MINIBLINIT NOPEASTI JA GLUTEENITTOMASTI!

by Beachhousekitchen
8 Kommenttia

Blinejä saa taas hehkuttaa virallisesti, vaikka omat kauden ekat paistoin jo viime vuoden puolella. Tänä aamuna se taas iski,  blinihimo ja kun ei ollut aikaa tehdä pitkän kaavan mukaista taikinaa, niin eilisen perunamuusin jämistä tehdyt miniblinit saivat toimia mädin ja lohen kavereina.

Perunamuusin tähteistä tulee tehtyä usein vehnäjauhoja lisäämällä pieniä rieskoja tai leipäsiä, mutta nyt lisäsin tattarijauhoa ja voilà – pikablinit ja varsin maukkaat sellaiset olivat valmiina ilahduttamaan mieltä ja silmiäkin tammikuisena pakkaspäivänä! Nämä paistuvat uunissa, eivät sisällä juurikaan rasvaa, eikä niistä tule niin ähky kuin runsaassa voissa kylvetetyistä paksuista blineistä. Kun käytät pelkkää tattarijauhoa, niin setti on myös gluteeniton!

Viime vuonna nautittiin blinejä kaikilla mahdollisilla täytteillä, mutta oma täytekombosuosikkini on yksinkertaisesti kirjolohen mäti, punasipuli ja smetana.

miniblinit

miniblinit

Pikablinit (15-20kpl)

Blinejä saa taas hehkuttaa virallisesti, vaikka omat kauden ekat paistoin jo viime vuoden puolella. Tänä aamuna se taas iski,  blinihimo ja kun ei… Sesonkiruokaa MINIBLINIT NOPEASTI JA GLUTEENITTOMASTI! European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

4-5 dl perunamuusia

1 1/2 - 2 dl tattarijauhoa

1 tl suolaa

1 kananmuna

1 tl leivinjauhetta kananmunaa voiteluun

LISÄKSI

smetanaa

punasipulia

mätejä

lohta

tilliä

Ohje:

  1. Sekoita perunamuusin sekaan tattarijauho, leivinjauhe, suola ja kananmuna.
  2. Anna seisoa hetki ja nosta pieniä kekoja leivinpaperille. Taputtele niistä pieniä rieskoja.
  3. Voitele kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
  4. Tarjoile haluamiesi täytteiden kanssa.

miniblinit

miniblinit

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

souliina 09/01/2017 - 18:24

Herkullisilta näyttää, kyllä sinä olet sellainen taikuri näiden herkkujesi kanssa!

Vastaa
Beachhousekitchen 10/01/2017 - 07:33

Voi kiitos, kyllä näitä mielellään ideoi, valmistaa ja syökin : )

Vastaa
Heidi K. 07/01/2017 - 23:04

Näyttääpä ihanilta! <3

-Heidi
http://www.tiskivuorenemanta.fi/

Vastaa
Beachhousekitchen 07/01/2017 - 23:57

Kiitos <3 Nämä maistuivat todella hyviltä ja ilman ylimääräisiä kaloreita, pitää tehdä toistekin!

Vastaa
Tuula / Tuula's life 06/01/2017 - 22:27

Blinit ovat suurta herkkuani. Kiitos herkullisesta ja mukavasta ohjeesta. Meillä tuo kippari yrittää nyt gluteenitonta elämää. Ja tämä ohjeesi tuli kuin tilauksesta. Nämä blinit menevät kokeiluun ja nopsaan.
Kiitos Heli-Hannele ja mukavaa loppuviikkoa!

Vastaa
Beachhousekitchen 07/01/2017 - 23:58

Sama täällä : ) Testatkaa ehdottomasti tämä gluteeniton resepti, uskon että maistuu myös kipparille!

Vastaa
Tiia K 06/01/2017 - 16:00

Pyhä jysäys, arvaa alkoiko tehdä mieli! Lemppariruokaa heti sushien jälkeen ja nuo täytteet, pala taivasta. Ihanat kuvatkin ja mikä purkillinen mätiä. Kuolaan täällä, vaikka pizzaa on massu täynnä.

Mukavaa loppiaista ja toivottavasti flunssa ei ottanut otettaan. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 07/01/2017 - 23:59

Hih! Mä täällä mietin, että mun TOP5 ruoista löytyvät niin blinit, sushi kuin pizzakin joten samoilla linjoilla mennään!

Vastaa

Kommentoi