Palataan vuoteen 2014, jolloin innokas reseptinikkari maisteltuaan lopputulosta, kirjoitti reseptin puhtaaksi ja painoi “Lähetä” -näppäintä. Onneksi niin tein. Kahdesta viinistä humaltuneet riistapullat -reseptini oli kolmen palkitun lukijareseptin joukossa ja pääsi Viini-lehden syksyn ruokaeksta-numeroon. Menestyminen respetikilpailuissa oli yksi ponnahduslauta saada blogille nimeä ja tietysti motivoi itseäkin.
Resepti jäi julkaisematta blogissa ja se jopa hävisikin jonnekin, mutta tässä se tulee ja uudelleen kuvattuna. Alla kanteenkin päässeet riistapullat vuodelta 2014.
Juuri sesongin mukaista lohturuokaa ja varmasti maistuu juhlapöydässäkin. Ja vielä vuonna 2021!


Ainesosat:
500 g riistajauhelihaa (esim. hirvi tai peura)
70-100 g pekonia
1/2 dl punaviiniä
1 dl korppujauhoja
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 rkl voita
1/2 dl valkoviiniä
1 muna
2 rkl riistafondia
1 rkl persiljaa
2 rkl timjamia
1 tl tomaattipyreetä
1 tl Dijon-sinappia
rouhaisu mustapippuria
(2 dl kuohukermaa ja 1 rkl soijakastiketta, jos haluat kastiketta)
Paistamiseen
voita
Lisäksi
kukkakaali- tai perunasosetta
yrttejä esim. timjamia
Ohje:
- Sekoita kulhossa korppujauho ja punaviini. Anna tekeytyä.
- Kuori ja hienonna salottisipulit sekä valkosipulinkynsi.
- Kuullota sipuleita voi-öljyseoksessa, lisää valkoviini ja anna haihtua. Jäähdytä sipuliseos.
- Sekoita korppujauhoseokseen muna, riistafondi, hienonnetut yrtit, tomaattipyree, sinappi ja mustapippuri.
- Silppua pekoni ja lisää mauste- ja korppujauhomassaan.
- Sekoita mukaan jäähtyneet sipulit sekä riistajauheliha.
- Muotoile massasta haluamasi kokoisia lihapullia ja paista ne voissa kypsiksi.
- Halutessasi lisää 2 dl kuohukermaa pannulle ja mausta soijalla.
- Tarjoile esim. perunamuusin kanssa. Koristele timjamin oksin.



8 Kommenttia
Täällä mies tekee jo toisen kerran näitä pullia. Kohta pääsee herkuttelemaan ♡ . Toimii hyvin ilman valkoviiniäkin. Punaviini tekee näistä tohi meheviä! Kiitos siis tosi hyvästä reseptistä!
Ihan mahtavaa kuulla, kiitos <3
Upean näköinen ruoka, ei ihme että tuo reseptisi menestyi kilpailussa👍
Oi kiitos <3
Tämän reseptin oli pakko tallentaa. Kuulosti juuri sopivan erikoiselta ja maukkaalta. Lupasin omille uusille ystäville Uzbekistanissa kokata jotain perinteistä, suomalaista ruokaa. Toivotaan, että riistaa löytyy täältäkin.
Tässä on kyllä ihana ruoka vaikka isänpäiväksi, maistuu varmasti.
Onneksi juuri eilen söin Rachidin tekemää lihapullapataa, muuten olisi pitänyt alkaa pullia pyörittelemään 🙂
Niin herkullisen näköistä ruokaa <3
Leppoisaa loppuviikkoa sinulle Heli!
Niin ihana ja missä totta tosiaan on reseptikilpailut. Nyt alkoi tekemään lihapullia mieli eli eiköhän viikon sisällä ole pakko pyöräyttää.
Sydämellistä viikkoa Heli. <3