Lomat on pian vietetty ja arkeen palataan reseptillä, josta löytyy sesongin sieniä, riisinuudeleita sekä manteli-korianteripestoa! Heinäkuussa tuli tehtyä keittiön kaappien suursiivous ja ruokatarvikkeiden päiväysten tsekkaus. Voisin väittää, että eläisin ihan noilla kuivakaappien tuotteilla useamman viikon, niin monta ruokaa saimme niistä aikaiseksi ns. nuukailuviikoilla. Kun kesälomalla ja -reissuilla saattaa mennä montakin päivää ulkoruokinnassa ja ravintoloita testatessa, on kotona syöty silti hyvin, noita kaappien aarteita hyödyntäen!
Mantelipussi pääsi korianterista vihreyden saavaan pestoon, todella onnistunut kokeilu, jos pinjansiemeniä ei juuri tekohetkellä kaapista löydy. Sain aiemmin kesällä lukijapalautetta ja -toiveita sieniruoista, tähän raikkaaseen nuudelisalaattiin sopivat oikeastaan mitkä tahansa omat lempisienet. Kevyempää elämää tuhtien grilliruokien jälkeen ja silti täynnä makua!

Ainesosat:
PESTO
1 dl kuorittuja manteleita
1 ruukku korianteria
1/2 dl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl limen mehua
1 tl raastettua inkivääriä
mustapippuria ja suolaa (1 tl chilirouhetta)
LISÄKSI riisinuudeleita, sieniä (esim. suppilovahveroita), soijaa ja ripaus seesamiöljyä, limelohkoja sekä mustapippuria ja suolaa
Ohje:
- Murskaa mantelit morttelissa.
- Laita korianteri varsineen yrttisilppuriin tai hienonna veitsellä silpuksi.
- Raasta inkivääri ja murskaa valkosipuli.
- Sekoita kaikki ainesosat keskenään, lisää öljy, limen menu ja mausteet.
- Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Puhdista sienet, leikkaa siivuiksi ja paista kuivalla pannulla hetki, lisää hieman öljyä ja paista rapeaksi.
- Pirskottele sienten päälle seesamiöljyä, soijaa ja mustapippuria.
- Sekoita pesto nuudeleihin, lisää sienet, tarkista suola ja nauti!
With ♥ from beach house kitchen
6 Kommenttia
Oli niin herkullisen näköistä, että pitää varmaan itsekin vääntää riisinuudeleista pitkästä aikaa jotain. 🙂
Nyt on jo sen verran syksyistä, että kaipaa lämmittäviä makuja : ) Riisinuudeleista niin tulee Aasia mieleen…ja aurinko!
Pakko viedä kielen mennessään ja todellakaan aina ei tarvitse olla lihaa. Rakastan korianteria Ihquisaa päivää Heli <3
Korianteria syön ihan sellaisenaankin : ) Aurinkoa viikkoosi!
Kiitos reseptistä. Tytär on manteleille allerginen, mutta tuossa annoitkin vinkin pinjansiemenistä.
Ihanaa loppuviikkoa sinulle Heli ❤️
Pinjansiemenet toimivat ihan yhtä lailla, herkullista viikonalkua!