TOMAATTISALSA JA VAAHDOTETTU FETA

by Beachhousekitchen
9 Kommenttia

Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa

Kaupan vihanneshyllyillä on hymy herkässä näin kesän alussa, kun tomaattifania on vastassa laaja valikoima uuden sadon tomaattilajeja. Kotimaistakin tomaattia alkaa jo saada, mutta sen lisäksi kaupoista löytyy montaa eri herkullista tuontilajiketta. Omaksi suosikiksi nousi Pirkka Parhaat uutuus, eli makeat Red Desire miniterttutomaatit, joista valmistui aromikas tomaattisalsa. Vaahdotetun fetan kanssa se on oikea kesämakujen ylistys ja ihastuttaa varmasti maistajaansa!

Tertuissa kypsynyt hollantilainen Red Desire on makea ja ravinteikas tomaatti. Kaunis väri ja muoto tekevät siitä näyttävän vaikka salaateissa tai sellaisenaan, se ei tarvitse paahtamista tai kypsennystä. Siksi se sopikin aivan täydellisesti suolaisten vohveleiden täytteeksi yhdessä vaahdotetun fetajuuston kanssa. Tämä tomaattilajike muuten säilyy parhaiten viileässä toisin kuin normaalit tomaatit.

Fetajuusto saa ihan uuden muodon, kun sen vaahdottaa yhdessä tuorejuuston kanssa. Kokeilemisen arvoinen juttu ja tahnaa voi käyttää myös voileipäkakuissa tai grilliruoan lisukkeena.

tomaattisalsa

Tomaatti ja basilika ne hyvin yhteen sopivat – niin kasvatusalustalla kuin ruokalautasellakin! Tämä raikas tomaattisalsa saa makunsa hienonnetusta basilikasta ja valkosipulista. Vaikka alkukesä on ollut kehnohko säiden puolesta, niin pääsimme kuitenkin nauttimaan hetkittäin auringosta viime viikonloppuna, kun kokoonnuimme patiolle paistamaan vohveleita.

Tästä vohveleiden takuuvarmasta reseptistä tulee 12 rapeata vohvelia ja jos niitä paistaa tuplasatsin, niin jälkiruoka valmistuu samalla vaivalla. Nämä vohvelit kun sopivat nautittaviksi myös makeiden täytteiden kuten mansikoiden ja jäätelön kanssa!

tomaattisalsa ja vaahdotettu feta

vaahdotettu feta

Tomaattisalsa ja fetavaahto

Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa Kaupan vihanneshyllyillä on hymy herkässä näin kesän alussa, kun tomaattifania on vastassa laaja valikoima uuden sadon tomaattilajeja. Kotimaistakin tomaattia alkaa… Sesonkiruokaa TOMAATTISALSA JA VAAHDOTETTU FETA European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

Täytteestä riittää ohjeen 12 vohvelille

TOMAATTISALSA

2 x 250 g (yht. 500 g) Pirkka Parhaat Red Desire -terttuminiluumutomaatteja

1 rkl Pirkka extra-neitsytoliiviöljyä

1 murskattu valkosipulinkynsi

1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa

ripaus suolaa

 

VAAHDOTETTU FETA

1 pkt (200g) Pirkka Parhaat fetajuustoa

½ pkt (180 g) Pirkka maustamaton tuorejuustoa

ripaus mustapippuria

Ohje:

 VOHVELIT (ks. ohje täältä)  Paista vohvelit ohjeen mukaan ja tarjoa tomaattisalsan, fetavaahdon sekä tuoreiden yrttien (basilika ja timjami) kanssa. Viimeistele mustapippurilla.  

Tomaattisalsa: Halkaise tomaatit ja sekoita kulhossa yhdessä oliiviöljyn, valkosipulin, basilikan ja suolan kanssa. Anna maustua hetki.

Vaahdotettu feta: Murustele fetajuusto ja laita yhdessä tuorejuuston kanssa tehosekoittimeen. Anna käydä täysillä pari minuuttia, kunnes massa on kuohkeutunut ja on koostumukseltaan kermavaahdon kaltaista.

tomaattisalsa vohvelit

Vohveleita tulee tehtyä aivan liian harvoin, vaikka itse taikina on nopea tehdä ja paistokin sujuu nopeasti, kun vauhtiin pääsee. Jos vohveliraudan vie ulkoilemaan kesäterassille tai -keittiöön, niin ei ole juurikaan käryongelmia!

Kun samasta taikinasta saa suolaiset ja makeat vohvelit, niin varmasti tullaan tekemään toisinto näistä myös kesävieraille. Täydellistä kesäruokaa ja makuja – herkullista kesän alkua!

P.S. Kaikki äitini reseptit-blogin Nanna valmisti tomaateista vastustamattoman maukkaat tomaatti-halloumi-wrapit, kasviskeskiviikko ei ollenkaan hassummalta enää kuulosta 😆

tomaattisalsa

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

9 Kommenttia

Outi 25/03/2019 - 19:16

Arvaas mitä teen samalla kun luen tätä? Paistelen vohveleita 😛
Fetavaahtoa pitää testata. Ihanaa viikkoa sinulle Heli ❤️

Vastaa
Beachhousekitchen 27/03/2019 - 15:22

Kiitos, samoin sinne <3
Fetavaahto on ihan superhyvää ja käy vaikka leivälle voin sijaan : )

Vastaa
mopsis5 04/07/2017 - 16:18

mopsis5

mopsis5.com

Vastaa
vuocho 18/06/2017 - 12:59

Ihanan näköistä. En olekaan tajunnut kokeilla fetaa vaahdossa.

Meillä oli naapurimarketissa tänä viikonloppuna ihania suomalaisia kirsikkatomaatteja halvalla kilohinnalla,joten ostettiin pari isoa pussia. Sitten tehtiin chilitomaattisalsaa, marinoituja tomaatteja, puolikuivattuja tomaatteja jne… puhumattakaa siitä, miten noita voi napsia ihan sellaisenaan 🙂
Kyllä kesä on ihanaa!

Vastaa
Beachhousekitchen 18/06/2017 - 13:07

Tomaatit on vaan niin parhaita kesällä : )

Vaahdotetusta fetasta tuli hitti meillä ja pitänee kokeilla sitä myös voileipäkakkuun!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 15/06/2017 - 14:37

Oijoi, tätä täytyy kokeilla!

Ostimme keväällä vohveliraudan ja sillä on kokeiltu niin perinteistä vohvelitaikinaa kuin croissant-taikinan paistamistakin suolaisina ja makeina versioina.

Vastaa
Beachhousekitchen 16/06/2017 - 10:15

Minulla on sellainen ehkä 10 vuoden takainen tuplavohvelipannu ja ihan liian harvoin on tullut tehtyä – nyt kyllä tänä kesänä otetaan tehokäyttöön : )

Vastaa
Viikonloppukokki 14/06/2017 - 08:31

Heti tulee mieleen melkein miljoona käyttökohdetta vaahdotetulle fetalle. Kiitos vinkistä!

Vastaa
Beachhousekitchen 14/06/2017 - 20:55

Tämä on ihan huikean monikäyttöinen juttu – maistuisi ihan tavallisen leivänkin päällä : )

Vastaa

Kommentoi