Sis. PR -näytteenä saadun tuotteen
Ruokavalokuva ei ole vain itse kuvanottohetki, vaan se on isompi kokonaisuus. Kuuntelin juuri palkittujen valokuvaajien haastattelua, jossa mm. valokuvaaja Meeri Koutaniemi kertoi, ettei kulje koko ajan kamera olalla ja räpsi kuvia. Itse kuvaaminen on itse asiassa vain viisi prosenttia hänen työstään. Sitä yhtä wow kuvaa on ehkä edeltänyt pitkä taustoittaminen, matka kohteeseen, siellä tutustuminen paikalliseen elämään, luottamuksen rakentaminen ihmisiin ja vasta pitkällisen työn jälkeen kamera tulee pääosaan ja on aika ottaa se kuva. Löytää se oikea hetki, tunne ja tilaisuus.
Vähän samalla tavalla kuin ruokakuvan ottaminen ja koko ruokapostauksen laatiminen. Kamera tulee kuvioihin vasta loppuvaiheilla ja kuvaamisen osuus on ehkä lyhyin. Oikean kuvakulman löytäminen voi kyllä kestää hetken, vaikka kuvaamisesta olisikin tullut jo rutiinia. Toki ruokakuvaaminen tapahtuu paljonkin arkisemmissa raameissa kuin esimerkissä yllä.
Inspiraation etsiminen ja löytäminen ei aina tapahdu klo 8-16 puitteissa. Kun resepti alkaa hahmottumaan päässä, sitä seuraavat mm. raaka-aineiden hankinta, reseptin testaus ja kokkaaminen, stailaaminen, kuvien ottaminen, jälkikäsittely sekä reseptin ja koko postauksen kirjoittaminen! Riittääkö edes 8 tuntia tuohon kaikkeen? Kaupallisiin yritysyhteistöihin ja tilaustöihin menee ainakin tuo aika. Joskus taas lounaaksi aiotusta pikarepäisystä tulee kuukauden luetuin postaus, kuten kävi halloumi-pinaatticurryn kohdalla. Tai syntyy koko maata vavisuttava somehitti, niin kuin esim. Liemessä- blogin uunifetapasta!
Luen itse paljon blogeja, seuraan vaikuttajia, ammennan inspiraatioita myös muilta ja testaan suositeltuja tuotteita tai reseptejä. Kuluttajakäyttäytymiseeni on siis helppo vaikuttaa, kaupasta lähtee heti mukaan joku tietty uutuus tai muu tuote, jota joku muu on hehkuttanut! Viime viikolla, kun Johanna Hellan ja viinilasin välissä -blogissa kehui kuinka hyvin vuohenjuusto oli jo legendaariseen Igorin kana- reseptiin sopinut, iski minuun aivan hillitön vuohenjuuston himo! Ei auttanut muu kuin lähteä lähikauppaan.
Vuohenjuusto päätyi sopivasti PR-näytteenä tulleen Myllärin uutuuden, eli kaura ateria-aineksen kaveriksi lämpimään salaattiin. Tomaattisen makuinen kaurajyvä-rouheseos valmistuu kattilassa 12-15 minuutissa, nopea ja kätevä lisuke tai esim. risoton pohja. Runsaskuituisena ja aika mukavasti proteiinia sisältävänä (13 g/100 g) oikein mainio uutuus ja iski omaan makuhermoon ja sopii hyvin muutenkin ruokavaliooni.
Innostutko sinä helposti muiden esittelemistä resepteistä ja tuotteista? Mitä viimeksi valmistit bloggaajan tai muun somevaikuttajan reseptillä?


Ainesosat:
200 -300 g vuohenjuustoa (oman himon mukaan!)
öljyä ja voita paistamiseen
1 kpl Myllärin kaura-ateria ainesta (250 g) tai
couscousta tai kvinoaa
kourallinen kirsikkatomaatteja
pieni punasipuli
salaatin lehtiä
yrttejä ja mustapippuria
seesamin- tai pinjansiemeniä
kastikkeeksi
paholaisenhilloa
Ohje:
- Valmista kaura-ateria aines/couscous/kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa vuohenjuusto n. 2 cm paksuisiksi siivuiksi ja paista ne paistinpannulla kauniin kullanruskeiksi tai pidä uunissa ylälämmöllä/grillivastuksella hetki.
- Revi salaatit lautaselle, pilko tomaatit ja siivuta punasipuli. Silppua yrtit ja mausta kokonaisuus esim. mustapippurilla.
- Nosta vuohenjuustot annoksiin, ripottele päälle seesaminsiemeniä ja nauti salaatti esim. paholaisenhillon kera.


18 Kommenttia
Hieno ja ajatuksia tuova postaus. Välillä itseäni turhauttaa, kun joku sanoo, räpsäise nyt muutama kuva tosta noin, ei siihen kauan mene. Kuvan ottaminen kun on varsinkin ruokakuvissa kaikkea muuta kuin vain räpsy sinne tai tänne. Sen takia on ihana jakaa haasteita teidän muiden kanssa ja käydä keskusteluja, miten on mennyt ja mitä kuuluu kuvien taakse <3
Ps. Inspiroidun todellakin ja tällä hetkellä juuri sinusta.
Ihana sinä <3 Ja todellakin, kuvaus on luovaa touhua, ei se annos tai kattaus, vaikka kuinka kaunis olisi aina lähde kuvautumaan kuin haluaisi ja joutuu luovimaan, siihenhän sitten aikaa meneekin : )
Upea kuva ja hieno fiilis! Itse ostin juuri uuden objektiivin ja olen aivan tohkeissani siitä:)
Täytyy nostaa hattua teille ruokabloggaajille, kuinka ison työn teette yhden jutun eteen. Puhumattakaan noin upeista kuvista. Huh! Ei onnistuisi minulta ja no, enhän mä osaa ruokaa edes laittaa:)
Innostuin kyllä siitä uunifetajutusta, kun luin somesta ja teinkin sitä ja taidan kokeilla myös tätä. Kaikki omat kokkailut on jo niin nähty, mutta välillä se on vain niin haasteellista saada kaupiteltua uusi tuoka perheelle:) Niin ja kysehän ei ole enää pienistä lapsista:D
Kiitos omien kokemustenkin jakamisesta <3 Uusi objektiivi, wow, jäänpä seurailemaan kuvamateriaalia! Onneksi oma perhe on niin tottunut, kun melkeinpä joka päivä kokkaa jotakin uutta, maistelemaan vaikka sirkkoja ; )
Kauniit syvät sävyt tässä annoksessa.
Inspiraatio tulee milloin mistäkin. Usein se lähtee jostain kuvasta jonka raaka-aineesta en edes tiedä, välillä idea tulee jostain raaka-aineesta, joskus muistelen jotain maistamaani annosta. Pahinta mitä kokeiluissa voi tapahtua on ettei ruoasta tullutkaan sellaista kun ajattelin, mutta siitäkin voi aina oppia jotain.
Kyllä, aina ei onnistu, mutta ihmeen usein kyllä : ) Nytkin postaamista odottaa yksi resepti, jossa liha on korvattu paahdetulla paprikalla ja ai että se toimi! Parasta että intoa riittää ja halua kokeilla uusia juttuja ja makuja!
Oih miten upeat kuvat jälleen! Inspis voi tulla ihan mistä tahansa ja siksi mulla onkin vihko mukana reissussa tai tallennan idean puhelimeen, että muistan sen. Tämä pätee näihin omankin alueeni asioihin, väreihin, tyyliin tai postausideaan. Ja miten ihanaa ja innostavaa se onkaan!
Täytyy myöntää, että viimeksi olen kyllä kokannut uunifetapastaa, tosin vähän mukaillen…
Terkkkuja mökiltä <3
Terkkuja mökille : )
Inspisvihko kulkee mukana, mutta jotenkin minun on helpompi hahmottaa visuaalisesti, eli useimmiten tallennan kuvasuosikkeihin inspis- tai muuten sykähdyttävät kuvat ja jutut!
Tuo kuvasi on kyllä ihan huippu! Mun kamera on jo niin kulunut eikä selvästikään enään saa sillä niin hyviä kuvia, vaikka kuinka yrittäisi, muutenkin ostin sen käytettynä aikoinaan. Kuvasi ovat tosi upeat! Vuohenjuusto on niin hyvää, ja aivan ihanan herkulliselta kuulostaa tuo ruokasi:) Oikein hyvää viikkoa Heli:)
Kiitos <3 Nämä muuten on otettu taskupokkarilla ; ) Ei aina se kameran hinta ole se määrittävä tekijä, itse hiukka pelkään liian teknisiä ja hienoja laitteita!
Tämä on niin totta! Moni ei tiedä mitä kaikkea yhden kuvan takana on! Kiitos Heli, hyvää asiaa <3
Niinpä! Olen aika usein lukenut miten mukamas paremmin tietävät sanailevat että on niin helppoa on räpsäistä yksi kuva, hih! Kokeilkoon itse!
Ruokakuvaus on kyllä aihe, jonka opettelu kiinnostaisi kovasti! Mä olen niin mielikuvitukseton ruuanlaiton suhteen, että melkeinpä aina nappaan jonkun reseptin pohjaksi ja sävellän sen omaa (no ehkä vähän perheenkin) makumieltymystä vastaavaksi 🙂
Säveltäminen onkin parasta, minulla on joskus parikin reseptiä mielessä, joista kehittelen jotakin uutta : ) Kannattaa ehdottomasti kokeilla ruokavalokuvausta, on ihan oma taiteenlajinsa!
Aivan sama täällä. Inspiraatio voi iskeä mistä tahansa ja milloin tahansa. Yhtäkkiä mieli kertoo jonkun tapahtuman seurauksena jostakin uudesta mahdollisesta hyvästä makuyhdistelmästä. Osa jää mieleen ja osa unohtuu, onneksi osa tulee testattua. Joskus tulee upeita makuja, joskus kivoja makuyhdistelmiä ja kyllä niitä epäonnistumisiakin tulee, joista voi oppia.
Meeri ottaa kyllä niin huikeita kuvia. 😊
Maailmasta ja omasta mielestä eivät kokkailtavat ideat lopu, onneksi : ) Ja omaa halua riittää testaamaan vaikka mitä!
Ihanan näköistä ruokaa. Viimeksi testasin kana-pestopastaa, reseptin nappasin yhdestä blogista.
Sinulla on kyllä aina aivan upeita ruokakuvia <3
Nopeita arkiruokia kysellään paljon, niitä hakee itsekin sosiaalisen median kuva- ja reseptimaailmasta!