Grillatut pekoniporkkanat ja sadonkorjuun focaccia – Jakob’s Creekin viinien makupareina

by Beachhousekitchen
8 Kommenttia

PR-tapahtuma/Juomavinkin ja 40+ blogien kutsumana

Kun erinomaisesta ruoasta ja niille sopivista viineistä kiinnostunut somevaikuttajien joukko seuralaisineen kokoontuu saman grillin ja pöydän ääreen kauniin aurinkoisena elokuun lauantaina, niin voi odottaa sellaista makujen tykitystä, että sadonkorjuujuhlista puhutaan ja niitä muistellaan pitkään! On niitä reseptejäkin jo kyselty ristiin rastiin ja monella somekanavalla. Tässä postauksessa jaan omat juhliin tuomani ruoat ja niiden reseptit sekä muiden jo julkaistujen jutut. Inspiraatioita, ideoita ja loistavia tarjoiluehdotuksia, jos vaikka olet järjestämässä loppukesän venetsialaisia tai sadonkorjuujuhlia, käy siis lukemassa ja nauttimassa!

SADONKORJUU- JA GRILLIJUHLAT HELSINGIN KATTOJEN YLLÄ

Sain siis kunnian yhdessä kauniita kuvia ottavan ja paljon matkustavan Lumo lifestyle -blogin Tuulin kanssa järjestää somevaikuttajien tapaamisen, jossa pääosassa olisivat kaksi australialaista viinitalo Jacob’s Creekin viiniä.

Kesäistä tunnelmaa elokuisiin juhliimme tulisi luomaan tämän kesän uutuusrosee Jacob’s Creek Le Petit Rosé ja grillattavien kanssa voisi maistua viskitynnyrikypsennetty Jacob’s Creek Double Barrel Shiraz -punaviini. Sadonkorjuu- ja grillijuhla-teemaisen tapahtuman ruokatarjoilu tulisi muodostumaan jokaisen osallistujan tuomasta tarjottavasta, suolaisesta tai makeasta, jo kotona valmistellusta tai paikan päällä grillattavasta.

Kuva Lumo Lifestyle

Saimme tutustua viineihin etukäteen ja näin miettiä tulevien sadonkorjuujuhlien tarjoilua viinien kannalta – mikä voisi olla sopiva makupari pirskahtelevan hapokkaalle ja vadelmaiselle Le Petit Rosélle ja mikä toimisi tuhdin täyteläisen ja tanniinisen Double Barrel Shirazin kanssa.

Jacob’s Creeking viinitekijätiimi oli ollut Etelä-Ranskassa Provencessa tutustumassa alueen roseeviineihin ja Le Petit Rosé – viini onkin saanut vaikutteita ranskalaisesta viinin valmistuksesta. Tästä tuli oma suosikkirosee näin loppukesällä, ei ihme, että se nousi kotimaassaan lanseerauskesänsä suosituimmaksi ja myydyimmäksi roseeviiniksi. Ihanan hentoinen vaaleanpunainen väri ja raikas maku, hintakin todella passeli 11,99€.

Pernod Ricard ja Juomavinkki lainasivat meille upeata toimistohuoneistoansa ja parveketta, heidän huippumukava ja asiantunteva tiiminsä myös valitsi nuo australialaiset viinit, joiden ympärille rakensimme sadonkorjuumenumme. Upeat puitteet ydinkeskustassa ja näköala Helsingin tuomiokirkolle – ilmakin osui nappiin ja lämpöä riitti pitkälle iltaan.

TÄYDELLINEN KATTAUS KAUDEN MAKUJA JA VIERAIDEN LEMPIRUOKIA

Mitä siis nautimme näiden aussiviinien kanssa elokuisessa sadonkorjuujuhlassamme?

Sopusointuja -blogin ihastuttava Maarit oli valmistanut teemaan sopivaa yrttistä perunasalaattia ja todella herkullista Romesco-kastiketta. Villa Valko – instagram-tiliä pitävä Kati toi mukanansa kirjaimellisestikin syötävän kauniin mansikka-vuohenjuustosalaatin ja vaikka Casa Mimi -blogin Sarin omasta satokauden salaatista löytyi samoja ainesosia, kumpikin salaatti oli omanlaisensa ja maistui todella hyvin lämpimien ruokien kanssa. Värikästä hyvän mielen ruokaa!

Tuulin välimerelliset kanavartaat olivat kevyttä grilliruokaa parhaimmillaan, yhdessä karamellisoidun fenkoli-jogurttikastikkeen kanssa todella makuhermoja kutkuttavaa!

Outi’s life – blogin sydämellisen Outin texmex-kanatortillasalaatti oli niin kielen vievää, tätä muuten tulen tarjoilemaan syksyn vieraille, juuri sellaista, joka uppoaisi hetkessä niin vaativille teinivieraille kuin meksikolaisia makuja rakastaville. Ihanan runsaita ja täyteläisiä makuja ja olihan upea esillelaittokin!

Grilli-ja sadonkorjuujuhlamme starttasivat jo klo 13, joten laitoimme heti esille pientä alkupalaa Jacob’s Creekin Chardonnay Pinot Noir Brut -kuohuviinin seuraksi. Meriharakka -Iirislahdesta maailmalle ja takaisin -matkablogin Pirkko ja Lasse toivat juhliin kolmea eri juustoa mm. brietä ja manchegoa, jotka maistuivat keittämäni omena-inkivääri-hillokkeen kanssa. Tarjolle laitoimme myös leipomaani sadonkorjuufocacciaa, jossa oli mukana oman sadon tomaattia ja paahdettua kesäkurpitsaa. Näillä käynnistelimme tulevaa muutaman tunnin ruokamaratonia, toimiva setti heti alkuun.

Grillauksen lomassa Aromipajan Mikko järjesti näyttävän lautastarjoilun, taivaallisen hyvää sadonkorjaajan perunamunakasta punajuurimajoneesilla, palsternakkasipseillä ja chorizolla, kyllä keräsivät kehuja nämäkin kauniisti asetellut annokset! Tätä on myös tehtävä kotona, Mikko muuten kertoi, että punajuurimajoneesin valmistus on luultua helpompaa, vadelmaviinietikka siinä on yksi maun antajista ja “salaisista” ainesosista.

Kyllä grillijuhlissa on oltava hampurilaisiakin, Maistelun Maailma -blogin Mikael tarjoili hunajaoluessa haudutetulla nyhtöpossulla täytettyjä burgereita, taivas ratketkoon miten maistuivatkaan hyviltä!

Mieskin -blogin Juri ihastutti juhlavieraita Aasian makuja tulvillaan olevalla grillilohella. Voi miten suloisen kutkuttavan mausteista ja lohi täydellisen mehukasta! Oi jos tuoksut voisivat välittyä ruudun takaa…

Meillä kasvatettiin paria eri lajia porkkanaa tänä kesänä ja nyt oli onnistunut sato naposteluporkkana-lajiketta, makea ja syvänoranssinen lopputulos. Sopi täydellisen hyvin näihin pekonilla käärittyihin grilliporkkanoihin. Jos käytät tuoreita juuri maasta nostettuja porkkanoita, niin niitä ei tarvitse esikypsentää. Ihana purutuntuma säilyy ja silti miellyttäviä syödä, vaikka grillissä on käytetty vain sen aikaa, että pekoni rapeutuu. Todella yksinkertaiset valmistaa ja maistuvat alkusnackeina kylminäkin!

Jacob's Creek

GRILLATUT PEKONIPORKKANAT, SADONKORJUUFOCACCIA JA OMENA-INKIVÄÄRIHILLOKE

PR-tapahtuma/Juomavinkin ja 40+ blogien kutsumana Kun erinomaisesta ruoasta ja niille sopivista viineistä kiinnostunut somevaikuttajien joukko seuralaisineen kokoontuu saman grillin ja pöydän ääreen kauniin… Sesonkiruokaa Grillatut pekoniporkkanat ja sadonkorjuun focaccia – Jakob’s Creekin viinien makupareina European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

PEKONIPORKKANAT

10 ohutta uutta porkkanaa

1 pkt (170 g) pekonia

tuoretta timjamia

marinadi:

2 rkl laadukasta öljyä

1 rkl hunajaa

1 rkl tuoretta timjamia

1/2 tl cayennepippuria

1/2 tl valkosipulijauhetta

rouhaisu suolaa ja mustapippuria

SADONKORJUUFOCACCIA

(1 pellillinen tai 2 pienempää  20 x 30 cm vuokaa)

7 dl vettä

50 g hiivaa

1 1/2 tl sokeria

14 dl vehnäjauhoja

2 tl suolaa

1 dl oliiviöljyä

päälle

1/2 dl öljyä

2 dl ohuita kesäkurpitsasiivuja (maustamiseen suolaa ja paprikajauhetta)

2 dl kirsikkatomaatteja

1 punasipuli

50 -70 g fetajuustomurua

2 - 3 tl sormisuolaa

Uunista ottamisen jälkeen

oliiviöljyä

OMENA-INKIVÄÄRIHILLOKE

1 kg omenoita

1 dl vettä

1 dl hillosokeria

1/2 dl fariinisokeria

2 rkl raastettua inkivääriä

2 kanelitankoa

1 tl korianterijauhetta

1 dl omenaviinietikkaa

2 rkl sitruunamehua

 

Ohje:

PEKONIPORKKANAT

  1. Pese porkkanat. Sekoita marinadin ainesosat kulhossa ja "voitele" marinadilla porkkanat.
  2. Kääri yksi pekonisiivu jokaisen porkkanan ympärille.
  3. Grillaa porkkanoita käännellen, kunnes pekoni on grillaantunut kypsäksi ja rapeaksi. 
  4. Viimeistele timjamilla ja rouhi halutessasi valmiiden päälle mustapippuria.

FOCACCIA

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää sokeri.
  2. Lisää jauhot pienissä erissä jatkuvasti alustaen. Lisää suola ja oliiviöljy.
  3. Taikina saa jäädä löysähköksi. Anna kohota pyyheliinan alla puolisen tuntia.
  4. Siivuta kesäkurpitsa ja suolaa kevyesti. Voit paistaa siivuja  kuumalla pannulla hetken.
  5. Levitä kohonnut taikina öljytyin sormin leivinpaperilla vuorattuihin uunivuokiin (koko n. 20 x 30 cm) tai uunipellille.
  6. Sivele pinta oliiviöljyllä, asettele päälle kesäkurpitsasiivut, kirsikkatomaatit, sipulisiivut ja murustele fetajuusto. Ripottele päälle myös silputtuja yrttejä ja sormisuolaa.
  7. Paista keskitasolla 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.
  8. Pirskottele uunista otetun focaccian päälle oliiviöljyä ja leikkaa annospaloiksi.  

OMENA-INKIVÄÄRIHILLOKE

  1. Kuori omenat ja pilko n. 1 x 1 cm kuutioiksi. 
  2. Laita kuutiot kattilaan yhdessä veden,  sokereiden, inkiväärin, korianterijauheen ja kanelitankojen kanssa.
  3. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen ja noin 10 minuutin päästä lisää omenaviinietikka.
  4.  Kun omenat ovat pehmentyneet ja seos sakeutunut, lisää sitruunamehu.
  5. Jäähdytä ja kaada hillopurkkiin. 
  6. Tarjoile vaalean lihan tai juustojen kanssa.

Focaccia on itse asiassa aika vaivaton leipoa ja sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä, se kun säilyy mehevänä siihen upotetun öljyn ansiosta. Mainio piknik-eväs ja annospaloina näyttäväkin juhlapöydän leipä.

Kyllä oli upea pöytä kun saimme kaikki jo aiemmin valmistetut ja grillissä kypsennetyt ruoat esille!

Täyteläisten ja tanniinisten punaviinien ystävien laadukas valinta kyllä on tuo maistamamme Jakob’s Creekin Double Barrel Shiraz 5th Vintage. Todella paahteisen tuhti viini, joka varmasti tulee maistumaan syksymmällä esim. riistaruokien kanssa. Erinomainen lahjaidea laatuviinien ystävälle (hinta Alkossa 18,69€).

Ennen jälkiruokia muutama hetki ryhmäkuvien ja selfieiden ottamiselle!

Jälkiruoista vastasivat hersyvän iloiset naiset Krista ja Minna Kristallin hohtoa– ja Kristallikimara -blogien takaa. Näköjään olimme suurin osa kallellaan suolaisiin makuihin, kun makeita tarjottavia tuli vain kaksi, mutta ne olivatkin sitten sitäkin parempia! Kristan söpöt ja ihan täydelliset kuppikakut ja Minnan mansikoilla koristellut suklaaleivokset, eihän mikään juhla olisi juhla ilman suklaista aterian päätöstä.

Voi veljet ja siskot mikä ikimuistoinen päivä ja upeinta mahdollista seuraa. Tästä pitäisi tehdä perinne, sillä kesä tuntui jatkuvan, eikä lomalta paluu harmittanut, kun tiesi hilpeähenkisen ja leppoisan ruokajuhlan olevan tulossa. Grillipippaloissa oli mukana myös meidän somettajien puolisoita tai ystäviä, hekin nauttivat lämminhenkisestä ilmapiiristä ja tutustuivat toisiinsa yhdessä grillaten.

Kiitos kaikki rakkaat kollegabloggaajat ja somevaikuttajat sekä avecit, iso kiitos, että olitte mukana, nähdäänhän pian uudestaankin hyvän ruoan ja juoman äärellä? Lämmin kiitos myös emännillemme Juomavinkin ja Jacob’s Creekin puolelta!

Mieskomeutta mukana – grillaustiimi aloittamassa päivän kuuminta hommaa!

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Peggy 30/08/2019 - 09:28

Siis VAU, mitkä tarjottavat. Pöydät notkuu toinen toistaan ihanimpia herkkuja. Oi, oisinpa päässyt mukaan <3

Vastaa
Beachhousekitchen 10/09/2019 - 14:28

Voi niinpä : ) Oli kyllä vuoden parhaimmat ruokakemut!

Vastaa
Minna Vuo-Cho 26/08/2019 - 21:31

Oi nam, näyttääpä ihanalta ja vautsi, mikä porukka 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 27/08/2019 - 13:48

Tuolla porukalla oltaisiin istuttu varmasti aamunkoittoon asti, ruoka vaan oli niin hyvää että loppui kesken ; )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 25/08/2019 - 23:30

Voi mikä upea iltapäivä meillä olikaan! Kiitos, että sain kanssasi järjestellä tätä kivaa tapahtumaa. Porkkanat olivat superherkullisia ja focaccia mehevää. Erilaisia ruokia oli juuri sopiva kattaus, viinit sopivat nappiin annosten kanssa, sää suosi ja seura oli mitä parhaita. Ihan täydellinen iltapäivä!

Vastaa
Beachhousekitchen 27/08/2019 - 14:11

Kuin myös, yhteistyö sujui leikiten <3 Oli kyllä täydellinen ruokajuhla ja seura parasta!

Vastaa
Outi 25/08/2019 - 22:12

Täytyy sanoa, että tämä tapahtuma oli täydellisen onnistunut. Tosi kivaa oli kaikilla yhdessä, ruoka oli parempaa kuin hyvää, juomat kylmiä ja sopivia ruoan kanssa eikä ilmakaan ollut muuta kuin kesäinen. Kiitos, että saatiin tulla ja kiitos tuhannesti siitä, miten ihana olet aina kun tavataan ja tietenkin muutenkin. Ihanasti myös kirjoitit meidän kaikkien ruoista. Olet sinä vaan upea ystävä <3

Vastaa
Beachhousekitchen 27/08/2019 - 14:12

En kestä mikä ihana kommentti, olet niin rakas Outi <3
Voi kun tästä pitää nyt tehdä perinne, sadonkorjuujuhla kaikkine herkkuineen ja ihanine ihmisineen!

Vastaa

Kommentoi