Kaupallisessa yhteistyössä K-Ruoan kanssa
Vesimeloni on kesän makein ja vähäkalorisin nesteyttäjä ja janonsammuttaja. Kesän piknikit jo mielessä kätkin koverretun vesimelonin sisään salaatin, josta löytyy mm. grillattua kalkkunaa ja halloumijuustoa. Sopivasti suolaista ja makeaa, kevyttä ja niitä itselle mieluisia kesän makuja! Vesimelonin lisäksi kaupoista löytyy hurjan laaja valikoima myös muita melonilajeja, oma suosikkini on vaan tuo upean punainen ja mehukas vesimeloni.
Meloni on pöhissyt suomalaisissa grilleissä jo muutamana kesänä ja veikeä vesimelonipizza on ainakin näyttävyydessään ihan parasta pikaruokaa! Cantaloupe- ja hunajamelonista tulee joskus tehtyä suolaisia alkupaloja, joissa melonin palanen kääritään ilmakuivatun kinkun sisään. Aika monipuolinen raaka-aine tuo meloni. Onko sinulla omaa suosikki melonireseptiä?
Kokonaisen vesimelonin sisään pakattiin siis kalkkuna-halloumisalaatti, joka sellaisenaan on kätevä ottaa mukaan vaikkapa mökille, uimareissulle tai piknikille. Pirkka kalkkunan ohutleikkeet on nopea grillata, samoin kuin oma suosikkini Pirkka parhaat halloumijuusto. Muistan nuoruudesta kesälomareissun Kyprokselle, jossa sain ensimmäisen kerran maistaa halloumijuustoa, jota ei siihen aikaan löytynyt kotimaisista kaupoista, eikä vielä moneen vuoteen. Sitä makua muisteltiin kauan…. Kauppojen vesimelonivalikoimat ovat runsaimmillaan juuri nyt, täydellistä kesäruokaa!

Ainesosat:
n. 3 kg Pirkka vesimeloni
1 pkt (600 g) Pirkka ohut kalkkunan fileepihvi
2 kpl Pirkka syöntikypsää avokadoa
1 pkt Pirkka parhaat halloumijuustoa
suolaa ja mustapippuria
1 tl sitruunamehua
1 tl unikonsiemeniä
yrttejä esim. minttua
Pirkka extra virgin-neitsytoliiviöljyä kastikkeeksi
Ohje:
- Suolaa ja pippuroi kalkkunan ohutleikkeet. Grillaa tai paista pannulla kypsiksi.
- Leikkaa halloumi n. 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Grillaa tai paista pannulla.
- Halkaise vesimeloni ja koverra vesimelonilusikalla puolesta sisuksesta palloja.
- Kuori ja leikkaa avokadojen puolikkaat ohuiksi lohkoiksi. Ripottele päälle sitruunamehu ja unikonsiemeniä.
- Yhdistä ainekset ja täytä koverrettu vesimeloni salaatilla.
- Viimeistele yrteillä ja oliiviöljyllä.
With ♥ from beach house kitchen
8 Kommenttia
Onpa herkullisen ja kauniin näköinen. Vesimeloni on minunkin suosikkini, sitä on niin salaateissa, juomissa, jälkkäreissä kuin sellaisenaankin syöty taas tänäkin kesänä.
Tästä tuli tämän kesän suosikkijuttu – vesimelonia tulee muttenkin syötyä paljon: )
Kiitos ihanasta salaattiohjeesta. Tässä on juurikin kaikki yhdessä, mistä meidän perhe pitää. Tätä on ehdottomasti tehtävä.
Ihana kuva sinustakin <3
Kiitos Outi : ) Viikonloppuna taas lämpenee, joten pitää ottaa kevyet mutta maukkaat salaattireseptit käyttöön!
Meloni on ihan parasta herkkua ja oikein kaipaan sitä kaiken suolaisen kylkeen <3 Niin ihana kuva hih susta ja melonista <3
Kiitos Tiia : ) Täällä surrataan viikonloppuna vesimeloni-chili gazpachoa alkuruoaksi, olen niin koukussa tuohon hedelmään!
Onpa kiva idea! täytyy itsekin kokeilla tänä kesänä 🙂
Tuossa kuoressa muuten säilyi kylmänä tosi hyvin salaatti, joten toimii vaikkapa rannalle mentäessä!