Kolme vuotta istutetut omenapuut toivat ensimmäisen sadon tänä kesänä, korillinen vain mutta avot miten hyvänmakuisia! Ne syötiin ihan sellaisinaan suoraan puusta, mutta onneksi olemme saaneet omenia “lahjoituksina” ja niitähän on sitten hyötykäytetty jo muutaman viikon ajan.
Elokuussa on vietetty mm. yhdet isommat sadonkorjuujuhlat mutta muitakin aurinkoisia viikonloppuja on juhlistettu sopivin suupaloin! Rieskarullat, nuo mainiot juhlaeväät ja käsin syötävät, voi valmistaa etukäteen ja leikata annospaloiksi juuri ennen tarjoilua. Rullien täytteenä kotimainen omena oli rouskuvan raikas makupari poron kylmäsavupaistin ja piparjuurituorejuuston kanssa. Niin helppo ja herkullinen alkupala – hupenee hetkessä ja saa näihin pari omenaa sujautettua!


Ainesosat:
4 ohutta rieskaa tai tortillalevyä
100 g poron kylmäsavupaistia
1 prk (125 g) piparjuurituorejuustoa
2 omenaa
2-3 rkl smetanaa
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
rouhaisu suolaa ja mustapippuria
koristeeksi tuoreita yrttejä
Ohje:
- Leikkaa poro pienen pieniksi kuutioiksi ja raasta kuoritut omenat.
- Sekoita kulhossa pororouhe, piparjuurituorejuusto, omena ja smetana.
- Mausta ruohosipulilla, mustapippurilla ja suolalla.
- Jaa täyte rieskoille ja levitä tasaiseksi.
- Kääri rieskat napakoiksi rulliksi kääretortun tapaan.
- Kääri kelmuun ja säilytä kylmässä
- Leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi.
VALIKOITUJA OMENARESEPTISUOSIKKEJANI
Viikonlopun ehdoton herkku, onko tämä nyt suolaista vai makeaa, ehkä niiden sopiva sekoitus, mutta pari vuotta sitten julkaistu omenaranskalaiset karamellidipillä ansaitsee uudelleen noston! Kokeile, en usko että kovin petyt.

Omenalohkot voi myös sujauttaa omenapannariin, oletko kokeillut jo tätä blinipannussa valmistettavaa hollantilaista versiota?

Mikä on sinun suosikkiomenareseptisi?
7 Kommenttia
good content thanks for sharing
Mä voisin tulla teille pariksi päiväksi ja sä tekisit mulle omenaherkkuja 🙂
Niin hyvännäköisiä ruokia <3
Omenasta saa niin suolaista kuin makiaa <3
Herkullisia satokauden ohjeita, omena taipuu moneen. Viimeistään viikonloppuna teen jotain niistä kotisaaren päärynöistä.
Päärynätkin taipuvat vaikka mihin, odottelen reseptiikkaa!
Nice Recipe.
Thanks : )