Syksyn satoa & suru-uutisia

by Beachhousekitchen

Tämän kesän omenasaldo oli nolla, eli ei yhden yhtä omenaa tullut omista puista. Onneksi kaverit ja sukulaiset tulivat apuun ja sain kivasti niin omenaa kuin päärynääkin, joista valmistui oikein makean hillokkeen lisäksi vähäsokerista, joka päivä syötävää survosta. Sokeria tuli kiloa kohti vain pari ruokalusikallista ja survosta on nyt syöty aamupuurossa, smoothieissa sekä viilin ja jogurtin kanssa. Omenasosesurvos sai makunsa kanelitangoista, jotka lisäsin heti alkuvaiheessa kuorittujen ja lohkottujen omenoiden (n. 1 kilo) sekaan. Lisäsin kattilaan myös yhden desin vettä ja pari ruokalusikallista sitruunamehua. Minihillosokeria oli pakkauksen pohjalla sen verran, että siitä tosiaankin riitti vähän makeutusta omenoille. Kattilallinen valmistui puolessa tunnissa keskilämmöllä ja massa sai jäädä sattumaiseksi. Puolet soseesta pakastin heti pieniin rasioihin ja toista puolta on syöty jo toista viikkoa. Lasipurkissa sose säilynee jääkaapissa noin parisen viikkoa.

Päärynät olivat mehukkaan herkullista Pepi-lajiketta ja ne käsittelin samoin kuin omenat. Kuoritut päärynät lohkoin paloiksi ja laitoin kattilaan yhdessä pienen vesilirauksen ja sitruunamehun kanssa. Kattilalliseen survosta laitoin puolitetun vaniljatangon, josta kaavin siemenet sekaan ja itse tangot. Ihan vähän lisäeksotiikkaa tuli tähtianiksista, joita kattilaan laitoin muhimaan 6 kappaletta. Vaniljatangosta tuli makeutta oikein kivasti (muuta makeutusainetta ei siis tullut) ja tähtianikset antoivat särmää soseelle. Ennen purkittamista kannattaa vaniljatangot poistaa sekä ne kovat tähtianikset. Päärynäsosetta piti heti maistella homejuuston kanssa, kyllä maistui!

(Juustotarjotin alla Maku Kitchen life -sarjasta kaupallisen yhteistyön kautta)

SURU-UUTISIA

Tätä kirjoittaessani aiemmin päivällä sain sähköpostiini tiedon, että minulle niin rakas gourmetruoan karnevaali, ilottelu ja festivaali Taste of Helsinki on tullut tiensä päähän ja tämän kesäinen ruokajuhla oli viimeinen laatuaan. En kestä, eikä moni muukaan erinomaisten ruokanautintojen ystävä, joille tapahtuma oli vuoden kohokohta ja alkukesän odotetuin juttu. Tapahtuman järjestäminen oli jo pari vuotta sitten vaakalaudalla paikkaongelmien suhteen ja luulin ongelmien olleen ohi kun sille löytyi täydellinen spotti Töölönlahden puistosta. Tapahtuman perustajan Barry MacNamaran jäähyväissanat tässä alla.

”Taste of Helsingin uusi sijainti toimi erinomaisesti ja ravintolakattaus oli loistava, mutta valitettavasti olosuhteiden pakosta meidän on mahdotonta jatkaa”, kertoo konseptin maahan tuonut Barry MacNamara, ”ongelmat mm. alueen ja alati kasvaneiden tilavuokrien kanssa sekä muut ulkoiset tekijät ovat pakottaneet meidät tekemään tämän vaikean päätöksen”.  

”On ollut ilo ja kunnia järjestää Taste of Helsinki -tapahtumaa ammattitaitoisten ja intohimolla ruokaan suhtautuvien yhteistyökumppaneiden kanssa. Erityiskiitos kuuluu tapahtuman pitkäaikaiselle kumppanille Eletroluxille sekä tietenkin ruokaa rakastavalle yleisölle”, kiittelee MacNamara.

Vuosien saatossa Taste of Helsinki on esitellyt monipuolisen kattauksen pääasiassa helsinkiläisten huippuravintoloiden tarjonnasta kohtuuhintaisina annoksina ja tapahtuma on vuosittain kerännyt kymmentuhatpäisen kulinaristiyleisön. Taste of Helsingistä onkin vuosien varrella kasvanut Suomen suurin gourmetruokaan keskittynyt tapahtuma. Helsingin ruokatapahtumatarjontaan tulee Taste of Helsingin lopettaessa iso aukko.

Taste of Helsinki -tapahtumaa ei olisi ollut mahdollista toteuttaa ilman lukuisten erinomaisten ravintoloiden ja kokkien läsnäoloa ja tukea. “On ollut etuoikeus työskennellä 47 eri ravintolan kanssa viimeisten seitsemän vuoden aikana, olemme kiitollisia jokaiselle kuluneista vuosista ja että he ovat olleet osallisia tällä matkalla ja auttaneet tekemään tämän unelman todeksi. Kiitos!”, kiittelee MacNamara.

 Suomen merkittävimmän ruokafestivaalin päätavoite oli tuoda huippuravintolat ja niiden klassikkoannokset kerralla suuren yleisön tietoisuuteen ja nautittavaksi. Taste of Helsinki -gourmetfestivaalilla nähtiin nimekkäitä, jopa Michelin-tähtiä keränneitä ravintoloita. Seitsemän vuoden aikana tapahtumassa ennätettiin tarjoilla lähes 400 000 annosta noin 75 000 kävijälle.

 ”Tarkoituksenamme aikanaan oli tuoda jotain uutta ja jännittävää Helsinkiin sekä elävöittää kaupungin ravintolakulttuuria. Olen ylpeä siitä mitä olemme saaneet aikaiseksi. Aika näyttää, mitä teemme seuraavaksi. Toivon, että Taste of Helsingin perinnöstä syntyy jotain aivan uutta, mutta meillä ei ole nyt muita vaihtoehtoja, kuin lopettaa tähän”, päättää MacNamara.

ISO KIITOS KAIKISTA VUOSISTA JA TOINEN TOISTAAN UPEIMMISTA TAPAHTUMISTA & MAKUELÄMYKSISTÄ ♥ R.i.p Taste of Helsinki ♥

Taste of Helsinki

Taste of HelsinkiTaste of HelsinkiWith ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Tiia 12/09/2018 - 07:36

Jotenkin sanaton, juuri tälläisiä tapahtumia kaivataan ja antavat Suomelle/Helsingille kansainvälisen maailman tunnelmaa, edistyneisyyttä.

Mukavaa keskiviikkoa Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 17/09/2018 - 17:30

Niinpä, taas mennään takapakkia, hiukka tuli suru puseroon!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 10/09/2018 - 21:53

Taste of Helsingin loppuminen on todella harmi. Helsinki markkinoi ruokastrategiaa ja haluaa hankkia mainetta ruokakaupunkina ja toisaalta vetää mattoa yrittäjien jalkojen alta… surullista.

Vastaa
Beachhousekitchen 17/09/2018 - 17:31

Vieläkin harmittaa, jää iso aukko ensi kevääseen, näistä oli upeita muistoja monelta kerralta!

Vastaa
Outi 10/09/2018 - 21:49

Voi mikä harmi tuon Taste of Helsingin kanssa. Todellinen suru-uutinen.
Kiva, että sait omppuja ja päärynöitä ja vielä kivempi kun loihdit niistä herkkuja.
Ihanaa uutta viikkoa sinulle Heli ❤️

Vastaa
Beachhousekitchen 17/09/2018 - 17:57

Jospa tapahtuman paikalle olisi tulossa jotakin uutta, edes pienempimuotoisena ; )

Vastaa

Kommentoi