Veriappelsiinia, halloumia ja kvinoaa – mikä yhdistelmä

by Beachhousekitchen
12 Kommenttia

Tammikuussa parhainta satokauden antia ovat olleet nuo mehukkaan pulppuavat ja värikkäät veriappelsiinit. Taivaallisen hyviä mehuina, sellaisinaan lohkoina ja jopa suolaisissa ruoissa makua ja väriä antamassa, olen vaan niin koukussa! Keho kaipaa nyt runsain määrin C-vitamiinia ja tuoreena syötävässä appelsiinissa se on parhaiten imeytyvässä muodossa.

Beyond sweet and savoury – blogissa tuli vastaan ihanan yksinkertainen talvisalaatti, jota piti testata. Kaikkia ainesosia ei löytynyt kaapista ja kyllä tähän tuore minttu (korvasin kuivatulla) alkuperäisen ohjeen mukaan olisi hyvin sopinut, eli lisää ihmeessä jos teet tätä ruokaisaa ja lämmintä kasvisruokaa! Ohjeella tehtynä tulee kahdelle runsas lounassalaatti, maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Oletko sinä koukussa veriappelsiineihin ja oletko kokeillut niitä ruoanlaitossa?

veriappelsiini-halloumi salaatti

Veriappelsiini-halloumisalaatti

Tammikuussa parhainta satokauden antia ovat olleet nuo mehukkaan pulppuavat ja värikkäät veriappelsiinit. Taivaallisen hyviä mehuina, sellaisinaan lohkoina ja jopa suolaisissa ruoissa makua ja… Sesonkiruokaa Veriappelsiinia, halloumia ja kvinoaa – mikä yhdistelmä European Tulosta resepti
Annoksia: 2
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

2 veriappelsiinia

1 pkt (200 g) halloumijuustoa

2 dl kvinoaa, 4 dl vettä kypsentämiseen ja hieman kasvisfondia

2-3 rkl granaattiomenan siemeniä

1 rkl seesaminsiemeniä

laadukasta oliiviöljyä ja mustapippuria

sitruunaa ja yrttejä esim. minttua

 

Ohje:

  1. Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta.
  2. Leikkaa halloumi siivuiksi ja paista rasvassa kaunis paistopinta.
  3. Kuori veriappelsiinit ja leikkaa lohkoiksi.
  4. Kokoa salaatti ja ripottele päälle granaattiomenan siemenet sekä seesaminsiemenet.
  5. Viimeistele öljyllä, sitruunalla, mustapippurilla ja yrteillä.

Lue nämäkin

12 Kommenttia

Annin Uunissa 29/01/2019 - 09:18

Tämä näyttää siis niin fantastiselta. Näytin miehellekin tätä jo ja nyt se on listalla 🙂 Ihanaa päivää!

Vastaa
Beachhousekitchen 29/01/2019 - 09:55

Kiitos <3 Tästä tuli nyt sellainen pikalempilounas alkutalvelle, sopivan ruokaisa, muttei kuitenkaan ähkyn tuova!

Vastaa
Jael 28/01/2019 - 21:27

Oi oi miten raikkaaan hyvää❤

Vastaa
Beachhousekitchen 29/01/2019 - 09:56

Raikasta, mutta silti lähtee nälkä : )

Vastaa
Tiia 28/01/2019 - 08:46

Jumalainen ja energiaa tuova salaatti ja myös silmille, niin kaunista. Täällähän rakastetaan runsautta ja värejä ja täältä aina sitä löytyy. <3

Oikein sydämellistä uutta viikkoa Heli. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 29/01/2019 - 12:03

Sama täällä, elämässä pitää olla väriä & energiaa!

Vastaa
Johanna / hellan ja viinilasin välissä 28/01/2019 - 08:10

Vitsi miten kaunis ja kvinoa on yksi lemppareistani eli varmasti pakosti hyvää kun vielä halloumiakin. 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 29/01/2019 - 12:05

Kvinoan unohdin vuodeksi kokonaan, kun tuli syötyä sitä melkeinpä joka päivä. Nyt taas maistuu!

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 27/01/2019 - 21:30

Tässä on juuri sellaisia makuja, joita rakastan. Halloumia on oikeastaan aina jääkaapissa ja veriappelsiinejakin ostetaan näin sesonkiaikaan paljon.

Vastaa
Beachhousekitchen 29/01/2019 - 12:06

Halloumi ei todellakaan ole pelkän kesäkauden grillattava, ihanaa myös talvella!

Vastaa
Outi 27/01/2019 - 20:59

Ihanan värikäs salaatti. Ihastuin halloum juustoon kesällä kun grillattiin sitä broilerin filepihvien seuraksi. Tulikin mieleen, että minullahan on tuolla veriappelsiineja, niitä siis syömään nyt 😀
Ihanaa iltaa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 29/01/2019 - 12:09

Minullakin jääkaapissa yksi hylly täynnä appelsiineja, tavallisia ja “verisiä”, NAM!

Vastaa

Kommentoi