Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa
Nyt niitä taas saa! Kevään varmin merkki parsa on saapunut kauppoihimme. Ensimmäiset parsat maistuvat herkullisilta sellaisenaan voissa paistettuina ja klassisesti uppomunan sekä hollandaisekastikkeen kanssa tarjoiltuina.
Kun parsakausi kestää sen verran pitkään, on kiva miettiä uusia ja erilaisiakin tapoja nauttia yhtä ravinnepitoisimmista kasviksista. Ja onhan se vihreä parsa maun lisäksi kauniskin!
Viime vuonna vihreästä tankoparsasta valmistui avokadon, lohen ja katkarapujen kanssa kolme erilaista reseptiä. Tänä keväänä jotakin ihan uutta!
Ruokainnoitusta haen kotimaisten blogien lisäksi myös ulkomaisilta sivustoilta ja ruokablogeista. Silmään osui nerokas video pikaparsojen valmistuksesta ja ohje löytyi I wash…You dry – sivustolta. Tämä gratinoitu parsa valmistuu ennätysnopeasti uunissa, reseptiä oli siis heti kokeiltava!
Parsat saavat parmesaanista ja korppujauhoista rapean ja niin herkullisen kuorrutteen. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty valkosipulijauhetta, mutta itse puristin aitoa valkosipulia – uskon, että teki näistä vielä parempia! Kokemuksesta voin kertoa, että kannattaa tehdä tuplasatsi parsaa tällä tavalla, sillä nämä hupenevat jo pelliltä.
Uteliaana ja uutuuksia metsästävänä käyn joka kuukausi tarkastamassa, mitä uutta suosikkimerkkini Pirkka on tuonut kauppoihin. Nyt oli heti päästävä maistelemaan uutuustonnikaloja, joissa makuina ovat eksoottiset inkivääri-seesami ja thaibasilika. Näistä sain idean tehdä tahnan parsalle, voi vallaton mikä yhdistelmä ja toimi ihan loistavasti. Annoksen nimi voi olla parsa tonnato!
ANNOKSEN JÄLKIJALOSTAMINEN
Sama uunissa gratinoitu parsa maistuu myös alkupalana grillattujen sitruunoiden kanssa (kuva alla). Grillaa sitruunaviipaleet kuumalla parilapannulla nopeasti ja ripottele päälle hieman suolaa. Paahdetut pinjansiemenet tuovat mukavasti purutuntumaa ja makua.
Jos niitä gratinoituja parsoja sattuisi jäämään, niin tässä yksi lisäidea. Uppomunia, salaattia, salaattijuustoa sekä parsaa tortillaletulta tarjoiltuna, ihan täydellinen brunssiruoka!

Ainesosat:
GRATINOITU PARSA
500 g vihreätä tankoparsaa
2 rkl Pirkka extra neitsytoliiviöljyä
3/4 dl korppujauhoja
1 dl Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
1 tl valkosipulijauhetta tai 1 murskattu valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
TONNIKALAMOUSSE
1 prk Pirkka thaibasilika tonnikala (170 g)
1 prk Pirkka smetanaa (120 g)
1 pieni salottisipuli
1 tl sitruunamehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
Ohje:
- Pese parsat ja napsauta tyviosa irti siitä kohtaa kun se irtoaa.
- Sivele oliiviöljy tasaisesti parsoille ja laita parsat pieneen muovipussiin.
- Lisää pussiin raastettu parmesaani, korppujauhot ja mausteet.
- Sulje pussi ja hölskyttele niin, että kaikki parsatangot ovat leivittyneet.
- Levitä tangot leivinpaperille ja paista 210-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
- TÄYTE: hienonna tonnikala. Sekoita tonnikala, smetana, silputtu sipuli, sitruunamehu ja mausteet kulhossa ja anna hetki maustua jääkaapissa. Tarjoa gratinoidun parsan seurana.
Lisää parsareseptejä löytyy K-ruokasivustolta, kuuluvatko parsa ja parsaruoat sinun kevääseen?
With ♥ from beach house kitchen
8 Kommenttia
Ihan mieletön tuo risotto ja parsahan on tosi hyvää. Kiva oli päästä maistelemaan niitä Kappeliin ja olipahan ihana reissu meilläKiitos siitä ja upeaa viikonloppua💓💜💚
Oli maistuvat parsat Kappelissa, nythän siellä teemaviikot alkavatkin keskiviikosta eteenpäin : )
Minä olen ohan koukussa parsoihin, joten tätä gratiinia pitää kyllä testata.
Mukavaa keskiviikkoa sinulle!
Kiitos, mitä maistuvinta viikonloppua! Kerro Ihmeessä mitä reseptistä pidettiin, tästä tuli ainakin meillä tämän kevään suosikki!
Parsakausi on niin kevään aloitus! Näin en ole vielä parsaa kokeillutkaan ja pari punttia jääkaapissa odottomassa. Pitääpä kokeilla. Kiitos <3
Loistava snack kun haluaa maistella sesongin makuja ja nautiskella : )
Parsa on niin hyvää 🙂
Niin kuule on : ) Kausi on vasta alussa ja kivaa kokeilla uusiakin reseptejä!