HITTIPERUNAT KESÄLLÄ 2020 – eikä suotta!

by Beachhousekitchen

Tämä resepti on itse asiassa kiertänyt netissä jo monta vuotta, mutta vasta nyt juhannuksena kokeilin ensimmäistä kertaa minkälaisen makuelämyksen yrttisekoitus ja smetana antavat uusille potuille! Nyt tätä herkkua on tehty useamman kerran ja tarjoiltu vieraillekin. Ei todellakaan suotta ole kehuttu ja jos et ole sinäkään aiemmin kokeillut, niin nyt pottukattila tulille.

Hölskytyspotuista löytyy muutama eri versio, itse ehkä pidän aavistuksen verran enemmän siitä, jossa smetanaa – creme fraiche toki sopii myöskin! Itse lisäsin vielä tuoretta mustapippuria ja nyt kun aloin vielä makustelemaan, niin ehkäpä muutama raasto luomusitruunan kuorta voisi antaa myöskin raikkaan suutuntuman!

Vaikka en nyt mikään paras kaveri ole makkararuokien kanssa, niin kyllä se grillimakkara muutaman kerran kesässä maistuu ihmeen hyvältä vaikkapa juuri näiden hölskytyspottujen kanssa. Tässä vähän vinkkiä sellaisten vähän fiinimpien makkaravartaiden valmistamiseen: leikkaa makkara n. 1 1/2 cm paksuisiksi lohkoiksi ja pujota varrastikkuihin yhdessä esim. paprikalohkojen kanssa. Onpa hauska tapa syödä makkaraa ja näyttää tosi nätiltä! Nyt on pakko katsastaa oma perunamaa, joko sieltä voisi nostaa satsin näihin pottuihin tulevan viikonlopun juhliin. Upean aurinkoisia kesäpäiviä kaikille ♥

hittiperunat kesä 2020

HITTIPERUNAT, ELI HÖLSKYTYSPERUNAT

Tämä resepti on itse asiassa kiertänyt netissä jo monta vuotta, mutta vasta nyt juhannuksena kokeilin ensimmäistä kertaa minkälaisen makuelämyksen yrttisekoitus ja smetana antavat… Sesonkiruokaa HITTIPERUNAT KESÄLLÄ 2020 – eikä suotta! European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 kg varhaisperunoita (keitinveteen suolaa)

50 g voita

1/2 dl hienonnettuna ruohosipulia

1 dl hienonnettua tilliä

3 kevätsipulia varsineen

1 prk (120 g) smetanaa tai ranskankermaa

suolaa  ja mustapippuria myllystä

Ohje:

  1. Keitä harjatut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
  2. Valuta keitinvesi kannen avulla. Sulata perunoiden joukkoon voi.
  3. Hienonna yrtit, leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Lisää yrtit, sipulit ja smetana kattilaan perunoiden joukkoon. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria.
  4. Aseta kattilan kansi paikoilleen ja ravista voimakkaasti.
  5. Nauti hittipotut kesäruoan lisukkeena, täydellisiä näiden makkaravartaiden kanssa ja fantastisen hyvää mm. savukalan kanssa.

Lue nämäkin

7 Kommenttia

Tuula / Tuula's life 31/07/2020 - 13:10

Kiitos hölskytysperunoitten ohjeesta. Olen tästä kuullut, mutta reseptiä minulla ei ole. Mutta nyt on! Tämä menee kokoeiluun. Kivaa viikonloppua Heli-Hannele <3

Vastaa
Maiju 18/07/2020 - 16:38

Kokeilulistalla on nämä minulakin ollut pitkään, lapsi kun ei oikein välitä mistään kastikkeista. Tuo smetana kuulostaa kyllä hyvältä!

Vastaa
Beachhousekitchen 22/07/2020 - 17:50

Se vaan antaa ihan mielettömän hienon säväyksen ja koostumuksen perunalle!

Vastaa
Jael 17/07/2020 - 12:50

Kuulostavat tosi hyviltä🥔Itse asiassa muistin nuo perunasi, ja ostin torilta uusia perunoita. Tosin mulla ei ollut noita muita aineksia, mutta ensi kerralla sitten. Kivaa viikonloppua Heli🌺🌺

Vastaa
Beachhousekitchen 22/07/2020 - 17:52

Kiitos : ) Uudet perunat ovat kyllä parhaita!

Vastaa
Tiia 16/07/2020 - 20:26

Lähtee niin kokeiluun nämä perunat. 🙂 Just maateemailussa nautittiin hieman vastaavia, joissa turkkilaista jogurttia, paahdettuja pinjansiemeniä, korianteriä ja kevätsipulia. Aah perunat. <3

Kivaa iltaa Heli. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 22/07/2020 - 17:52

Oi mitkä ainekset sielläkin, korianteria ja pinjansiemeniä, ihan varmasti oli huippua!

Vastaa

Kommentoi