Porkkanalaatikko lohella

by Beachhousekitchen

Viini ja kylmäsavulohi saatuja

Jouluruokasäveltäjä tässä moikkis! Pidän kovasti suomalaisista joululaatikoista ja oma suosikkini on lanttulaatikko. Se menköön sillä oman äidin reseptillä, mutta porkkanalaatikkoon halusin jotakin uutta ja se maku syntyikin savuisen kalamakulisän avulla!

Marraskuisessa bloggaajatapahtumassa pääsin tutustumaan kahden suomalaisyrityksen Mallaspossun ja Kala-Lapin laadukkaisiin tuotteisiin. Porkkanalaatikon maustoin Kala-Lapin kylmäsavulohella ja tämä sopisi vaikka yksittäin lounaaksi jollekin joulupäivälle. Jos riisipuuroa jäi aamulta, keitettyjä porkkanoita ja lohta edellisillalta, niin tämä maukas laatikko syntyy aika nopsasti. Tuorejuusto antaa täyteläisyyttä ja eipä tämä laatikko voilisiä kaivannut, vain ripauksen korppujauhoja päälle ja uuniin!

Lokakuisilla viinimessuilla osallistuin Viinilinnan Riesling -tastingiin, sillä valkoviinit on minulle aika vieras alue ja kovasti tahtoisin löytää sieltä vaihtoehtoja juuri kalaruokien kanssa nautittaviksi. Löytyikin uusi suosikki: juuri kultaa Vuoden viinit 2018 – Euroopan valkoviinit – hinta 12-17 euroa – sarjassa saanut ranskalainen Chateau de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2012. Puolikuiva, kypsän hunajameloninen ja sitruunainen valkoviini on aika nappiviini joulun kalaruokien kanssa nautittavaksi ja uskon, että se sopii myös vaativampaankin makuun. Tämä laatuviini (16,99€) tulee juhlistamaan meidän jouluaaton kala- ja blinilounasta!

Porkkanalohilaatikko
Porkkana-lohilaatikko

Porkkana-lohilaatikko

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

5 dl valmista riisipuuroa

3 porkkanaa

1 pkt kylmäsavulohituorejuustoa

200 g kylmäsavulohta (esim. Kala-Lappi)

2 kananmunaa

1 - 2 rkl hienonnettua tilliä

1 tl sitruunapippuria

1/2 tl mustapippuria ripaus suolaa korppujauhoja

Ohje:

  1. Kuori ja pilko porkkanat, keitä suolatussa vedessä kypsiksi.
  2. Hienonna porkkanalohkot sauvasekoittimella, lisää tuorejuusto, mausteet ja kananmunat.
  3. Hienonna kylmäsavulohi ohuiksi siivuiksi ja lohkoiksi.
  4. Nostele porkkana-tuorejuustomassa ja kylmäsavulohikuutiot puuron sekaan ja sekoita varovasti tasaiseksi.
  5. Jaa massa vuokiin ja ripottele päälle korppujauhoa.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa n. tunnin verran.
porkkana-lohilaatikko

P.S. Kommenttisi ovat tervetulleita, mutta esiteltyä alkoholia ei voi kommentoida nykyisen lainsäädännön puitteissa.

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Jael 22/12/2018 - 18:06

Porkkanalaatikko on melkein ainoa laatikko josta tykkään, ja lohella varmaankin tosi ihanaa:) Oikein hyvää joulun aikaa Heli:)

Vastaa
Beachhousekitchen 22/12/2018 - 19:39

Sattuipas hyvin ; ) Täällä alan kohta imellyttämään perunasurvosta ja lantut keittelen huomenna! Ihanaa joulun aikaa sinne kauas<3

Vastaa
Outi 21/12/2018 - 22:22

No nyt oli säveltäjä laittanut porkkanalaatikon ihan uuteen uskoon! Varmasti herkullinen yhdistelmä. Täällä mennään tylsästi peruslaatikolla 🙂
Ihanaa viikonloppua sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 27/12/2018 - 15:45

Perusmautkin maistuvat mutta aina pitää kokeilla jotakin uutta : )

Vastaa
Tuula / Tuula's life 21/12/2018 - 12:43

Loistava ohje! Antaa sopivasti potkua porkkanalaatikon pehmeäll’ maulle.
Kiitos! Joulu on jo ovella!

Vastaa
Beachhousekitchen 27/12/2018 - 15:46

Juu, oli kyllä maistuvainen mixi : )

Vastaa

Kommentoi