VUOHENJUUSTOINEN KANTTARELLIRISOTTO

by Beachhousekitchen
8 Kommenttia

Risotto on varsinaista hävikkiruokaa, siihenhän voi laittaa niin juuston jämät kuin pullon pohjatkin. Viime viikolla tuli tehtyä kanttarelli-vuohenjuustokeittoa ja koska vuohenjuustoa jäi jäljelle, niin sehän sujahti makoisasti risottoon.

Risottoriisinä kannattaa käyttää aitoja italialaisia risottoriisejä. Arborio -merkkistä löytyy useammasta kaupasta, siitä tulee paras risotto!

kanttarelirisotto

kanttarellirisotto

Kanttarellirisotto

Risotto on varsinaista hävikkiruokaa, siihenhän voi laittaa niin juuston jämät kuin pullon pohjatkin. Viime viikolla tuli tehtyä kanttarelli-vuohenjuustokeittoa ja koska vuohenjuustoa jäi jäljelle,… Sesonkiruokaa VUOHENJUUSTOINEN KANTTARELLIRISOTTO European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

KANTTARELLIRISOTTO

(2-3 annosta)

4 dl kanttarelleja

1 salottisipuli

1 valkosipulinkynsi

2 rkl voita ja öljyä

2 1/2 dl Arborio -risottoriisiä

1 dl valko- tai kuohuviiniä

7-8 dl vettä

3 rkl kasvisfondia

100 g vuohenjuustoa

lusikallinen voita

1 rkl sitruunamehua

Ohje:

Kiehauta vesi ja kasvisfondi valmiiksi, pidä lämpimänä. Kuullota salottisipuli ja valkosipuli voin ja öljyn seoksessa. Lisää riisi ja kuullota parin minuutin ajan. Lisää valko- tai kuohuviini ja kiehauta kokoon. Ala lisäämään riisin sekaan kasvislientä kauha kerrallaan, pidä liesi miedolla lämmöllä. Lisää loppuvaiheessa (n. 15-18 minuuttia) vuohenjuusto, sitruunamehu, voi ja parmesaani. Mausta timjamilla ja mustapippurilla. Lisää suolaa tarvittaessa. Laita kanttarellit vasta ihan lopuksi risottoon. muutama timjamin oksa suolaa ja pippuria 1 - 1 1/2 dl parmesaania persiljaa

kanttarellirisotto

kanttarellirisotto

With ♥ from beach house kitchen

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Nanna 12/09/2016 - 11:58

Herkku, herkumpi, herkuin! Mä tein kans hetki sitten vuohenjuustorisottoa kyyhkyn ja punajuurien pariksi, oli kyllä täydellistä. Mietin jo silloin, että ihan risotto tulisi myös yhdistelmästä kantarelli.vuohenjuusto. Nyt en vaan kestä kun alkoi tekemään niin mieli tätä yhdistelmää.

Vastaa
Beachhousekitchen 12/09/2016 - 20:30

Vuohenjuustoa kun laittaa risottoon niin ei tarvitse kermoilla läträtä: )
Oli kyllä onnistunut yhdistelmä.

Vastaa
Nanna 13/09/2016 - 09:49

Täytyy kyllä lisätä, että en ole koskaan laittanut kermaa mihinkään risottoon. Muistaakseni.

Vastaa
Beachhousekitchen 13/09/2016 - 11:05

Niitä on paria koulukuntaa, kermalla tai ilman. Aitoon italialaiseen ei kai tule kermaa, mutta aika monessa paikkaa risottoon on lisätty kermaa : )

Vastaa
Tiia K 11/09/2016 - 20:42

Rakastan risottoja enemmän, kuin pastaa ja lihaahan ei edes tarvita risottoon. Ihana resepti, suorastaan voin kuvitella herkullisen maun täällä asti. Aurinkoa uuteen viikkoon Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 12/09/2016 - 08:08

Risotto on mun peruna : ) eli tilaan sitä aina kun mahdollista ja lihankin viereen. Useita vuosia sitten opin muutaman niksin risoton tekoon (nopea riisien kuullotus siinä alussa ja loppuaika todella miedolla lämmöllä, niin onnistuu kyllä) ja se on niin takuuvarma, että uskaltaa tarjota isollekin porukalle!

Vastaa
Outi 10/09/2016 - 22:09

Risotto näyttää kyllä niin hyvältä. Itse en ole sen teossa vielä kunnolla onnistunut. Pitäisiköhän yrittää taas joku päivä?
Kivaa viikonloppua!

Vastaa
Lady of The Mess 10/09/2016 - 20:11

Nams – risotto on yksi lempiruokiani – ja kun vielä löytyy vuohenjuusto ja kantarellit, niin ihan superia!

Vastaa

Kommentoi