Tammikuussa parhainta satokauden antia ovat olleet nuo mehukkaan pulppuavat ja värikkäät veriappelsiinit. Taivaallisen hyviä mehuina, sellaisinaan lohkoina ja jopa suolaisissa ruoissa makua ja väriä antamassa, olen vaan niin koukussa! Keho kaipaa nyt runsain määrin C-vitamiinia ja tuoreena syötävässä appelsiinissa se on parhaiten imeytyvässä muodossa.
Beyond sweet and savoury – blogissa tuli vastaan ihanan yksinkertainen talvisalaatti, jota piti testata. Kaikkia ainesosia ei löytynyt kaapista ja kyllä tähän tuore minttu (korvasin kuivatulla) alkuperäisen ohjeen mukaan olisi hyvin sopinut, eli lisää ihmeessä jos teet tätä ruokaisaa ja lämmintä kasvisruokaa! Ohjeella tehtynä tulee kahdelle runsas lounassalaatti, maistuu niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Oletko sinä koukussa veriappelsiineihin ja oletko kokeillut niitä ruoanlaitossa?

Ainesosat:
2 veriappelsiinia
1 pkt (200 g) halloumijuustoa
2 dl kvinoaa, 4 dl vettä kypsentämiseen ja hieman kasvisfondia
2-3 rkl granaattiomenan siemeniä
1 rkl seesaminsiemeniä
laadukasta oliiviöljyä ja mustapippuria
sitruunaa ja yrttejä esim. minttua
Ohje:
- Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta.
- Leikkaa halloumi siivuiksi ja paista rasvassa kaunis paistopinta.
- Kuori veriappelsiinit ja leikkaa lohkoiksi.
- Kokoa salaatti ja ripottele päälle granaattiomenan siemenet sekä seesaminsiemenet.
- Viimeistele öljyllä, sitruunalla, mustapippurilla ja yrteillä.

12 Kommenttia
Tämä näyttää siis niin fantastiselta. Näytin miehellekin tätä jo ja nyt se on listalla 🙂 Ihanaa päivää!
Kiitos <3 Tästä tuli nyt sellainen pikalempilounas alkutalvelle, sopivan ruokaisa, muttei kuitenkaan ähkyn tuova!
Oi oi miten raikkaaan hyvää❤
Raikasta, mutta silti lähtee nälkä : )
Jumalainen ja energiaa tuova salaatti ja myös silmille, niin kaunista. Täällähän rakastetaan runsautta ja värejä ja täältä aina sitä löytyy. <3
Oikein sydämellistä uutta viikkoa Heli. <3
Sama täällä, elämässä pitää olla väriä & energiaa!
Vitsi miten kaunis ja kvinoa on yksi lemppareistani eli varmasti pakosti hyvää kun vielä halloumiakin. 🙂
Kvinoan unohdin vuodeksi kokonaan, kun tuli syötyä sitä melkeinpä joka päivä. Nyt taas maistuu!
Tässä on juuri sellaisia makuja, joita rakastan. Halloumia on oikeastaan aina jääkaapissa ja veriappelsiinejakin ostetaan näin sesonkiaikaan paljon.
Halloumi ei todellakaan ole pelkän kesäkauden grillattava, ihanaa myös talvella!
Ihanan värikäs salaatti. Ihastuin halloum juustoon kesällä kun grillattiin sitä broilerin filepihvien seuraksi. Tulikin mieleen, että minullahan on tuolla veriappelsiineja, niitä siis syömään nyt 😀
Ihanaa iltaa sinulle Heli <3
Minullakin jääkaapissa yksi hylly täynnä appelsiineja, tavallisia ja “verisiä”, NAM!