GALETTEA JA KATTAUSTA Á LA MAKU KITCHEN LIFE

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Olen innoissani testannut ja päässyt päivittämään keittiön astioita ja ruoanlaittovälineitä yhden merkin laadukkaasta valikoimasta, eli kaupallisessa yhteistyössä Maku Kitchen Lifen kanssa samalla tutustuen heidän tuotteisiinsa. Maku Kitchen Lifen ruoanlaittovälineitä ja astioita tuleekin näkymään pitkin vuotta blogissa. Ne vanhat kulahtaneet viinilasit lähtivät vaihtoon ensimmäiseksi ja nyt suloisena suvena varsinkin kesäkeittiöön liittyviä inspiroivia juttuja on tulossa lisää!

Katseen kestävät ja korkealaatuiset Maku Kitchen Life -tuotteet löytyvät aika läheltä meitä kuluttajia, sillä niitä saa hyvin varustelluista tavarataloista ja marketeista kautta maan. Kohtuuhintaisina sarjaa voi täydentää pienelläkin budjetilla ja houkuttelevia uutuuksia tulee joka sesonkiin. Pääsin tutustumaan upean Tampereella sijaitsevan Tammer-Tukun show roomin tämän hetkisiin uutuuksiin ja tulevaan syksyyn ja nyt täytyy vielä jemmailla wow-huutojen kimakkuudessa, sillä syksy 2018 tuo tullessaan sen verran upeita astioita! Tammer-Tukun yhteydessä on myös Tammer Outlet-myymälä, joka on auki kuluttajille ja sieltä aina löytyy pikkurahalla kotiinviemisiä.

MUUTAMA POIMINTA KEVÄÄN UUTUUKSISTA JA LOHI-PARSAGALETTE

Kertakäyttöiset ja normaalia kertakäyttölautasta jämäkämmät ja tukevammat palmunlehtilautaset ovat kyllä tervetullut uutuus! Nyt voisi vaikkapa piha- ja puutarhajuhliin kattaa pelkästään nämä kauniit ja näyttävät lautaset ja tiskihuolet ovat historiaa. Ekologiset ja täysin biohajoavat lautaset saa neliön- ja suorakaiteen mallisina sekä pyöreän mallisina. Palmunlehtiastiat voi hävittää myös polttamalla. Niin helppoa ja vaivatonta juhlintaa, alakuvassa myös muhkea Maku Kitchen lifen vesi/viskilasi.

Maku kitchen life

Maku Kitchen Lifen kivipestyt 100% puuvillaiset ja tyylikkään tumman siniset tabletit ja saman sarjan kaitaliina sopisivat merihenkisinä vaikka veneeseen, eikös? Lasitetulle terassille katetaan näillä sävyillä ja kestävillä tuotteilla kesän tyylikkäimmät kattaukset.

Blogista taitaa löytyä aika montaa eri suolaista piirakkaa, onhan se mitä mahtavin ja monipuolisin juhlien suolainen tarjottava. Täytteitä voi varioida kymmeniä erilaisia ja varsinkin tällainen rustiikkinen galette (alla) sopii juhlapöytään. Täytteistä yksi parhaimpia on lohi, vuohenjuusto maistuu myös herkulliselta kasvisversiossa. Parsa ja lohi sopivat niin hyvin yhteen, että tuo rakkausliitto kannattaa hyödyntää myös pastassa, johon muuten testailen seuraavaksi Maku Kitchen Lifen parsakattilaa.

lohi-parsagalette

Maku Kitchen life

LOHI-PARSAGALETTE

Olen innoissani testannut ja päässyt päivittämään keittiön astioita ja ruoanlaittovälineitä yhden merkin laadukkaasta valikoimasta, eli kaupallisessa yhteistyössä Maku Kitchen Lifen kanssa samalla tutustuen… Sesonkiruokaa GALETTEA JA KATTAUSTA Á LA MAKU KITCHEN LIFE European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

POHJA

150 g voita tai margariinia

3 dl jauhoja (esim. 2 dl vehnäjauhoja + 1 1/2 dl spelttijauhoja/ruisjauhoja/kaura-härkäpapurouhetta tai muuta jauhosekoitusta)

1 kananmunan keltuainen

1/2 tl suolaa

2-4 rkl kylmää vettä

TÄYTE

1 kpl (500 g) nippu parsaa

1 rkl öljyä

ripaus suolaa ja 1 kuorittu valkosipulinkynsi

150 g kylmäsavulohta

2 kananmunaa

150 g juustoraastetta

120 g ranskankermaa

1 tl sitruunamehua

ripaus suolaa ja mustapippuria

tilliä ja sitruunaa koristeluun

Ohje:

  1. Nypi voi/margariini ja jauhoseos. Lisää suola ja kananmunan keltuainen. Lisää kylmää vettä sen verran, että taikinasta tulee pallo ja kääri se kelmuun. Säästä kananmunan valkuainen reunojen voiteluun.
  2. Laita taikinakäärö jääkaappiin/(pakastimeen jos aikaa vain 10 minuuttia) täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Pese parsat ja napsauta puumainen tyviosa pois. Leikkaa varret  esim. 2-3 osaan, valuta hieman öljyä ja rouhi päälle suolaa.
  4. Käytä parsoja hetki (1 min) pannulla valkosipulinkynnen kanssa, ei pakollista, mutta antaa kivan lisämaun!
  5. Hienonna kylmäsavulohi.
  6. Sekoita kulhossa kananmunat, ranskankerma, juustoraaste, sitruunamehu ja mausteet. Lisää hienonnettu lohi.
  7. Kauli galettetaikina esim. voipaperin avulla leivinpaperille soikean muotoiseksi.
  8. Nostele täytemassa piiraalle, lado jäähtyneet parsan palat pinnalle ja jätä taikinan reunaa n. 4-5 cm ilman täytettä.
  9. Nosta reunataikina piiraan päälle ja asettele siten, että täyte pysyy.
  10. Voitele reunat valkuaisella.
  11. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia.

P.S. Valkopohjainen kuvioitu tarjoilupaperi sopii hyvin myös friteerattujen tuotteiden esillelaittoon ja niihin voi kätevästi kääräistä pihajuhlien burgerit. Pakkauksessa on 50 kpl 30 x 30 cm paperia. Kattaukseen tulee heti särmää näinkin pienellä jutulla!

lohi-parsa galette

Maku kitchen life

Maku kitchen life

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Tuuli - Lumo Lifestyle 23/05/2018 - 11:37

Maku Kitchenillä on paljon kivoja tuotteita.

Piirakoiden teko on jäänyt pitkäksi aikaa, kesällä taas innostun tekemään niitä. Ne ovat niin helppoa tarjottavaa salaatin kanssa.

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 12:42

Laadukkaita, persoonallisia ja silti kohtuuhintaisia nämä Maku Kitchen Lifen tuotteet : )
Viikonlopun vieraat taitavat saada alkupaloiksi minigaletteja, takuuvarma ja nopea leivottava!

Vastaa
Viikonlopppukokki 23/05/2018 - 10:07

Kiva, että noita tarjoilupapereita on myynnissä kuluttajillekin ihan tavallisista kaupoista. Kesällä on varmasti monta tilaisuutta, jossa ne ovat tarpeen.

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 12:43

Onhan noita tuota mm. Tallinnasta jo pitkän aikaa, kun Suomesta ei ole saanut. Aivan huippuja juuri pihajuhlien kattauksissa!

Vastaa
Outi 22/05/2018 - 20:32

Maku kitchen lifella on kyllä aivan ihania juttuja kattaukseen ja ruoan laittoon. Täysillä ihastuin paistinpannuihin, joissa on puinen ripa. Astioista himoitsin kaikkia kippoja ja kuppeja, olivat ihanissa väreissä tänä keväänä.
Ihanaa tiistai-iltaa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 12:45

Kiitos, ne paistinpannut ovat upeat, testiin menee mm. se parilapannu, jolla saa kivat vauhtiraidat vaikkapa kanafileisiin!

Vastaa

Kommentoi