Sesongissa juuri nyt: BATAATTI

by Beachhousekitchen

Tuo ihanan makea, maukas, jopa lihaisa, moniulotteinen ja värikäs bataatti on löytänyt jälleen lautaselleni. Onhan se juuri nyt sesongissa ja monista kaupoista sitä saa jopa alle kahden euron kilohintaan. Bataatti valmistuu lounaslautaselle vaivattomimmin kun sen paahtaa uunissa. Halkaisu pitkittäin, vähän öljyä ja suolaa pintaan ja sitten uuniin! Tämän piti olla kotitoimistolaisen peruslounas, joten en edes ajatellutkaan stailaavani sitä hienommin ja kuvaavani kameralla, mutta onneksi otin nämä pari kuvaa puhelimella ja kirjoitin reseptin talteen.

Näiden bataattiveneiden kanssa maistuvat aasialaisittain maustetut kanapyörykät ja jogurttikastike. Niin hyvää lounasruokaa ja tätä teen jo kolmannen kerran tulevalla viikolla! Kokeilepa sinäkin ♥

bataatti sesongissa nyt

Paahdettu bataatti ja mausteiset kanapullat

Tuo ihanan makea, maukas, jopa lihaisa, moniulotteinen ja värikäs bataatti on löytänyt jälleen lautaselleni. Onhan se juuri nyt sesongissa ja monista kaupoista sitä… Sesonkiruokaa Sesongissa juuri nyt: BATAATTI European Tulosta resepti
Annoksia: 4
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

BATAATTIVENEET

2 bataattia

öljyä ja suolaa

MAUSTEISET KANAPULLAT

400 g kananpojan jauhelihaa

1 pieni sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

1 tl raastettua inkivääriä

öljyä kuulottamiseen

1 tl Thai red curry paste-tahnaa

2 rkl soijakastiketta

2 rkl Sweet chili-kastiketta

1 tl mustapippuria

1 tl suolaa

1 dl tuoretta korianteria

1 kananmuna

Lisäksi 

seesaminsiemeniä ja korianteria

JOGURTTIKASTIKE

 2 dl maustamatonta paksua jogurttia

1 valkosipulinkynsi raastettuna

2 rkl limemehua

1 tl hunajaa

2-3 rkl murustettua fetajuustoa

mustapippuria

Ohje:

BATAATIT

Halkaise bataatit pitkittäin, sivele leikkauspintaan öljyä ja rouhaise suolaa. Paahda keskitasolla 200-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia, tarkista kypsyys.

KANAPULLAT

Kuullota pilkotut sipulit öljyssä, lisää currytahna ja raastettu inkivääri. Jäähdytä hetki.

Sekoita kulhossa soija- ja chilikastike, mustapippuri, suola, silputtu korianteri sekä muna, lisää sipuli-inkiväärimassa.

Kumoa jauheliha kulhoon ja kääntele sekaisin. Anna maustua hetki, pyörittele kostutetuin käsin pulliksi ja paista pullia 200-asteisessa uunissa vartin verran. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja silputtua korianteria.

JOGURTTIKASTIKE

Sekoita kaikki ainesosat sekaisin ja anna maustua kylmässä. 

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Kosti 03/04/2021 - 18:52

Nyt tuli niin kova nälkä noista kuvista, on juostava kauppaan ! 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 04/04/2021 - 10:37

Oi kiitos! Herkullista pääsiäisen jatkoa!

Vastaa
Jael 02/03/2021 - 09:19

Nam🧡Bataatti kyllä niin hyvää, myös leivonnassa. Itse käytän paljon bataattia. Ksunista tiistaita Heli❤️

Vastaa
Beachhousekitchen 15/03/2021 - 08:41

On niin hyvää ja täytyykin kokeilla myös leivonnassa : )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 26/02/2021 - 23:16

Bataatti on herkullista, ja niin yksinkertaista valmistaa eri tavoin, mutta juuri tällä lailla paahdettua parhaimmillaan.

Vastaa
Beachhousekitchen 15/03/2021 - 08:43

Kyllä! Ihanaa hyvän mielen ruokaa : )

Vastaa
Outi 26/02/2021 - 19:56

Bataatti on kyllä niin hyvää. Me teimme bataattilohkoja kanafileiden kanssa pari päivää sitten ja oli aika kiva yhdistelmä kyllä.
Herkullista ja leppoisaa viikonloppua sinulle Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 15/03/2021 - 08:44

Bataattilohkot sopivat lisukkeeksi niin hyvin ja sellaisinaankin naposteltavina : ) Ihanaa uutta viikkoa sinnekin!

Vastaa

Kommentoi