SE PAREMPI KASVISLASAGNE

by Beachhousekitchen
15 Kommenttia

Voisiko viikko paremmin alkaa, kun uunissa paahtuvat mehevät Italian maut ja herkullinen tuoksu täyttää kodin! Kun tätä kasvislasagnea maistaa, niin eipä sinne jauhelihaa kaipaa. Enkä edes härkistä laittanut. Lihankorvikkeista tykkään, mutta nyt on ainoastaan aitoja kasviksia ja juureksia mukana.

Itseoppineena kotikokkina on tullut osallistuttua parille lyhyelle kokkauskurssille, joista yksi opettavaisimmista oli italialaisen ruoan kurssi työväenopistolla. Sitä piti tietysti aito italialainen kokki, jonka opissa mm. lasagnen salat aukesivat. Jos lukee suomalaisia lasagnen ohjeita, niin niissä usein kehotetaan hauduttamaan sitä valkokastiketta vain muutaman minuutin ajan. “GIAMMAI. Ei ikinä!”, opemme jyrähti.

kasvislasagne

Italialaisessa keittiössä kastiketta keitellään ja kauhan vartta käännellään ja sillä hyväillään tätä rakkauden keitosta ainakin pari tuntia. Vehnäjauhojen kypsentäminen vaatii aikaa ja se myös maistuu lopputuloksessa. Ihan kahden tunnin keitto- ja hämmentelyaikaa en pysty omassa elämäntilanteessa noudattamaan, mutta ainakin sen tunnin ajan. Aloita siis lasagnen teko aina valkokastikkeesta. Kattilaksi kannattaa valita sellainen pinnoitettu versio ja pitää lämpö maltillisena. Tämän kasvislasagnen maustaa suloisesti sinihomejuusto ja se vain paranee lämmitettäessä.

kasvislasagne

kasvislasagne

Kasvislasagne

Voisiko viikko paremmin alkaa, kun uunissa paahtuvat mehevät Italian maut ja herkullinen tuoksu täyttää kodin! Kun tätä kasvislasagnea maistaa, niin eipä sinne jauhelihaa kaipaa. Enkä… Sesonkiruokaa SE PAREMPI KASVISLASAGNE European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

15 kpl pinaattilasagnelevyjä (esim. Pirkka)

2 dl kirsikkatomaatteja

yrttejä esim. basilikaa

parmesaania tarjoiluun

VALKOKASTIKE

3 rkl Flora voi- rypsi- ja auringonkukkaöljyseosta

4 rkl vehnäjauhoja

1 l maitoa

120 g homejuustoa

1/8 tl muskottipähkinää

ripaus suolaa

4 dl (+ 2dl lasagnen päälle) juustoraastetta (esim. Oltermannin Cheddar)

KASVISTÄYTE

4 isoa porkkanaa

1 palsternakka

1 iso sipuli

3 valkosipulinkynttä

1 prk Mutti -tomaattimurskaa

1 rkl sitruunamehua

1 rkl hunajaa mustapippuria

1 1/2 tl suolaa

1 rkl öljyä paistamiseen

Ohje:

TEE ENSIN valkokastike hautumaan. Laita rasva ja vehnäjauhot kattilaan ja sekoittele seosta puukapustalla. Anna paistua hetki, mutta älä ruskista. Lisää maito ja vispaa paukut sekaisin (anna olla keskilämmöllä). Anna poreilla 15 minuutin ajan, varo polttamasta pohjaan. Lisää juustoraaste, sinihomejuusto ja mausteet. Anna hautua ainakin 45 minuutin ajan. Sekoittele muutaman minuutin välein puukapustalla. TÄYTE. Laita öljy paistinpannulle kuumenemaan. Kuori porkkanat ja palsternakka, raasta pannulle. Silppua sipulit ja lisää seokseen. Lisää tomaattikastike, hunaja ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua n. 15 minuuttia. TÄYTÄ LASAGNE. Levitä vuoan pohjalle n. 1/2 cm valkokastiketta. Lado 3 lasagnelevyä vierekkäin. Levittele päälle kasvisseosta ja levitä kerrokseen myös valkokastiketta. Jatka näin viiden lasagnelevykerroksen verran. Viimeisen kerroksen päälle levitä loppu valkokastike ja 2 dl juustoraastetta. Painele pinnalle myös kirsikkatomaatit. PAISTA 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna tekeytyä n. 15 minuuttia folion alla. Tarjoile yrttien ja parmesaanin kanssa.

kasvislasagne

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

15 Kommenttia

Antero 16/09/2018 - 16:42

Aivan loistava resepti! Löysin reseptin ja tämän blogin tänään (16.9.2018), kun googletin sunnuntain ruuaksi hyvää kasvislasagnereseptiä. Tämä vaikutti niin herkulliselta, että oli pakko kokeilla. Juuri äsken söimme sunnuntaipäivällisen ja lasagne oli niin hyvää, että meinasi järki lähteä. 🙂 Tätä tehdään meidän perheessä ehdottomasti uudelleen. Täytyy tutustua tarkemmin tämän blogin muihinkin ruokavinkkeihin.

Vastaa
Beachhousekitchen 17/09/2018 - 17:26

Niin iso ja sydämellinen kiitos kommentista – meinasi kyynel tulla silmäkulmaan! Ihan loistava kuulla, että maistui. Toivottavasti löydät monta muuta hyvää reseptiä blogista : )

Vastaa
Merituuli Hemilä 10/02/2017 - 19:31

Lasse ei ole se helpoin kuvattava, mutta herkut kuvat olet saanut!

Vastaa
Jael 07/02/2017 - 19:43

On niin herkullisen näköistä,samoin kun edellisen postauksesi samosat:)

Vastaa
Beachhousekitchen 08/02/2017 - 07:13

Kiitos, kyllä nämä ovat maistuneetkin : ) Samalla linjalla jatketaan…

Vastaa
kakskukkoo 07/02/2017 - 19:34

Tämä bechamelin haudutus oli itsellinikin ihan uusi asia. Tämähän vaatii valtavan lasagnesatsin valmistusta hetimiten.

Vastaa
Beachhousekitchen 08/02/2017 - 07:18

Kannattaapa testata italialaisittain tehtynä : )

Vastaa
Tiia K 07/02/2017 - 11:19

Jumalainen lasagne ja itse kun rakastan sinihomejuustoa, mutta muu perhe ei… Tuo haudutus oli minullekin täysin uusi hommeli, kiitos vinkistä, tosin tämä ihanainen resepti tulee toteuttaa ilman Auraa.. Muiskuja pakkaspäivään <3

Vastaa
Beachhousekitchen 08/02/2017 - 07:20

Tässä ei muuten aura tule ollenkaan voimakkaasti läpi, joten sillä vois kenties huijata perheen muita jäseniä : )

Vastaa
tyynenkaa 07/02/2017 - 08:49

Lasagnea ei ole tullutkaan tehtyä pitkään aikaan. Jospa vaikka nyt sitten viikonlopuna tekisin <3

Vastaa
Beachhousekitchen 08/02/2017 - 07:27

Lasagne mukamas jää aina haaveeksi, mutta sen kun tekee, niin ruokaahan riittää pariksi seuraavaksi päiväksi. Ja makunautinto, voi että!

Vastaa
Outi 06/02/2017 - 22:47

Lasagnen ystävänä huokailen täällä ihastuksesta. Kuulostaa ja näyttää todella hyvältä <3
Mukavaa maanantai-iltaa!

Vastaa
Beachhousekitchen 08/02/2017 - 07:28

Oi kiitos : ) Lasagne kyllä maistuu kyllä ihan jokaiselle, sopii hyvin lämmittämään pakkasilla!

Vastaa
tuulanneli 06/02/2017 - 21:16

Heippa Heli 🙂

Valkokastikkee haudutus oli minulle ihan uusi juttu! Täytyypä kokeilla seuraavan kerran. Itse olen tehnyt melkein viimeisenä vasta valkokastikkeen. Meidän perheen miesten lemppari on juuri peruslasagne jauhelihalla.

Kivaa viikonjatkoa sinulle <3

Vastaa
Beachhousekitchen 08/02/2017 - 07:41

Kiitos, kannattaa tosiaan aloittaa lasagnen teko siitä kastikkeesta. Herkullista helmikuuta!

Vastaa

Kommentoi