Ruokakuva on kokonaisuus & se parempi vuohenjuustosalaatti

by Beachhousekitchen

Sis. PR -näytteenä saadun tuotteen

Ruokavalokuva ei ole vain itse kuvanottohetki, vaan se on isompi kokonaisuus. Kuuntelin juuri palkittujen valokuvaajien haastattelua, jossa mm. valokuvaaja Meeri Koutaniemi kertoi, ettei kulje koko ajan kamera olalla ja räpsi kuvia. Itse kuvaaminen on itse asiassa vain viisi prosenttia hänen työstään. Sitä yhtä wow kuvaa on ehkä edeltänyt pitkä taustoittaminen, matka kohteeseen, siellä tutustuminen paikalliseen elämään, luottamuksen rakentaminen ihmisiin ja vasta pitkällisen työn jälkeen kamera tulee pääosaan ja on aika ottaa se kuva. Löytää se oikea hetki, tunne ja tilaisuus.

Vähän samalla tavalla kuin ruokakuvan ottaminen ja koko ruokapostauksen laatiminen. Kamera tulee kuvioihin vasta loppuvaiheilla ja kuvaamisen osuus on ehkä lyhyin. Oikean kuvakulman löytäminen voi kyllä kestää hetken, vaikka kuvaamisesta olisikin tullut jo rutiinia. Toki ruokakuvaaminen tapahtuu paljonkin arkisemmissa raameissa kuin esimerkissä yllä.

Inspiraation etsiminen ja löytäminen ei aina tapahdu klo 8-16 puitteissa. Kun resepti alkaa hahmottumaan päässä, sitä seuraavat mm. raaka-aineiden hankinta, reseptin testaus ja kokkaaminen, stailaaminen, kuvien ottaminen, jälkikäsittely sekä reseptin ja koko postauksen kirjoittaminen! Riittääkö edes 8 tuntia tuohon kaikkeen? Kaupallisiin yritysyhteistöihin ja tilaustöihin menee ainakin tuo aika. Joskus taas lounaaksi aiotusta pikarepäisystä tulee kuukauden luetuin postaus, kuten kävi halloumi-pinaatticurryn kohdalla. Tai syntyy koko maata vavisuttava somehitti, niin kuin esim. Liemessä- blogin uunifetapasta!

Luen itse paljon blogeja, seuraan vaikuttajia, ammennan inspiraatioita myös muilta ja testaan suositeltuja tuotteita tai reseptejä. Kuluttajakäyttäytymiseeni on siis helppo vaikuttaa, kaupasta lähtee heti mukaan joku tietty uutuus tai muu tuote, jota joku muu on hehkuttanut! Viime viikolla, kun Johanna Hellan ja viinilasin välissä -blogissa kehui kuinka hyvin vuohenjuusto oli jo legendaariseen Igorin kana- reseptiin sopinut, iski minuun aivan hillitön vuohenjuuston himo! Ei auttanut muu kuin lähteä lähikauppaan.

Vuohenjuusto päätyi sopivasti PR-näytteenä tulleen Myllärin uutuuden, eli kaura ateria-aineksen kaveriksi lämpimään salaattiin. Tomaattisen makuinen kaurajyvä-rouheseos valmistuu kattilassa 12-15 minuutissa, nopea ja kätevä lisuke tai esim. risoton pohja. Runsaskuituisena ja aika mukavasti proteiinia sisältävänä (13 g/100 g) oikein mainio uutuus ja iski omaan makuhermoon ja sopii hyvin muutenkin ruokavaliooni.

Innostutko sinä helposti muiden esittelemistä resepteistä ja tuotteista? Mitä viimeksi valmistit bloggaajan tai muun somevaikuttajan reseptillä?

vuohenjuustosalaatin anatomia
vuohenjuustosalaatti

VUOHENJUUSTOSALAATTI

Tulosta resepti
Annoksia: 2
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

200 -300 g vuohenjuustoa (oman himon mukaan!)

öljyä ja voita paistamiseen

1 kpl Myllärin kaura-ateria ainesta (250 g) tai

couscousta tai kvinoaa

kourallinen kirsikkatomaatteja

pieni punasipuli

salaatin lehtiä

yrttejä ja mustapippuria

seesamin- tai pinjansiemeniä

kastikkeeksi

paholaisenhilloa

 

Ohje:

  1. Valmista kaura-ateria aines/couscous/kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa vuohenjuusto n. 2 cm paksuisiksi siivuiksi ja paista ne paistinpannulla kauniin kullanruskeiksi tai pidä uunissa ylälämmöllä/grillivastuksella hetki.
  3. Revi salaatit lautaselle, pilko tomaatit ja siivuta punasipuli. Silppua yrtit ja mausta kokonaisuus esim. mustapippurilla.
  4. Nosta vuohenjuustot annoksiin, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja nauti salaatti esim. paholaisenhillon kera.
vuohenjuusto
vuohenjuustosalaatti

Lue nämäkin

18 Kommenttia

Peggy 30/03/2019 - 12:58

Hieno ja ajatuksia tuova postaus. Välillä itseäni turhauttaa, kun joku sanoo, räpsäise nyt muutama kuva tosta noin, ei siihen kauan mene. Kuvan ottaminen kun on varsinkin ruokakuvissa kaikkea muuta kuin vain räpsy sinne tai tänne. Sen takia on ihana jakaa haasteita teidän muiden kanssa ja käydä keskusteluja, miten on mennyt ja mitä kuuluu kuvien taakse <3

Ps. Inspiroidun todellakin ja tällä hetkellä juuri sinusta.

Vastaa
Beachhousekitchen 03/04/2019 - 13:41

Ihana sinä <3 Ja todellakin, kuvaus on luovaa touhua, ei se annos tai kattaus, vaikka kuinka kaunis olisi aina lähde kuvautumaan kuin haluaisi ja joutuu luovimaan, siihenhän sitten aikaa meneekin : )

Vastaa
Minna 26/03/2019 - 20:08

Upea kuva ja hieno fiilis! Itse ostin juuri uuden objektiivin ja olen aivan tohkeissani siitä:)
Täytyy nostaa hattua teille ruokabloggaajille, kuinka ison työn teette yhden jutun eteen. Puhumattakaan noin upeista kuvista. Huh! Ei onnistuisi minulta ja no, enhän mä osaa ruokaa edes laittaa:)
Innostuin kyllä siitä uunifetajutusta, kun luin somesta ja teinkin sitä ja taidan kokeilla myös tätä. Kaikki omat kokkailut on jo niin nähty, mutta välillä se on vain niin haasteellista saada kaupiteltua uusi tuoka perheelle:) Niin ja kysehän ei ole enää pienistä lapsista:D

Vastaa
Beachhousekitchen 27/03/2019 - 15:16

Kiitos omien kokemustenkin jakamisesta <3 Uusi objektiivi, wow, jäänpä seurailemaan kuvamateriaalia! Onneksi oma perhe on niin tottunut, kun melkeinpä joka päivä kokkaa jotakin uutta, maistelemaan vaikka sirkkoja ; )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 25/03/2019 - 23:13

Kauniit syvät sävyt tässä annoksessa.

Inspiraatio tulee milloin mistäkin. Usein se lähtee jostain kuvasta jonka raaka-aineesta en edes tiedä, välillä idea tulee jostain raaka-aineesta, joskus muistelen jotain maistamaani annosta. Pahinta mitä kokeiluissa voi tapahtua on ettei ruoasta tullutkaan sellaista kun ajattelin, mutta siitäkin voi aina oppia jotain.

Vastaa
Beachhousekitchen 27/03/2019 - 15:17

Kyllä, aina ei onnistu, mutta ihmeen usein kyllä : ) Nytkin postaamista odottaa yksi resepti, jossa liha on korvattu paahdetulla paprikalla ja ai että se toimi! Parasta että intoa riittää ja halua kokeilla uusia juttuja ja makuja!

Vastaa
Maarit / Sopusointuja Lifestyle 25/03/2019 - 22:04

Oih miten upeat kuvat jälleen! Inspis voi tulla ihan mistä tahansa ja siksi mulla onkin vihko mukana reissussa tai tallennan idean puhelimeen, että muistan sen. Tämä pätee näihin omankin alueeni asioihin, väreihin, tyyliin tai postausideaan. Ja miten ihanaa ja innostavaa se onkaan!
Täytyy myöntää, että viimeksi olen kyllä kokannut uunifetapastaa, tosin vähän mukaillen…
Terkkkuja mökiltä <3

Vastaa
Beachhousekitchen 27/03/2019 - 15:19

Terkkuja mökille : )

Inspisvihko kulkee mukana, mutta jotenkin minun on helpompi hahmottaa visuaalisesti, eli useimmiten tallennan kuvasuosikkeihin inspis- tai muuten sykähdyttävät kuvat ja jutut!

Vastaa
Jael 25/03/2019 - 19:42

Tuo kuvasi on kyllä ihan huippu! Mun kamera on jo niin kulunut eikä selvästikään enään saa sillä niin hyviä kuvia, vaikka kuinka yrittäisi, muutenkin ostin sen käytettynä aikoinaan. Kuvasi ovat tosi upeat! Vuohenjuusto on niin hyvää, ja aivan ihanan herkulliselta kuulostaa tuo ruokasi:) Oikein hyvää viikkoa Heli:)

Vastaa
Beachhousekitchen 27/03/2019 - 15:21

Kiitos <3 Nämä muuten on otettu taskupokkarilla ; ) Ei aina se kameran hinta ole se määrittävä tekijä, itse hiukka pelkään liian teknisiä ja hienoja laitteita!

Vastaa
Annin Uunissa 25/03/2019 - 19:15

Tämä on niin totta! Moni ei tiedä mitä kaikkea yhden kuvan takana on! Kiitos Heli, hyvää asiaa <3

Vastaa
Beachhousekitchen 27/03/2019 - 15:32

Niinpä! Olen aika usein lukenut miten mukamas paremmin tietävät sanailevat että on niin helppoa on räpsäistä yksi kuva, hih! Kokeilkoon itse!

Vastaa
PauMau / Pauliina 24/03/2019 - 15:07

Ruokakuvaus on kyllä aihe, jonka opettelu kiinnostaisi kovasti! Mä olen niin mielikuvitukseton ruuanlaiton suhteen, että melkeinpä aina nappaan jonkun reseptin pohjaksi ja sävellän sen omaa (no ehkä vähän perheenkin) makumieltymystä vastaavaksi 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 27/03/2019 - 15:35

Säveltäminen onkin parasta, minulla on joskus parikin reseptiä mielessä, joista kehittelen jotakin uutta : ) Kannattaa ehdottomasti kokeilla ruokavalokuvausta, on ihan oma taiteenlajinsa!

Vastaa
Johanna / hellan ja viinilasin välissä 24/03/2019 - 11:03

Aivan sama täällä. Inspiraatio voi iskeä mistä tahansa ja milloin tahansa. Yhtäkkiä mieli kertoo jonkun tapahtuman seurauksena jostakin uudesta mahdollisesta hyvästä makuyhdistelmästä. Osa jää mieleen ja osa unohtuu, onneksi osa tulee testattua. Joskus tulee upeita makuja, joskus kivoja makuyhdistelmiä ja kyllä niitä epäonnistumisiakin tulee, joista voi oppia.
Meeri ottaa kyllä niin huikeita kuvia. 😊

Vastaa
Beachhousekitchen 27/03/2019 - 15:37

Maailmasta ja omasta mielestä eivät kokkailtavat ideat lopu, onneksi : ) Ja omaa halua riittää testaamaan vaikka mitä!

Vastaa
Outi 23/03/2019 - 20:38

Ihanan näköistä ruokaa. Viimeksi testasin kana-pestopastaa, reseptin nappasin yhdestä blogista.
Sinulla on kyllä aina aivan upeita ruokakuvia <3

Vastaa
Beachhousekitchen 27/03/2019 - 15:38

Nopeita arkiruokia kysellään paljon, niitä hakee itsekin sosiaalisen median kuva- ja reseptimaailmasta!

Vastaa

Kommentoi