Savustettu kalkkuna & karpalohilloke

by Beachhousekitchen

Kaupallinen yhteistyö Kauppahalli24.fi

Rennon ja stressittömän joulun herkullisin valinta on savustettu kalkkuna, joka tuodaan kotiovelle. Savukalkkuna on kuulunut omiin jouluihin ja vuosikausia. Ei tuntikausien paistamista uunissa ja on takuumureata! Valmiiksi savustettu kalkkuna – kokonaisena, puolikkaana tai rullana, saa tänä vuonna makukaveriksi karpalohillokkeen, jossa on mukavasti appelsiinin makua.

Nappaa karpalo-appelsiinihillokkeen ainekset Kauppahalli24-ostoskoriin ja keitä savukalkkunan raikas seuralainen jo hyvissä ajoin ennen joulua valmiiksi. Torstai 8.12.2022 on muuten viimeinen päivä tilata Hanhialan tilan savukalkkunatuotteet jouluksi, joten kannattaa toimia heti!

P.S. Jos kalkkunaa jää jäljelle, niin esim. koipiosan mehukkaasta lihasta saa tehtyä herkulliset pasteijat uudeksi vuodeksi tai nyhtökalkkunaa tortillojen väliin. Nam!

savuskalkkuna karpalohilloke

RAIKAS KARPALO-APPELSIINIHILLOKE

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

2 dl karpaloita

1 ½ dl hillosokeria

1 dl vettä

1 tl raastettua inkivääriä

1 kanelitanko

1 luomuappelsiini

1 pieni punasipuli

1 valkosipulinkynsi

2 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl timjamin lehtiä

Ohje:

  1. Laita jäiset karpalot, hillosokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää inkivääriraaste ja kanelitanko mukaan.
  2. Viipaloi kuorittu punasipuli ja lisää yhdessä kokonaisen valkosipulinkynnen kanssa kattilaan.
  3. Pese hyvin appelsiini ja raasta kuoriosa kulhoon, viipaloi appelsiini ja paloittele kuutioksi. Lisää kuutiot ja kuoriraaste kattilaan.
  4. Lisää valkoviinietikka ja timjamin lehdet.
  5. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 15 minuutin ajan. Anna jäähtyä ja annostele seos puhtaaseen hillopurkkiin. Hilloke sakenee vielä jäähtyessään.

Lue nämäkin

7 Kommenttia

Outi 08/12/2022 - 17:02

Onpa herkullisen näköistä kalkkunaa. Maistuisi vaikka nyt heti tuollainen herkku.
Ihanaa loppuviikkoa sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2023 - 09:26

Savukalkkuna on herkkua! Kevyttä, mutta niin maukasta : )

Vastaa
Jael 07/12/2022 - 15:48

Hups, tuli kahteen kertaan vahingossa, ja vielä virheillä

Vastaa
Jael 07/12/2022 - 15:46

Onpa ihanalta kuulostava appelsiinihilloke🍊🍊Tämä on se aika jolloin itsekin teen appelsiini/sitrushillojamutta tuossa sinun tekemässä sellaisia aineksia että pitäisi joskus kokeillq

Vastaa
Beachhousekitchen 04/01/2023 - 09:27

Tämä suolainen hilloke sopii vaikka minkä kanssa!

Vastaa
Kirsi 16/12/2023 - 19:57

Hei, tämä hilloke vaikuttaa mielenkiintoiselta. Jäin vain miettimään, kun mainitset, että kyseessä on suolainen hilloke.. tarkoitatko, että suolaisen ruoan hilloke vai pitäisikö hillokkeeseen laittaa suolaa?

Vastaa
Jael 07/12/2022 - 15:46

Onpa ihanalta kuulostava appelsiinihilloke🍊🍊Tämä on se aika jolloin irsekin teen appelsiini/sitrushillojq, mutta tuossa sinun tekemässä sellaisia aineksia että pitäisi joskus kokeillq

Vastaa

Kommentoi