Raparperi-punasipuli-chilihilloke vaikka grilliruoalle

by Beachhousekitchen
6 Kommenttia

Oman pihan raparperi roihahti kukoistukseensa jo pari viikkoa sitten! Kun tykkää yhdistää makeata ja suolaista, oli kokeiltava miten raparperi taipuu hillokkeeksi, joka sopisi mm. halloumijuustolle tai vaikka hampurilaisten väliin. Kotoa ei löytynyt hillosokeria, joten kookossokeri sai toimia ehkä aavistuksen terveellisempänä makeuttajana. Mukaan hillokeitokseen myös punasipulia ja chiliä, tuli eksoottista, kirpsakkaa ja sopivasti suuta polttelevaa!

Olen niin ihastunut raparperin makuisiin limuihin, löytyisikö keneltäkään raparperilimonadin ohjetta, sitä voisi kokeilla seuraavaksi!

raparperi-chilihilloke
Oman pihan raparperi roihahti kukoistukseensa jo pari viikkoa sitten! Kun tykkää yhdistää makeata ja suolaista, oli kokeiltava miten raparperi taipuu hillokkeeksi, joka sopisi… Sesonkiruokaa Raparperi-punasipuli-chilihilloke vaikka grilliruoalle European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

1 purkillinen

400 g raparperia

1/2 dl riisiviinietikkaa

2 pientä punasipulia

1 valkosipulinkynsi

1/2 - 1 chili (halutun tulisuusasteen mukaan)

1 1/2 dl kookossokeria

ripaus suolaa 

Ohje:

  1. Pese ja pilko raparperit n. 2 cm kokoisiksi lohkoiksi kattilaan.
  2. Suikaloi sipulit, murskaa valkosipulinkynsi, lisää kasariin. Laita mukaan myös riisiviinietikka sekä pieneksi lohkottu chili.
  3. Lisää kookossokeri ja keitä n. 20 minuutin ajan, kunnes raparperit ovat pehmentyneet. 
  4. Sekoittele välillä. Mausta ripauksella suolaa, jäähdytä ja purkita. 
  5. Nauti grilliruokien kastikkeena ja lisukkeena. 

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Jael 02/06/2019 - 20:41

Oi nam:) Olen kyllä nähnyt ohjeita suolaisesta raparperiruuasta, ja joku aika sitten myös täkäläisen ravintolan ruokalistalla, mutta itse tykkään siitä niin makeissa jutuissa, ja teinkin viime viikolla raparperisen juustokakun. Täällä raparperin paras aika on talvella, mutta viime kuussa ostamani raparperi oli edelleen tosi hyvää; sitä saa torilla vain yhdestä paikasta , ja vain kilon paketissa.

Vastaa
Beachhousekitchen 03/06/2019 - 08:49

Makeissakin maistuu, nyt tulee niin paljon raparperia, että voi kokeilla erikoisempiakin juttuja!

Vastaa
Outi 02/06/2019 - 16:40

Rakastan raparperin kirpakkuutta ja chilin poltetta. Luulenpa, että tätä pitää kyllä testata grilliherkkujen kanssa.
Ihanaa sunnuntaita sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 03/06/2019 - 08:51

Kiitos & aurinkoista viikkoa sinnekin! Oli muuten loistava kombo, punasipulikin toi kivasti lisämakua!

Vastaa
TiinaF 02/06/2019 - 12:45

Kiitos reseptistä, menee ehdottomasti kokeiluun. Onko antaa jotain ennustetta säilyvyydestä?

Vastaa
Beachhousekitchen 03/06/2019 - 08:52

Huippua! Minulla on ollut hilloke jääkaapissa nyt reilun viikon, eilen maistelin leipäjuuston kanssa ja oli ok! Loput syön tämän viikon aikana, joten ainakin pari viikkoa näköjään säilyy : )

Vastaa

Kommentoi