OMENARANSKALAISET JA KARAMELLIDIPPI

by Beachhousekitchen
15 Kommenttia

Kaupallinen yhteistyö K-ruoan kanssa

Sadon ensimmäisistä omenista tulee yleensä pyöräytettyä sitä perinteistä peltipiirakkaa vaniljakastikkeella, mutta mitä uutta kokeilla tänä syksynä? Omenaranskalaiset valmistuvat nopeasti ja hupenevat lautaselta vielä nopeammin! Karamellinen dippikastike on täydellinen seuralainen näille uppopaistetuille makeille ranskiksille.

omenaranskalaiset

Oman keittiön luottotuote on Pirkan Turkkilainen jogurtti. Se sopii välipalaksi, niin suolaiseen kuin makeaankin leivontaan sekä ruoanlaittoon. Tämä karamellidippi valmistuu sekoittamalla jogurtti ja kinuskikastike keskenään, niin helppoa ja raikkaan maistuvaa!

omena ranskalaiset

Onneksi kotimaista omenaa ja eri lajikkeita löytyy K-ruokakaupoista ja satokausi on nyt runsaimmillaan. Omenaa näyttää tulevan kivasti, tosin oman pihan pari vuotta sitten istutetut uudet omenapuut eivät antaneet satoa vielä, vaikka kukkivatkin kauniisti keväällä. Minulle oli yllätys miten montaa uutta lajiketta omenaa löytyykään niiden vanhojen tuttujen lisäksi, oletko sinä kuullut esim. Amorosasta tai Discoverysta?

Kuvittele kuulas ja syksyinen viikonloppu, pitkä päivä pihatöissä tai luonnossa samoillen, ja eteesi tuodaan hyöryävä kipollinen rapsakoita omenalohkoja? Sallittu energiatankkaus ja sanattomaksi vetäviä ilmeitä ja onnellisia hymyjä, toimii erinomaisesti! Gluteenittomana sopivat myös keliaakikoille, näistä tulevat mieleen munkit tai donitsit, aika mainio korvike normimunkeille.

omenaranskalaiset

omenaranskalaiset

OMENARANSKALAISET JA KARAMELLIDIPPI

Kaupallinen yhteistyö K-ruoan kanssa Sadon ensimmäisistä omenista tulee yleensä pyöräytettyä sitä perinteistä peltipiirakkaa vaniljakastikkeella, mutta mitä uutta kokeilla tänä syksynä? Omenaranskalaiset valmistuvat nopeasti… Sesonkiruokaa OMENARANSKALAISET JA KARAMELLIDIPPI European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

OMENARANSKALAISET

8 pienehköä omenaa

4 rkl maissitärkkelystä

4 rkl sokeria

1 tl kanelia uppopaistamiseen

0,5 l Pirkka rypsiöljyä

 

KARAMELLIDIPPI

200 g Pirkka Turkkilainen jogurtti

1 dl Pirkka kinuskikastiketta

Ohje:

  1. Pese, kuori ja lohko omenat neljään osaan. Poista siemenkodat. Siivuta osiot ohuiksi lohkoiksi.
  2. Kuumenna öljy kattilassa 180-asteiseksi.
  3. Kierittele omenanlohkot maissitärkkelysjauhoissa.
  4. Nosta omenalohkot (kahdessa tai kolmessa erässä) öljyyn ja anna kiehua noin 3-4 minuutin ajan kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
  5. Tee dippi: sekoita lusikalla kinuskikastike ja jogurtti sekaisin ja nosta kylmään.
  6. Nosta uppopaistetut omenalohkot valumaan talouspaperin päälle hetkeksi.
  7. Sekoita keskenään kulhossa sokeri ja kaneli.
  8. Pyörittele omenalohkot sokeri-kaneliseoksessa.
  9. Tarjoa heti dipin kanssa.

omenaranskalaiset

P.S. Omena sopii myös suolaisiin ruokiin kuten sosekeittoon! Herkulliset cheddar-kana-omena sandwichit valmistuivat Kaikki äitini reseptit- blogin Nannan keittiössä, peukku niillekin! Omenaista syksyä! Mitä sinä olet tehnyt omenista tänä syksynä?

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

15 Kommenttia

Minna 01/09/2018 - 19:04

Tuota on pakko kokeilla, koska niitä omenoita todellakin riittää! Tämä käy minullekin kun se paistetaan. Jes! Kiitos tästä 😁

Vastaa
Beachhousekitchen 03/09/2018 - 08:43

Tämä on kyllä ollut toimiva resepti, syntisen hyviäkin ovat : )

Vastaa
Sari 22/09/2017 - 00:22

Siis, jestas sentään mikä herkku! Täydellinen, täydellinen resepti. Meinasin viikonloppuna muutenkin tehdä omenatäytteisiä pikamunkkeja joten näitä pitää tehdä samalla.

Vastaa
Beachhousekitchen 27/09/2017 - 09:00

Kannattaa kokeilla, ehkä terveellisempi vaihtoehto taikinasille munkeille…; )

Vastaa
Jael 17/09/2017 - 09:46

Oi mikä ihana omppuohje🍏Kaunista sumnuntaita Heli🌹💚🍏🍁🍂

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 15/09/2017 - 17:34

Näyttääpä taas hyvältä, karamellidippi kuulostaa herkulliselta!

Vastaa
Beachhousekitchen 17/09/2017 - 09:08

Tässä omenapiirakan maut suloisesti hieman eri tavalla : )

Vastaa
sari 15/09/2017 - 15:22

Waukke, ihana uusi tapa tarjota omenia, varmasti hyvää. Näitä on pakko testata makean nälkään meilläkin. Mukavaa viikonloppua Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 17/09/2017 - 09:11

Kiitos! Suosittelen kokeilemaan, näillä taittuu myös suolaisen nälkä : )

Vastaa
Outi 15/09/2017 - 13:47

Voi apua miten hyvältä näyttää omppuranskikset. Tässä olisikin hyvä herkkuvaihtoehto Vain Elämää studioon. Pidämme aina ystäväni kanssa “studioita” kun tulee hyviä ohjelmia, joissa voi antaa esityksille arvosanoja 🙂 Tänään pidetään studio yhdessä.
Ihanaa viikonloppua Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 17/09/2017 - 09:12

Nyt meitä hemmotellaankin tänä syksynä hyvillä viihdeohjelmilla ja tässä tosiaan loistava naposteltava studioon : )

Vastaa
Nanna 15/09/2017 - 08:14

Mulla meinas mennä yöunet kun mietin, että mitä sä oot keksiny omenasta. Omppuranet on ihan loistojälkkäri. Uuniomenaa kun on ihan helvatun vaikia syödä sormin. Tätä voi, ja sehän kyllä tiedetään, että parhaimmalta maistuu se, minkä sormin saa napata suuhun. Dippisoosin kautta!

Vastaa
Beachhousekitchen 17/09/2017 - 09:13

Tässä saa loistavan sormituntuman ja arvaas vaan missä vauhdissa eka satsi hupeni lautaselta!

Vastaa
Tiia K 15/09/2017 - 08:07

Voih apua mikä uudenlainen resepti, näin ei koskaan ole edes tullut mieleen toteuttaa omppua, mutta pakko olla taivaallista! Kiitos reseptistä, ties vaikka näillä säväyttäisin tulevia vieraita, jotka lukee sun blogia. <3

Ihanaa viikonloppua <3

Vastaa
Beachhousekitchen 17/09/2017 - 09:17

Ota resepti talteen, ihastutat ihan takuuvarmasti vieraat! Kaunista sunnuntaita!

Vastaa

Kommentoi