Pasta on mitä edullisin raaka-aine, kun pitää valmistaa isoja määriä ruokaa suuremmalle porukalle. Kun omasta puutarhasta saa suurimman osan raaka-aineista, niin melkein puoli-ilmaistahan tämä on. Sadonkorjuupastaan voi siis sujauttaa melkein mitä tahansa kasvihuoneesta ja pellolta! Tätä tarjosimme pienimuotoisissa rapukekkereissä, joissa rapuja nautittiin alkupalana saaristolaisleivän kanssa. Jos vähänkin snapseja pöydässä nostellaan, niin tämä pasta pepperonilisällä pitää suolatasapainon kunnossa ja vatsat maireina loppukesän juhlissa.
Kun sitä kesäkurpitsaakin uhkaa mädäntyä pelloille kukkakaalin tavoin, niin tämä pasta vain ruokaistuu ja paranee, mitä enemmän siinä on zucchinia. Jos joukossa on kasvisruokailijoita, ota erä toiseen kattilaan ennen pepperonin lisäämistä. Kasvisversioon suolaisuutta saa lisäämällä fetajuustoa! Kun käytät gluteenitonta pastaa, niin tämä sopii myös keliaakikoille.

Ainesosat:
1 iso kesäkurpitsa
2-3 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
250-300 g kirsikkatomaatteja
400 g uuden sadon porkkanoita
800 g valmista tomaattimurskaa (esim. Mutti)
150 g pepperonimakkaraa
1 ruukku basilikaa
öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
parmesaania
haluamaasi pastaa
Ohje:
- Pilko kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi tai lohkoiksi. Tee samoin sipulille ja porkkanoille.
- Kuullota sipulia öljyssä, lisää hienonnettu valkosipuli ja kesäkurpitsalohkot.
- Lisää tomaattimurska ja porkkanat.
- Pilko tomaatit ja lisää kastikkeeseen.
- Lisää pepperonisiivut ja anna muhia kunnes porkkanat kypsiä.
- Tarkista suola ja lisää ainakin mustapippuria.
- Viimeistele basilikalla ja parmesaanilla.
- Tarjoa keitetyn pastan kanssa.
With ♥ from beach house kitchen
15 Kommenttia
Aivan ihana pasta. Mä ni8n tykkään pastasta, mutta harvemmin teen sitä kun kun se näkyy heti linjoissa 😏Ihanaa viikonloppua Heli
Juu, pitää annoskokoja vähän pienentää, pasta vaan on niin helppoa arkiruokaa ja kun lisää proteiinia, niin pitää nälkääkin!
[…] tofumurulla Täytetyt härkis-kesäkurpitsat Kesäkurpitsaspagetti Ruokaisa välimeren munakas Sadonkorjuupasta Bolognese ja kesäkurpitsatagliatelle Kesäkurpitsapyttipannu Kesäkurpitsafrittata eli […]
Herkullinen sadonkorjuupasta! Nälkä tässä tulee, kun tähän aikaan tällaisia kuvia katselee. Ihanaa herkkua loppukesän kuulakkaille päiville.
Mukavaa alkavaa viikkoa sinne <3
Kuulakkaita päiviä on onneksi luvassa tälläkin viikolla, nautitaan vielä noista auringon säteistäkin!
Siis mulle tuli ihan hirveä nälkä näitä herkullisia ja kauniita kuvia katsellessa 🙂
Pastaruoat on ihania ja voih kun olisikin kasvimaa.
Ihanaa sunnuntai-iltaa Heli <3
Kasvimaa on kyllä kiva juttu, toki haaveilen siitä kasvihuoneestakin, kun eivät nuo tomaatit meinaa selviytyä kylmän kesän armoilla taivaan alla ; )
Niin kauniiit kuvat💚 Tällaiset ruoat ovat parhaita, joita voi varioida käsillä olevien raaka-aineiden vaihtuessa.
Itsekin tykkään soveltaa sen mukaan mitä jääkaapista, pihalta tai metsästä löytyy. Orjallista reseptin noudattajaa minusta ei saa ; )
Ihanan syksyisen lämpöisen kutsuva pasta, joka maistuisi vaikka päivän haravoinnin jälkeen. Muiskuja viikonloppuun Heli <3
Juu, ei salaatilla enää pärjää noissa syystuulissa, tai sen pitää olla lämmin & ruokaisa! Kivaa uuden viikon alkua!
Heh heh, meillä on ollut taas samankaltaiset ateriat nenien alla, aika jännää, tosin sulla pepperoni jamulla kalaa. Pasta on kyllä hyvää ja sitä on saatava aina silloin tällöin. Ihanat kuvat olet napannut ja nuo aterimet ihan uber ihanat <3. Muksaa viikonlopput sinulle!
Niinpä olikin! Nyt vaan ilmojen kylmetessä kaipaa ruokaisampia juttuja : )
Ihanan näköistä ruokaa, nam! Meidän perheessä tykätään erilaisista pastaruoista.
Mukavaa torstai-iltaa Heli <3
Kiitos, pastaruoat pelastavat kiireisen arjen ja niistä saa ihan juhlavaa viikonloppuruokaakin, etenkin jos itse tekee taikinan!