Juhannuksen taikaa & muutama loistava resepti

by Beachhousekitchen

Oletko sinä juhannusihminen? Joidenkin vannoutuneiden jussifanien mielestä kaupunkijuhannus ei ole mikään oikea juhannus ja varsinkin ulkomaille pakoon lennettynä se vasta maanpetos onkin. Omasta historiasta löytyy ihan kaikkea 40-asteisesta Ateenasta just ja just +10 asteiseen mökkivärjöttelyjuhannukseen. Kolme vuotta sitten elimme jänniä aikoja, raskaus oli vasta alussa ja omassa kodissa juhannuksenvietto oli aika nastaa ihan normi viikonlopun tapaan. Ei tarvinnut selitellä, miksei kuohuva maistu ja muutenkin 2015 vuoden juhannus oli jäätävän kylmä, huh! Joku uhosi että juhannus on kiellettävä laissa, asettaahan se paineita, jos ei ole sitä mökkiä tai vaikkapa kavereita, joiden kanssa sitä viettää. Sallittakoon siis kaikentyyppiset juhannuksen vietot, tärkeintä on että sitä ei stressaa, eikä siitä koe paineita. Kaupunkijuhannuksesta kalastukseen, jotkuthan ovat töissäkin, sehän on vaan state of mind –asennekysymys, vähän niin kuin joulukin.

Viimeiset pari vuotta juhannusta olen viettänyt Pohjois-Pohjanmaan rannikolla ja sinne vie tie tänäkin vuonna. Omaan kotiin taas majoittuvat juhannukseksi maalla asuvat kaverien kaverit, jotka haluavat kokea kaupunkijuhannuksen – hauska vaihtokauppa!

Lapsena keräsin kukkia tyynyn alle ja kurkistelin kaivoon mummon kanssa, aikuisena juhannusperinteisiin kuuluvat tietysti isona osa kesäiset ruoat. Grilli kuumaksi ja oi että ne uudet perunat, niitä ahmin! Juhannusaattona paistetaan isoja muurinpohjalettuja ja niitä saa niin suolaisella täytteellä kuin makeina. Ruokaa rennosti ja ilman stressiä, siinä ainekset onnistuneeseen juhannukseen. Blogista muuten löydät eri hakusanoilla satoja reseptejä. Jos saat nostettua kuhaa tulevana viikonloppuna, niin kokeilepa unelmaisten kuhaquenellien ohjetta. Vesimelonin sisään kätketty raikas kalkkunasalaatti varmasti maistuu juhannuksen pyhinä ihan kaikille!

Pari viikkoa sitten vietimme ihanaa kesälauantaita ystävien (kiitos Anneli, kuvassa alla, ja Pasi♥) luona Lohjalla ja meille tarjoiltiin grillattua kirjolohta lime-korianteriöljyllä sekä grillattua bataattia. Makean bataatin päälle tuleva, chiliä, limettiä ja minttua sisältävä maustesalsa oli taivaallisen hyvää. Jälkiruoaksi raparperipiirakkaa, joka kovin kiinnosti myös perheen karvaista Oskua!

Rennon letkeää & herkullista juhannusta missä ikinä oletkin ♥


juhannusreseptejä
juhannusreseptejä
juhannusreseptejä
juhannusreseptejä
juhannusreseptejä
juhannustaikaa
juhannusreseptejä

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

3 Kommenttia

Tiia Koivusalo 26/06/2018 - 15:56

Siis mikä ihana rapsupiirakka ja muutenkin ihanat kuvat. Nooh en ole mikään juhannusihminen ollenkaan ja muutenkin mielellään pakenisin myös joulunkin ulkomaille, mutta ehkä sitten jos pakenee, tuleekin tyhjyyden tunne. Kyllä ihmiset tekee juhlan, kuin juhlan.

Vastaa
Beachhousekitchen 27/06/2018 - 11:10

Mäkin vähän vierastan sitä, että on pakko viettää tai juhlia ja olisi vain yksi tapa tehdä se. Vaikka sitä on ollut joulun ulkomaillakin, niin aattona ennen koneen lähtöä piti saada lanttulaatikkoa, pala kinkkua ja rosollia! Totta, että ihmiset ja seura tekevät sen tunnelman, onneksi ei ole tarvinnut yksin viettää koskaan, siitä kiitos maailmankaikkeudelle <3

Vastaa
Outi 20/06/2018 - 23:16

Oi miten herkullisia ruokia olette päässeet syömään. Täällä lähdetään huomenna reissuun, Karkkilaan jo kolmatta kertaa juhannusta viettämään.
Minusta on sama missä juhannusta viettää, kunhan seura on kohdillaan 🙂
Ihanaa juhannuksen aikaa Heli ja halit mun leikkikaverillekin <3

Vastaa

Kommentoi