Näin hyödynnät omenat: rieskarulliin, omenaranskalaisiksi ja omenapannariin

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Kolme vuotta istutetut omenapuut toivat ensimmäisen sadon tänä kesänä, korillinen vain mutta avot miten hyvänmakuisia! Ne syötiin ihan sellaisinaan suoraan puusta, mutta onneksi olemme saaneet omenia “lahjoituksina” ja niitähän on sitten hyötykäytetty jo muutaman viikon ajan.

Elokuussa on vietetty mm. yhdet isommat sadonkorjuujuhlat mutta muitakin aurinkoisia viikonloppuja on juhlistettu sopivin suupaloin! Rieskarullat, nuo mainiot juhlaeväät ja käsin syötävät, voi valmistaa etukäteen ja leikata annospaloiksi juuri ennen tarjoilua. Rullien täytteenä kotimainen omena oli rouskuvan raikas makupari poron kylmäsavupaistin ja piparjuurituorejuuston kanssa. Niin helppo ja herkullinen alkupala – hupenee hetkessä ja saa näihin pari omenaa sujautettua!

rieskarullat omenat

PORO-OMENARIESKARULLAT

Kolme vuotta istutetut omenapuut toivat ensimmäisen sadon tänä kesänä, korillinen vain mutta avot miten hyvänmakuisia! Ne syötiin ihan sellaisinaan suoraan puusta, mutta onneksi… Sesonkiruokaa Näin hyödynnät omenat: rieskarulliin, omenaranskalaisiksi ja omenapannariin European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

4 ohutta rieskaa tai tortillalevyä

100 g poron kylmäsavupaistia

1 prk (125 g) piparjuurituorejuustoa

2 omenaa

2-3 rkl smetanaa

1/2 dl hienonnettua ruohosipulia

rouhaisu suolaa ja mustapippuria

koristeeksi tuoreita yrttejä

Ohje:

  1. Leikkaa poro pienen pieniksi kuutioiksi ja raasta kuoritut omenat.
  2. Sekoita kulhossa pororouhe, piparjuurituorejuusto, omena ja smetana.
  3. Mausta ruohosipulilla, mustapippurilla ja suolalla.
  4. Jaa täyte rieskoille ja levitä tasaiseksi.
  5. Kääri rieskat napakoiksi rulliksi kääretortun tapaan.
  6. Kääri kelmuun ja säilytä kylmässä 
  7. Leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi.

VALIKOITUJA OMENARESEPTISUOSIKKEJANI

Viikonlopun ehdoton herkku, onko tämä nyt suolaista vai makeaa, ehkä niiden sopiva sekoitus, mutta pari vuotta sitten julkaistu omenaranskalaiset karamellidipillä ansaitsee uudelleen noston! Kokeile, en usko että kovin petyt.

Omenalohkot voi myös sujauttaa omenapannariin, oletko kokeillut jo tätä blinipannussa valmistettavaa hollantilaista versiota?

Mikä on sinun suosikkiomenareseptisi?

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Outi 04/09/2019 - 21:04

Mä voisin tulla teille pariksi päiväksi ja sä tekisit mulle omenaherkkuja 🙂
Niin hyvännäköisiä ruokia <3

Vastaa
Beachhousekitchen 10/09/2019 - 14:24

Omenasta saa niin suolaista kuin makiaa <3

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 04/09/2019 - 14:38

Herkullisia satokauden ohjeita, omena taipuu moneen. Viimeistään viikonloppuna teen jotain niistä kotisaaren päärynöistä.

Vastaa
Beachhousekitchen 10/09/2019 - 14:24

Päärynätkin taipuvat vaikka mihin, odottelen reseptiikkaa!

Vastaa
jason smith 04/09/2019 - 13:56

Nice Recipe.

Vastaa
Beachhousekitchen 10/09/2019 - 14:25

Thanks : )

Vastaa

Kommentoi