KERMAINEN KANTTARELLI-VUOHENJUUSTOKEITTO

by Beachhousekitchen
13 Kommenttia

Hävikkiviikon teemaan sopinee hyvin myös oman kasvimaan sadon sekä metsän antimien hyödyntäminen. Siksi tänään blogissa gluteeniton, kermainen ja edullinen kanttarelli-vuohenjuustokeitto. Viljelen perunoita (tänä vuonna puikulaa) sen verran, että niitä riittää kesän syönnille. Olen ihan valtavan huono syömään perunaa talvisin ja ns. vanha pottu keitettynä ei vaan uppoa. Perunamuusi, peunagnocchit ja vaikka perunasta tehdyt rieskat – ne vasta herkkua ovatkin!

kanttarelli

Viimeisiä viedään siis tämän kesän perunasadosta ja niistä valmistui tämä kuohkean maukas vuohenjuustokeitto. Vuohenjuustoa tulee aivan vähän, se ei dominoi makua, vaan tuo aika kivan säväyksen. Keittoon tulee sattumiksi rakuunassa ja voissa paistettuja kantterelleja. Nekin lähimetsästä saatuja! Jos vuohenjuusto ei ole oma suosikki, niin kanttarelli- tai jopa valkosipulituorejuusto sopisi vallan mainiosti keittoon.

kanttarelli-vuohenjuustokeitto

kantarelli-vuohenjuustokeitto

KANTTARELLI-VUOHENJUUSTOKEITTO

Hävikkiviikon teemaan sopinee hyvin myös oman kasvimaan sadon sekä metsän antimien hyödyntäminen. Siksi tänään blogissa gluteeniton, kermainen ja edullinen kanttarelli-vuohenjuustokeitto. Viljelen perunoita (tänä… Sesonkiruokaa KERMAINEN KANTTARELLI-VUOHENJUUSTOKEITTO European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

600 g perunaa (jätä 2 dl keitinvettä talteen)

1 salottisipuli

1 valkosipulinkynsi

1 rkl öljyä

2 dl maitoa

2 dl kermaa

1 rkl kasvisfondia

50 g vuohenjuustoa

ripaus suolaa ja mustapippuria

Lisäksi 3-4 dl kanttarelleja

1 rkl voita

5-6 rakuunan lehteä

ripaus suolaa

Ohje:

  1. Pese ja kuori perunat, halkaise ja laita suolalla maustettuun veteen kiehumaan.
  2. Silppua sipulit ja käytä kevyesti öljyssä.
  3. Jätä perunoiden keitinvettä kattilaan, lisää kypsien perunoiden joukkoon freesatut sipulit, maito, kerma ja vuohenjuusto.
  4. Aja sauvasekoittimella sileäksi. Lisää vettä, jos liian paksua.
  5. Tarkista suola, lisää mustapippuri.
  6. Paista puhdistetut kanttarellit voissa kypsiksi, lisää mukaan myös silputtu rakuuna.
  7. Tarjoa keitto kanttarellien kera.

kanttarelli-vuohenjuustokeitto

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

13 Kommenttia

RAPUJUHLIA JA SISUSTUSTA | Beach house kitchen 20/08/2017 - 16:14

[…] limeä. Miten tyylikäs cocktailpala ja hienostunut mauiltaan! Rapujuhliin tulee usein tehtyä kermaista keittoa tai mehevää juustopiirasta, mutta nyt hyödynsin puutarhan satoa ja pääruokana oli […]

Vastaa
Maailman äärellä / Heidi 14/09/2016 - 13:48

Oi että, kiitos Heli tästä ohjeesta! Vihdoinkin ehdin testaamaan ja tämä ON hyvää, ihan taivaallisen hyvää. Teen varmasti uudestaan jo loppuviikosta, kun ystäväni tulee kylään (toivottavasti löydetään vielä sieniä). Tiedän, että hänkin rakastaa kantarelleja. Minä saisin maalta (anoppilasta) kantaa perunoita kotiin niin paljon kuin jaksan, mutta olen ollut aina tosi huonon perunan syöjä. Mutta nyt on ainakin yksi ohje, jossa saan perunoita kulumaan. Mahtavaa!
Jääkaapissa odottaa vielä kasa herkkutatteja, niillekin pitäisi löytää uusi resepti testattavaksi <3.

Vastaa
VUOHENJUUSTOINEN KANTTARELLIRISOTTO | Beach house kitchen 10/09/2016 - 17:32

[…] siihenhän voi laittaa niin juuston jämät kuin pullon pohjatkin. Viime viikolla tuli tehtyä kanttarelli-vuohenjuustokeittoa ja koska vuohenjuustoa jäi jäljelle, niin sehän sujahti makoisasti […]

Vastaa
annekatariina 05/09/2016 - 13:30

Nams, ihanan näköinen keitto! Just sellainen samettinen ja kermainen. Sopis kyllä hyvin just edullisuudessaan ihan arkeenkin.

Ihanaa viikkoa <3

Vastaa
Beachhousekitchen 06/09/2016 - 12:06

Arkiruoankin pitää maistua hyvältä, jo pienellä nokareella vuohenjuustoa saa niin täyteläisen lopputuloksen!

Vastaa
Tiia K 04/09/2016 - 17:49

Tässä on kyllä niin suloisen lämmittävä syyskeitto <3 Tuo hyvän mielen niin massun pohjalle, kuin sieluunkin. <3 Kivaa iltaa Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 04/09/2016 - 18:08

Kiitos <3 Kyllä, sellaista hyvän olon soppaa,josta vatsakin tykkää!

Vastaa
Sari 04/09/2016 - 12:37

Ihana resepti. Meilläkin tulee perunoita että riittävät kesän ja syksyn tarpeisiin. Muuten voisi viljellä vaikka laajemminkin, mutta tulee ongelmia säilytyksen suhteen.

Vastaa
Beachhousekitchen 04/09/2016 - 18:16

Säilytys todellakin on haasteellista, siksi on perunaa nostetaan parin kuukauden ajan käyttötarpeiksi suoraan viljelyslaatikoista. Nythän ne viimiset ovat jo menossa : )

Vastaa
Marina / Dioriina 04/09/2016 - 12:07

oi kun kuulostaakin ihanalta! Kumpa vain saisin noita kanttarelleja.

Vastaa
Beachhousekitchen 04/09/2016 - 18:16

Kantarelleja on kulemma ihan valtavasti metsissä, pitää vaan löytää oikea paikka : )

Vastaa
Outi 03/09/2016 - 22:47

Minä olen aivan hullaantunut kanttarelleihin. Tällä viikolla sain pussillisen suppilovahveroita ja nyt jo odotan kastikkeen tekoa niistä. Pakko ostaa jotain pihvilihaa.
Tuo keitto näyttää älyttömän hyvältä, ihanan kermaisen näköinen <3

Vastaa
Beachhousekitchen 04/09/2016 - 18:21

Kuulostaapa hyvältä : ) Keitot ovat kyllä syksyn herkkuruokaa, pitänee laittaa sellainen chilinenkin bataattikeittokin porisemaan!

Vastaa

Kommentoi