Joko siellä paukkuu tämän vuoden veriappelsiinikiintiö? Älä hylkää vielä tätä kauden hedelmäihanuutta, vaan anna veriappelsiinien vielä kerran räjäyttää makuhermosi! Veriappelsiinien mehu nimittäin karamellisoi aika makeasti bataatin, joten tuplaonnea luvassa! Onhan bataatti jo muutenkin makea, mutta sitruksinen makeus sopii sille hyvin, eikä tullut överilopputulos.
Inspiraatiota etsiessäni löysin reseptin California Greek Girl – blogista, jossa vastaavaa oli tehty. Vaihdoin vaahterasiirapin kotimaiseen hunajaan ja muutenkin yksinkertaistin ohjetta. Kannattaa leikata bataatti todella ohuiksi siivuiksi ja kun makea pinta paahtuu, niin se ei tule ihan yhtä rapeaksi kuin sellainen pelkän öljyn voimalla paahtunut bataatti. Osaan ripottelin päälle maissijauhoja loppuvaiheessa, ehkä niihin tuli hieman rapeampi pinta, mutta se ei ole näissä bataattilohkoissa se tavoiteltava juttu, vaan itse karamellisuus.
Veriappelsiinilla karamellisoidut bataatit ovat rehellisen tahmeata ja niin syntisen hyvää (lohtu)ruokaa. Lohkojen kanssa sopii suolainen feta-jogurttikastike – kiva raikastaja kokonaisuudelle. Laitoin mintun sijaan tällä kertaa korianteria jogurttikastikkeeseen ja tulipa huumaavan hyvä uusi makuelämys. Suosittelen valuttamaan kastikkeen bataateille, nyt saa sormet mennä sotkuun!
Tuskailetko usein korianterin kanssa, se kun nuupahtaa hetkessä? Säilytä korianteri jääkaapissa juomalasissa ja lisää muutaman päivän päästä vähän vettä, niin säilyy viikon verran!
Tässä muutama kiva veriappelsiineja hyödyntävä resepti kokeiluun:
Veriappelsiinia, halloumia ja kvinoaa

Ainesosat:
400-450 g bataattia
1 veriappelsiini lohkoina
KARAMELLISOOSI
2 veriappelsiinin mehut
1 rkl hunajaa
2 tl paprikajauhetta
2 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
FETA-JOGURTTIKASTIKE
150 g turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
100 g fetajuustoa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunan mehua
tuoretta korianteria kourallinen
rouhaisu mustapippuria
Ohje:
- Kuori ja leikkaa bataatti mahdollisimman ohuiksi siivuiksi.
- Laita pannulle kahden veriappelsiini mehu, öljy, paprika ja hunaja.
- Anna hetki porista ja lisää suola.
- Lisää bataattilohkot kun seos alkaa sakeentua.
- Pyörittele bataatteja karamelliseoksessa, kunnes neste on haihtunut.
- Levitä lohkot leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna paistua n. 20-25 minuutin ajan 220-asteisessa uunissa.
- Valmista kastike: murustele feta jogurttiin, lisää murskattu valkosipuli, sitruunan mehu, silputtu korianteri sekä mustapippuria oman maun mukaan. Laita kylmään.
- Lisää puolivälissä paistoa ohuiksi leikatut veriappelsiinilohkot uunipellille ja jatka paistoa.
- Tarjoa feta-jogurttikastike bataattilohkojen kanssa.


4 Kommenttia
Oo mitkä värit🧡🍠Ihanalta kuulostava ohje,ja mulla paljon bataattia nyt kotona,puuttuu vaan veriappelsiini Harmi ettei ole omaa sitruspuuta,täällä lähistöllä monta omakotitaloa,joiden pihalla ihania sitruspuita🥭🍊Ihanaa loppuviikkoa Heli
Bataatti on kyllä niin superhyvää ja monipuolista! Juuri olen laittamassa uuniin paahtumaan puolikkaat lounaaksi : )
Tämä voisi olla sellaista kylmän päivän lohturuokaa. Näyttää aivan ihanalta <3En olekaan tajunnut, että veriappelsiineilla voisi karamellisoida juttuja. Nyt on kyllä veriappelsiinit ihan parhaimmillaan, eikä vielä ole kiintiö läheskään täynnä 🙂
Herkullista keskiviikkoa sinulle Heli <3
Todellakin lämmittävää lohturuokaa kylmänä talvipäivänä! Veriappelsiineja menee nyt kiloittain, aivan ihania sellaisenaan ja sovellettuna. Ihania herkkuhetkiä sinnekin!