiaa tässä samassa. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 14/04/2020 - 06:00

Minä löysin sen mieluiseni Rooman vasta ehkä neljännellä käynnillä, oli niin paikoista, hotelista, tunnelmasta ja seurastakin kiinni. Minneköhän makumatkalle sitä lähtisi seuraavaksi? Onneksi on leffat, jota vievät upeisiin maisemiin!

Vastaa
Maiju 08/04/2020 - 15:24

Ei vitsit, miten ihana annos jälleen kerran! Tein viime viikolla just tortellineista uunissa sinihomejuustopastaa, ja oli kyllä hyvää. Tuoreet tomaatit kuulostaa hyvältä, kokeiluun siis tämäkin 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 14/04/2020 - 06:02

Tortellinit, tykkään valtavasti! Täytyypä tehdä uunissa ja sinihomejuustokastikkeessa, yleensä tulee keitettyä vaan nopsaan ja nautittua voisulan kanssa!

Vastaa
Johanna / hellan ja viinilasin välissä 07/04/2020 - 19:38

Tykkäsin myös viinistä ja leffan olen katsonut vähintään 10 kertaa niin hyvä se on. Ihanaa pääsiäistä!

Vastaa
Beachhousekitchen 14/04/2020 - 06:03

Kiitos <3 Nyt uusilla ideoilla ja matkamuistoilla tähän viikkoon, ihania energioita & viinirypäleiden tuoksua sinnekin!

Vastaa

Kommentoi