MANTELI-KORIANTERIPESTOA, RIISINUUDELEITA & SIENIÄ

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Lomat on pian vietetty ja arkeen palataan reseptillä, josta löytyy sesongin sieniä, riisinuudeleita sekä manteli-korianteripestoa! Heinäkuussa tuli tehtyä keittiön kaappien suursiivous ja ruokatarvikkeiden päiväysten tsekkaus. Voisin väittää, että eläisin ihan noilla kuivakaappien tuotteilla useamman viikon, niin monta ruokaa saimme niistä aikaiseksi ns. nuukailuviikoilla. Kun kesälomalla ja -reissuilla saattaa mennä montakin päivää ulkoruokinnassa ja ravintoloita testatessa, on kotona syöty silti hyvin, noita kaappien aarteita hyödyntäen!

Mantelipussi pääsi korianterista vihreyden saavaan pestoon, todella onnistunut kokeilu, jos pinjansiemeniä ei juuri tekohetkellä kaapista löydy. Sain aiemmin kesällä lukijapalautetta ja -toiveita sieniruoista, tähän raikkaaseen nuudelisalaattiin sopivat oikeastaan mitkä tahansa omat lempisienet. Kevyempää elämää tuhtien grilliruokien jälkeen ja silti täynnä makua!

manteli-korianteripesto

manteli-korianteri pesto

Mantelikorianteripesto

Lomat on pian vietetty ja arkeen palataan reseptillä, josta löytyy sesongin sieniä, riisinuudeleita sekä manteli-korianteripestoa! Heinäkuussa tuli tehtyä keittiön kaappien suursiivous ja ruokatarvikkeiden päiväysten… Sesonkiruokaa MANTELI-KORIANTERIPESTOA, RIISINUUDELEITA & SIENIÄ European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

PESTO

1 dl kuorittuja manteleita

1 ruukku korianteria

1/2 dl öljyä

2 valkosipulinkynttä

1 tl limen mehua

1 tl raastettua inkivääriä

mustapippuria ja suolaa  (1 tl chilirouhetta)

LISÄKSI riisinuudeleita, sieniä (esim. suppilovahveroita), soijaa ja ripaus seesamiöljyä,  limelohkoja sekä mustapippuria ja suolaa

Ohje:

  1. Murskaa mantelit morttelissa.
  2. Laita korianteri varsineen yrttisilppuriin tai hienonna veitsellä silpuksi.
  3. Raasta inkivääri ja murskaa valkosipuli.
  4. Sekoita kaikki ainesosat keskenään, lisää öljy, limen menu ja mausteet.
  5. Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  6. Puhdista sienet, leikkaa siivuiksi ja paista kuivalla pannulla hetki, lisää hieman öljyä ja paista rapeaksi.
  7. Pirskottele sienten päälle seesamiöljyä, soijaa ja mustapippuria.
  8. Sekoita pesto nuudeleihin, lisää sienet, tarkista suola ja nauti!

manteli-korianteri pesto

manteli korianteri pesto

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Jonna 10/08/2017 - 12:03

Oli niin herkullisen näköistä, että pitää varmaan itsekin vääntää riisinuudeleista pitkästä aikaa jotain. 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 14/08/2017 - 13:39

Nyt on jo sen verran syksyistä, että kaipaa lämmittäviä makuja : ) Riisinuudeleista niin tulee Aasia mieleen…ja aurinko!

Vastaa
Tiia K 10/08/2017 - 11:32

Pakko viedä kielen mennessään ja todellakaan aina ei tarvitse olla lihaa. Rakastan korianteria Ihquisaa päivää Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 14/08/2017 - 13:46

Korianteria syön ihan sellaisenaankin : ) Aurinkoa viikkoosi!

Vastaa
Outi Krimou 09/08/2017 - 23:26

Kiitos reseptistä. Tytär on manteleille allerginen, mutta tuossa annoitkin vinkin pinjansiemenistä.
Ihanaa loppuviikkoa sinulle Heli ❤️

Vastaa
Beachhousekitchen 14/08/2017 - 13:47

Pinjansiemenet toimivat ihan yhtä lailla, herkullista viikonalkua!

Vastaa

Kommentoi