PARSAKATTILA TESTISSÄ

by Beachhousekitchen

Tarvitaanko keittiöön erillistä parsakattilaa kun itse parsan sesonki on varsin lyhyt? Kaupallisessa yhteistyössä Maku Kitchen Lifen kanssa halusin testata heidän jokaiselle liesityypille sopivaa 4 litraista parsakattilaa. Parsan käsittelyn ja kypsentämisen suhteen on olemassa monta eri koulukuntaa, itse olen aika myöhään herännyt tuon keväällä ja alkukesästä parhaimman kasvin lumoihin. Vihreästä parsasta on omassa keittiössä valmistunut aiemmin mm. gratinoitua parsaa tonnikaladipillä ja aamiaistoasteja.

parsakattila testissä
Parsakattilassa testasin vihreätä ja sitä paksumpaa valkoista parsaa. Ohuemman kevätparsan kanssa keittoajan kanssa saa olla tarkka, jopa minuutti liikaa voi lötkistää ja viedä kaiken maun. Parsakattilassa max. 3 minuuttia ja valmista tulee. Valkoinen parsa vaati sen 7-8 minuuttia. Samalla kokeilin parsakattilaa spagetin kypsentämiseen, silloin spagetit asetetaan suoraan ritilään ja  kiehuvaan veteen. Helpotti kyllä sitä alkuvaihetta, kun spagetit saivat olla pystyssä. Ehdottomasti hankinnan arvoinen, jos tulee valmistettua parsaa isompia satseja ja usein. Parsakattilaa suositellaan myös friteeraukseen kätevän ritilän ansiosta, onnistuisikohan siinä uppopaistaa vaikkapa rapsakan meheviä kuhapullia? Pitääpä testata.

parsa lohi spagetti

Parsan parhaita makupareja ovat mielestäni sitruuna ja kylmäsavulohi, niistä valmistuikin aika kiva pastaruoka. Valutetun keitetyn spagetin sekaan puolikkaan sitruunan raastettu mehu, loraus hyvää oliiviöljyä, nippu parsaa, 150 g kylmäsavulohta, parmesaanijuustoa, mustapippuria ja herkullinen spagettiruoka on valmis. Mikä on sinun parsabravuurisi?

parsakattila testissä

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Johanna / hellan ja viinilasin välissä 13/06/2018 - 15:29

Aika vähällä käytöllä meidänkin parsakattila on, mutta kun on parsakausi se on aivan ehdoton ja voihan sitä todellakin käyttää vaikka mihin :)

Vastaa
Beachhousekitchen 15/06/2018 - 11:12

Nyt täytyy muistaa ottaa esille useammin ja hyödyntää moneen muuhunkin kokkailuun!

Vastaa
Outi 10/06/2018 - 20:10

Juuri toissapäivänä tein ensimmäistä kertaa parsaa uunissa. Tämä kattilahan toimii vaikka minkä kanssa, ei vain parsan. Herkullisen näköinen annos, nam!

Vastaa
Beachhousekitchen 11/06/2018 - 10:26

Niin toisaalta toimiikin, ihania parsahetkiä sinne : )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 10/06/2018 - 18:15

Fritti-idea onkin kätevä, rasvakaan ei roisku syvän kattilan pohjalta samalla tavalla kuin laakeammasta.

Vastaa
Beachhousekitchen 11/06/2018 - 10:27

Varmasti olisi juuri rasvan osalta enemmän halittavissa, pian täytyykin testailla : )

Vastaa

Kommentoi