Kulunut syksy oli täynnä mielenkiintoisia ruokatapahtumia ja -messuja sekä lehdistötilaisuuksia. Kamerasta löytyi vielä muutama kuva ja taskusta tarinan poikanen, joista en ollut ehtinyt raportoida. Tässä siis kuvakimara mielenkiintoisimmista uutuuksista saman otsikon alla. Lopusta löytyy aisteja terhakoittavan, fenkolilla ja lakritsilla maustetun rapukeiton resepti, sitä pääsin maistamaan lakritsi- ja salmiakkifestivaalien lehdistötilaisuudessa.
Kävin tutustumassa Bonred -palmuöljyihin marraskuun lopussa yhdessä kasvisruokaa upein kuvin ja reseptein tehtailevan Appelsiineja ja hunajaa -blogin Jaelin kanssa. Palmuöljystä ja sen tuotantotavoista on kohistu paljon, mutta kerrottakoon että tämän punaisen Bonred -palmuöljyn valmistaja sai ensimmäisenä palmuöljyn tuottajana maailmassa RSPO sertifikaatin vuonna 2008. Bonredin valmistaja saa myös kaiken tarvitsemansa energian hyödyntämällä palmuöljyn tuotannon jäteaineksia ja on täten energian suhteen omavarainen.
Karoteenista tuleva keltainen väri antaa kivasti väriä raaka-aineeseen ja varsinkin näihin katkarapuihin se sopi hyvin, eikös!
Olen nyt testannut palmuöljyä pihvien ja jättikatkarapujen paistossa, salaattien kastikkeena sekä intialaisen ruoan valmistuksessa. Se sopii kuulemma erityisen hyvin myös uppopaistamiseen sekä sämpylä- tai pullataikinaan, antaen sille kaunista keltaista ja eläväistä väriä. Öljy on miedon makuista ja Henri Alenkin intoutui kehumaan sen olevan parhainta markkinoilla olevaa, jonka maku vähiten muuttuu kitkeräksi korkeissa lämpötiloissa. Kannattaa hakea pullo testikäyttöön kauppojen hyllyltä (löytyy ainakin K-ryhmän liikkeistä), hinnaltaan samaa tasoa kuin laadukas oliiviöljy.
Mukana pressitilaisuudessa oli myös Meri-Tuuli Lindström, joka kertoi tuotteesta sekä tarjoili mm. palmuöljyllä terästettyjä smoothieita ja suloisen pehmeitä aamiaissämpylöitä!
Kävin joulukuussa testaamassa* Radisson Blu hotellien uuden Super breakfast konseptin. Nyt tiedän minkä ketjun hotelliin menen seuraavan kerran, kun aamiainen alkaa olla jo suuren maailman hotellien tasoa! Ensiksi sinut yllätetään vitamiinishotilla, saat valita mieluisesi erikoiskahvin sekä tilata samaan hintaan juuri sinulle tehdyn omeletin lempitäytteilläsi! Kuulostaa aamiaispaikalta, jonka brunssin voimin jaksaa iltaan saakka.
Tarjolla oli mm. smoothieita, juustoja, leikkeleitä, erilaisia leipiä ja mikä parasta, niin tuoretta savulohta, että se hupeni kerta kerran jälkeen tarjottimelta!
Marraskuussa piipahdin myös toista kertaa järjestetyillä salmiakki- ja lakritsifestivaaleilla, joka on ehdoton must-tapahtuma mustan herkun ystävälle! Tapahtuman lehdistötilaisuudessa pääsin maistamaan lakritsilla ja fenkolilla maustettua keittoa, jonka ohjeen sain mukaani. Tässä alla koukuttava resepti!
1 sipuli 1 porkkana 3 varsisellerin vartta 2 valkosipulinkynttä 1 fenkoli 3 tähtianista 1 pussi sahramia mustapippuria 2 rkl tomaattipyreettä 1 rkl aniksen siemeniä 2kpl lakritsin juurta (murskattuna) 2 dl valkoviiniä, 1 rkl konjakkia 1 kg kuorimattomia rapuja vettä kermaa voita Kuori ja paloittele juurekset, freesaa juureksia voissa. Lisää mausteet ja tomaattipyree ja jatka kypsennystä vielä hetki ennen kuin lisäät ravut joukkoon. Lisää konjakki ja valkoviini, jonka jälkeen keitetään liemi puoleen. Lisää vettä niin että juurekset ja ravut peittyvät veden alle, kun keittopohja alkaa kiehua vähennä lämpöä ja kiehua hiljalleen 30-40 minuuttia jonka jälkeen siirrä kattila sivuun ja anna sen levätä noin tunti ennen kuin siivilöit liemen talteen. Lisää kerma liemeen ja mausta keitto kalaliemellä, pippurilla ja lakritsijauheella. Lautaselle salaatti ohueksi suikaloidusta fenkolista, kuorituista ravuista ja tillistä, kaada kuuma keitto päälle ja nauti. Ainesosat:
Ohje:
Mukavaa jouluviikkoa & stressitöntä jouluun valmistautumista!
*lahjakortti saatu Radisson Blu Plaza (Mikonkatu 23, Helsinki)
With ♥ from beach house kitchen
6 Kommenttia
Se rapukeitto oli ihana! Ja nuo tapahtumat mahtavia,ja kiva oli olla osassa mukana.Ihanaa joulun aikaa Heli!
Niin oli, pitää tehdä itsekin! Ihanaa oli nähdä sinua, voi kun asuisit täällä…Mitä upeinta joulua uutta vuotta 2016 sinne kauas!
Nam nam nam ja lakritsikeitto oli hyvää. <3
Eikös, mielettömiä makuelämyksiä koettu tämän syksyn aikana! Uusia makuja & herkkuja toivotaan myös vuodelle 2016 : )
Ihan mahtava idea käyttää lakua suolaisen ruoan mausteena.
Olen kuullut tuosta palmuöljystä, että on tosi hyvää ja pehmeän makuista.
Kivaa jouluviikkoa Heli <3
Kiitos! Omaan makuuni lakritsia oli himpun verran snadisti. Laittaisin siis tuplasti enemmän..: ) Bonred jäi kyllä omaan keittiöön, tykkäisin öljystä varsinkin paistaessa, ei käryä ja maku ei muutu!