Taste of Helsinki 2018 ABC

by Beachhousekitchen
59 Kommenttia

Yhteistyössä Taste of Helsinki (sis. arvonnan_edit.arvonta suoritettu 24.5.2018, voittajaan otettu yhteyttä)

Seitsemännen kerran 14.-17.6.2018 järjestettävä Taste of Helsinki -ruokatapahtuma on uudistunut upeasti! Kesäkuussa yhdeksän huippuravintolaa kattaa parhaimmat makunsa tuhansille herkkusuille Töölönlahden puistoon Kansalaistorin sijaan ja ne muoviset markat ovat historiaa. Barry ja Mira MacNavaran maahantuoma konsepti vaihtoi myös kaikki edellisvuoden ravintolat uusiin, mukana on vain yksi tuttu ravintola parin vuoden takaa.

Taste of Helsinki 2018

Nelipäiväinen ruokailoittelu tuo siis gourmetruoan ja odotetun kesän lähelle jokaista hyvän ruoan ja ulkoilmatapahtumien ystävää. Tapahtumaan on tietenkin tilattu kaunis kesäsää, mutta edes sade ei estä herkuttelua, sillä Töölönlahden puistoon tuodaan aiempia vuosia enemmän katoksia ja suojia. Sijainti on keskellä kauneinta Helsinkiä: rautatientorilta kävelee tapahtumapaikalle Finlandiatalon taakse noin 5 minuutissa. Taste of Helsinki on parasta suomalaisen ja pohjoismaisen keittiön ylistystä ja todellinen gourmetruokakulttuurin esiinmarssi – tarjolla on yhdeksän innovatiivisen gourmetravintolan 36 annosta ja neljä päivää aikaa. Otatko haasteen vastaan? 

 

Taste of Helsinki

TASTE OF HELSINKI RAVINTOLAT JA MENUT 2018

Tänä vuonna Taste of Helsingin kävijöille tarjoillaan ehkäpä monipuolisin kattaus koskaan. Mukaan tulevien ravintoloiden ehdottamat menut aina tarkistetaan päällekkäisyyksiltä ja jos vaikkapa tartaria tarjoaisi 7 ravintolaa yhdeksästä, niin silloin osaa ravintoloista pyydetään miettimään jotain muuta tilalle. Tänä vuonna Barryn mukaan ensimmäistä kertaa kaikki ehdotetut menut menivät sellaisinaan läpi. Annoksissa on paljon uusia ja suoraan luonnosta saatavia raaka-aineita ja yrttejä kuten kuusta ja suolaheinää, perinteistä perunaa löytyy kekseliäästi varioituina myöskin. Lohi pitää monenneko välivuotensa ja tänä vuonna kalakingeinä ovat siika ja turska. Ihan uutta siipilinjaa edustavat mm. kyyhky ja viiriäinen. Makeista annoksista löytyy mm. raparperia, jäätelöä, suolakaramellia tai kinuskia.

Taste of HelsinkiKuva yllä Jarno Jussila.

Pääsin jo ennakkoon maistamaan muutamia annoksia, niistä kuvat ja vähän enemmän tarinaa alla. Mukana tämän vuoden Taste of Helsinki -tapahtumassa ovat Chapter, Esperanto, Fabrik, Garden By Olo, Latva, Nolla, Ragu, Wino, ja Sky.

Chapter  

Kotimaisia raaka-aineita suosiva fine dining ravintola ja cocktail bar.

MENU

Selleriä & seljankukkaa (v) 5€
Puikula perunaa, naudan sydäntä & keltuaista 6€
Pihlajan lehtiä & raparperia 6€
Turskaa & vihreitä 10€

Sellerirakkaus voi syttyä alla olevan seljankukkaisen annoksen nosteessa. Raikkaan rapsakka annos toiminee myös raikastajana ennen tuhdimpia makuja. Chapterin vaellusturska oli niin täydellisessä kypsyydessä, että se melkein suli suuhun. Tämä lähi- ja sesonkiruokaa suosiva ravintola on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Taste of HelsinkiTaste of Helsinki

Esperanto

Pohjoisen maaperän parhaimmat maut yhdistettyinä japanilaiseen fiktioon. White Guide Nordic -ravintolaopas palkitsi tämän tukholmalaisen ravintolan Pohjoismaiden parhaana vuonna 2016.

MENU

Purjo/ hapankerma/ piparjuuri (v) 5€
Sinisimpukka/ musta valkosipuli/ peruna 6€
Kanannahka/ pohjolan viismauste/ hunaja 6€
Kananpojan muna/ hiillostettu hollandaise/ tattari/ bbq lehdet (v) 11€

Ruotsista tuleva kokkilegioona aasialaisine makuineen ja yllättävine annoksineen voi olla tapahtuman musta hevonen. Odotan kovasti myös näitä annoksia, vaikkei kuvamateriaalia olekaan vielä saatavilla.

Fabrik

Italialaisen ja ranskalaisen ruokakulttuurin yhdistävä ja helposti lähestyttävä makumaailma. 

MENU

Perinteinen ranskalainen paté, pikkeleitä ja hapanjuurileipää 6€
Italialainen tryffelillä maustettu risotto pallo (v) 5€
Tuulihattu ’Profiterole’ vadelmilla ja kookoksella 6€
Anjou kyyhkyä kesän vihreillä herneillä 13€

Toca- ravintolan riisipallo arancini oli hittiannos parin vuoden takaa, nyt arancineja pääsee nauttimaan Fabrikin tiskiltä! Elegantin ja hienostuneen menun annokset kutsuvat nautiskelijoita varmasti jonoksi asti. 

Garden By Olo

Palkitun Olo-ravintolan casuaalimpi versio, joka tarjoilee pohjoismaisia ruokia Aasian makujen siivittämänä. 

MENU

Yuzumarinoitua siikaa, piparjuurta ja rapeaa riisiä 6€
Härkätatakia, seesamia ja savustettua majoneesia 6€
Ryppylimettiä ja kuusta 5€
Friteerattua kukkakaalia, pikkelöityä merilevää ja misolla maustettua voi-valkoviinikastiketta (v) 8€

Sitrushedelmä Yuzu on maustanut täydellisesti Garden By Olo – ravintolan siian, suussa rapsakkaasti poksahtelevat riisit tuovat annokseen mojovasti rakennetta. Nimikkoannoksena komeilee jo viime syksynä ihastuttanut friteerattu kukkakaali, tämä jos mikä käännyttää kukkakaalin vihaajan puolellensa, erinomaista, BRAVO ♥

Taste of Helsinki 2018

taste of Helsinki

Latva

Huolella valitut, sesongin parhaimmat raaka-aineet, ajattomat, rouheat ja isot maut.

MENU

Peruna-merilevävaahtoa, grillattua purjoa, karhunlaukkaa, kermaviiliä ja rapeaa viljaa (v) 5€
Bosgårdin kartanon luomu Charolais-härkää, savustettua munavoita ja Ahlbergin tilan sinapinvihreitä 6€
Hiillostettu tuohi-kerma-parfait, spelttiä, raparperia ja hunajaa 6€
Benella-siikaceviche, bataattia, basilikaa, aji amarillo chili ja samettikukka ”leche de tigre” 9€

Ravintola Latvan keittiömestari, Bocuse D’Or -ehdokas ja Vuoden luomukokki 2016 Benjamin Frostell hulluttelee rennosti, mutta kunnianhimoisesti sesongin makujen kanssa. Kevään ja alkukesän herkkiä sävyjä huokuva peruna-merileväannos yhdistää kolmea eri perunaa sekä purjon, maustajana toimii karhunlaukka sekä merilevä. Miten kermaviilistä voikaan saada niin pehmeän vaahdon? Tämä annos oli ihastuttava ja sen kanssa maistui valkeita kukkia ja ripauksen vaniljaa sisältävä italialainen Ferrari Brut kuohuviini. 

Benella- siika on Latvan nimikkoannoksen pääraaka-aine ja sen kanssa sopii erinomaisen hyvin makea bataatti, enpä olisi ihan heti itse keksinyt yhdistää siikaa ja bataattia keskenään. Täydellisen kauniille, samettikukkaöljyä ja -majoneesia sisältävälle annokselle lempeän pehmeän jälkipoltteen antoivat perulaiset chililajikkeet. Annos oli yhtä aikaa kuin upea taideteos ja täynnä makukerroksia, kekseliästä, oivaltavaa ja niin makunystyröitä hellivää.

Taste of Helsinki 2018

taste of Helsinki

Taste of Helsinki 2018
Nolla

Suomen ensimmäinen hävikkivapaa ravintola, joka keskittyy luomuun. 

MENU

RAPEA SIENIVOHVELI
Mouhijärven tryffelijuustoa ja sipulirelissiä 6€
SIIKACARPACCIO
Vihreää romesco-kastiketta ja suolaheinävinegretteä 6€
RAPARPERIJÄÄTELÖ
Mansikkamarenkia, olutmäskiä ja karamellia 5€
PARSAA JA SAMPEA
Paahdetut uudet perunat ja mesiangervokastike 10€

Hävikkiruoka on lähellä sydäntäni ja blogissakin on sen vähentämiseen annettu vinkkejä. Vihreä menu, jossa on varmasti monta kutkuttavaa yllätystä ja hei – milloin viimeksi on omalla lautasella ollut sampea? Ehdottomasti maistan kaikkea näitä!

Ragu

Kekseliäitä Skandinaavisia makuja yhdistettynä italialaisiin ruokaperinteisiin.

MENU

MAA-ARTISOKKA 6€
Paahdettua maa-artisokkaa, vihreää omenaa, savustettua kirjolohenmätiä & hapanjuurivohveli
KARATS 6€
Makkara Meri-Lapin luomukaritsasta, tomaattifregolaa, varhaiskaalia & Averna-sinappia
METSÄMANSIKKA 5€
Metsämansikkajäätelöä, mallasgranolaa, suolakaramellia & suolaheinää
VIIRIÄINEN 8€
Paahdettuja viiriäisenkoipia, rapeaa polentaa, pikkelöityä raparperia & rakuuna-aiolia

Ragun kekseliään keittiön ja keittiömestari Antti Asujamaan täydellisyyttä hipoviin annoksiin pääsin tutustumaan jo vuoden 2015 Taste of Helsinki- tapahtumassa. Tämän vuoden menussa ei voi jättää kokematta yhtäkään ruokalajeista. Täydellisesti kypsennetty ja kuohkea maa-artisokkavohveli ampaisi lehdistökierroksella aika monen sydämeen ja ennakoimmekin tästä tulevan tapahtuman hittiä! Hapanjuureen tehty vohveli, jossa lisukkeena paahtunutta maa-artisokkaa, raikasta omenaa ja kirjolohenmätiä – näen syöväni tämän vohvelin siellä auringon paisteessa kylmä kuohuva kädessä ainakin 5 kertaa! Puikulaperunaa sisältävä vohvelitaikina tullaan kehittämään vegaaniseksi ja gluteenitontakin versiota on testattu, aion heti raportoida viimeistään paikan päältä miten niissä on onnistuttu! Aromaattisen runsas, trooppisen hedelmäinen ja kuiva kalifornialainen Cannonball Sauvignon Blanc on muuten napakymppi vohvelille, viiniä saa laseittain myös Taste of Helsinki – tapahtumassa.

Viiriäisen koivet, joissa aivan killerihyvä aasialaistyyppinen marinadi, ovat sitä hauskaa sormiruokaa tulevilla festareilla, annoksen rapaperi iskee purevasti ja polentakakku oikein kiusoittelee makuhermoja. Jälkiruokana mummolan makuja: metsämansikkajäätelöä yhdistettynä mm. paahteiseen granolaan ja suolakinuskiin. Suolaheinä tässäkin annoksessa hauska lisä! Viiriäisen kanssa juomana toimii loistavasti ranskalainen roseeviini Lafage Miraflors Rosé.

Ragu on muutenkin vierailun arvoinen paikka, sillä sieltä löytyy Suomen paras leipäkori tai oikeastaan lautanen jonka levitteetkin hurmaavat!

Taste of Helsinki 2018

Taste of Helsinki

taste of Helsinki

taste of helsinki

Wino 

Rentoa, konstailematonta ja korkealaatuista bistroruokaa.

MENU

Tartar, hollandaisemajoneesia ja rapeaa porkkanaa 6€
Punakampela rillette, näkkileipää ja pikkelöityä kurkkua 5€
Raparperia ja suklaata 6€
Kauden kasviksia, savustettua perunaa ja lipstikka beurre blanc (v) 8€

Helsingin kalliossa sijaitseva Wino on kotoisa fine dining -henkinen bistro, jonka annoksista löytyy rouheutta maussa, mutta ne edustavat myös käsityötä parhaimmillaan ja luulen, että täältä tulevat yhdet kauneimmista ruoka-annoksista, jos ravintolan instagramia seuraa. Ei voi jättää näitäkään annoksia väliin.

Sky

Ounasvaaran korkeuksilta pohjoisen luonnon ja Lapin aitoja makuja. 

MENU

Kaskinaurista Sodankylästä, kuusenkerkkä”pestoa” ja sieniä (v) 6€
Miedosti kypsennettyä rautua, kuningasrapua ja koivua 6€
Suklaata, herkkutatti-kinuskia ja puolukkaa Napapiiriltä 5€
Sallan villiä poroa, mäntyistä punajuurilientä, ruskeavoi-puikulamysliä ja selleriä 8€

Tämä Lapin makujen syvällisen sinfoniallinen menu on kyllä nautittava itse tapahtumassa, mielenkiintoista nähdä mihin ylistyssanoihin ja hurraa-huutoihin Lapland Hotelsin keittöpäällikkö Tero Mäntykankaan luotsaaman tiimin tuotokset yltävät, poro kyllä maistuu Helsingin kesässäkin!

VIINIÄ, OLUTTA, SAMPPANJAA JA COCKTAILEJA

Fine dining tasoiset ruokaelämykset vaativat arvoisensa juomat. Niihin on panostettu tänäkin vuonna ja mukana ovat valikoidut yhteistyökumppanit. Parasta Taste of Helsingissä on juuri ruoan ja juoman yhdistäminen, jokaiselta juoman tarjoajalta varmasti löytyy suositus kullekin ruoalle. Käyn itse hakemassa viinin ensin ja kerron mitä aion menusta nauttia, ammattitaitoinen henkilökunta osaa heti opastaa mikä voisi olla se paras vaihtoehto. Makuparien etsintä ja maistelu on osa tapahtuman henkeä ja luo keskustelua (ja ihastelevaa hymistelyä) joka kerta. Mukana siis ovat:

Samppanjatalo Laurent-Perrier, joka on tunnettu tyylikkäistä ja laadukkaista samppanjoistaan, joista tapahtumassa on tarjolla peräti 6.

Sinebrychoffin Beer & Beer tarjoilee laajan valikoiman maukkaita erikoisoluita ja siidereitä.

Solera Finland Oy tuo baarialueelle mm. cocktailbaarin sekä rennon olohuonemaisen viskibaarin.

Viinipaviljonki Taste Wine Pavilion tarjoaa viiden maahantuojan valikoimista (AMKA, Arvid Nordquist, Solera Finland, Tampereen viinitukku sekä Vindirekt) laadukkaat, ravintoloiden menuihin sopivat viinit. Yllä olikin jo muutama poiminta annoksille sopivista viineistä.

Taste of Helsinki

KATTAUSAJAT JA LIPPUPAKETIT

Taste of Helsinki tarjoaa kaksi kattausta torstaista lauantaihin, sunnuntaina on yksi kattaus. Tarjoilujen välillä tapahtuma-alue tyhjennetään pariksi tunniksi. Ravintolat lopettavat ruokatarjoilun klo 22.00. ja baarit tarjoilevat vielä klo 22.30 saakka. Alle 18-vuotiaat pääsevät sisään vain aikuisen seurassa, alle 12 vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen. Torstain ja perjantain lounaalle pääsymaksu on 16 euroa, se sisältää myös lasivuokran ja 2€ taste maksukortin. Muihin kattauksiin sisäänpääsymaksu on 21€, sekin sisältää lasivuokran ja maksukortin, jolle voi ladata haluamansa määrän euroja.

To 14.6 klo 11.00-15.00 lounas ja klo 17.00-22.30 illallinen

Pe 15.6 klo 11.00-15.00 lounas ja klo 17.00-22.30 illallinen

La 16.6 klo 11.00-15.00 lounas ja klo 17.00-22.30 illallinen

Su 17.6 klo 12.00-17.00 brunssi

Annosten hinnat ovat 5-6 euroa, nimikkoannokset 8-13 euroa. Kaikki ruoka ja juoma maksetaan siis Taste maksukortilla. Kaikki ennakkoon ostetut liput sisältävät maksukortin, jolle on ladattu jo 25 euron edestä rahaa (liput alk. 37,50€, joka sis. pääsymaksun + 25 euroa).

Maksukortin saa lipunmyynnistä  ja sille saa ladattua lisää euroja tapahtuman pankissa ja paikan päällä kiertävän henkilökunnan avulla. Taste of Helsinki mobiiliapplikaatio (play-kaupasta nimellä Taste of Helsinki) kannattaa ladata puhelimeen, sillä myöskin saa ladattua kortille lisää valuuttaa. Lipun pääsee ostamaan jo täältä. Jos maksukortille sattuisi jäämään valuuttaa, sen saa nyt 2 euron palvelumaksua vastaan mobiiliapplikaation kautta takaisin.

Tapahtumassa on myös oheisohjelmaa! Jättisuosion saanut Electrolux Chef’s Secrets -kokkikoulu antaa mahdollisuuden 600 vieraalle kokata itse oma annoksensa Suomen kokkimaajoukkueen opastamana. Suosittelen osallistumaan, on aivan huiman hauska aktiviteetti tapahtumassa. Ja oppeja voi soveltaa sitten kotikeittiössä!

Tapahtuma on lapsiystävällinen, oma pienokainen on ollut vauvasta (ja vatsasta) asti mukana, nyt kolmas kerta jo aika tiedostavana ja rohkeana kaksi- ja puolivuotiaana maistelijana. Viime vuoden kuvassa alla Taste of Helsinki – tapahtuman mediakoordinaattori ja Hannan soppa- blogin Hannan kaksoset ja oma innokas foodien alku.

Taste of Helsinki 2018

Olen itse ollut mukana kuudessa aiemmassa tapahtumassa, ihan niihin ensimmäisiin silloisen työporukan kanssa karattiin lounaille ja nyt itse bloggaajan roolissa neljännen kerran. Yksi tapahtuma on tainnut jäädä väliin, joten minulle tämä on kuudes Taste of Helsinki. Tapahtumaa ei siis voi jättää millään väliin, onneksi kyllästymäänkään ei pääse, kun ravintolat vaihtuvat ja aina tulee jotakin uutta. Tänä vuonna ToH -ambassadorin roolissa tulen kirjoittamaan vielä lisää mm. yhdestä tapahtuman ravintolasta!

Jos haluat käydä fiilistelemässä aiempien vuosien tapahtumissa, niin tässä alla linkit postauksiin. 

Taste of Helsinki 2017 ja gurmeetärpit

Bistro Omat 2017 Taste of Helsinki-tapahtumassa

Taste of Helsinki 2016 kesän kohokohta

Taste of Helsinki 2015 makumatka

PÄÄSYLIPPUARVONTA!

Aika uskomattomat ravintolat ja 36 toinen toistaan houkuttelevampaa annosta, mitkä KOLME annosta tämän vuoden menusta (yllä) ovat eniten mieleesi? Taitaa olla aika kohtuuton vaatimus, okei, saa mainita viisikin! Kerro siis suosikkisi ja voit voittaa kahden hengen lippupaketin Taste of Helsinki – tapahtumaan (yhteen haluamaasi kattaukseen). Voittajalle lähetetään etukoodi, jolla palkinnon saa lunastettua verkkokaupasta. Vastausaikaa on torstai-iltaan 24.5.18 klo 22.00 saakka. Otan yhteyttä voittajaan sähköpostitse arvonnan jälkeen. (edit 24.5. arvonta suoritettu, ONNEA Anniina, sinulle on lähtenyt juuri sähköpostia, KIITOS kaikille osallistumisesta arvontaan)

Mikähän tulee olemaan tämän vuoden hitti? Aiempina vuosina Farangin karkkipossu, Bistro O matin haukihampurilainen ja Tocan arancinit nousivat klassikoiden asemaan, tänä vuonna sinne tähyilee 36 upeaa, herkullista ja kaunista ruoka-annosta ♥ Maltan tuskin odottaa tämän vuoden kattausta ja paikan päällä toivottavasti nähdään!

P.S. Ota ihmeessä tapahtuman instagram @tasteofhelsinki seurantaan ja tägää myös omat nauttimasi annokset #tasteofhelsinki, kuvakisoja luvassa myös tänä vuonna!

With ♥ from beach house kitchen

59 Kommenttia

Anne Forstén 23/05/2018 - 23:19

Valitsisin Esperanton menun kokonaisuudessaan. Vein mieheni syömään sinne kerran ja se kerta oli ikimuistoinen. Satumaisia ruokia, yllätysmomentteja ja ihastuttava henkilökunta. Täydellistä!

Vastaa
Beachhousekitchen 24/05/2018 - 21:48

Kuulostaa upealta – onneksi ravintolan makumaailman voi kokea pian Helsingissäkin!

Vastaa
Erica 23/05/2018 - 14:12

Olon Härkätatakia ja Friteerattua kukkakaalia. Sky:in kaskinaurista ja suklaata-herkkutatti-kinuski ja puolukka. 😀 Nämä osu ainakin heti silmään.

Vastaa
Beachhousekitchen 24/05/2018 - 21:49

Täydelliset valinnat, kaskinaurista en ole koskaan aiemmin maistanut, ehdottomasti sitä : )

Vastaa
Kati 23/05/2018 - 09:06

Vaikea, mutta ei mahdoton tehtävä 🙂

1. Olon härkätataki
2. Winon tartar
3. Olon yuzumarinoitu siika

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 12:44

Olon siika oli kyllä huh miten herkullinen, ehdottomasti syön uudestaan!

Vastaa
Hannele Kuusisto 21/05/2018 - 10:08

1.Olon yuzumarinoitu siika
2.Skyn rautu-rapu-koivu
3.Skyn suklaa-herkkutattikinuski-puolukka

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 12:46

Minulla myöskin to eat -listalla nuo Skyn annokset!

Vastaa
Heidi 20/05/2018 - 23:33

Ragun maa-artisokka sekä metsämansikka, Winon tartar, Skyn poro ja Olo Gardenin se yuzu-marinoitu siika ❤️

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 12:48

Näen luultavasti pitkään unia tuosta Ragun maa-artisokkavohvelista <3

Vastaa
Eve T 20/05/2018 - 20:14

Kolmen kärki on a hunch: Chapterin Turskaa ja vihreitä, Esperanton Sinisimpukka, Ragun Maa-artisokka 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 12:50

Tuo turska oli niin täydellinen kypsyydeltään ja maku jotakin niin sanoinkuvaamattoman hyvää, ehdottomasti syön uudelleen tapahtumassa : )

Vastaa
Arna / Cocoa etsimässä 20/05/2018 - 17:43

Mulla on tänä vuonna kunnianhimoinen tavoite maistella läpi kaikki annokset (ehkä mahdollisesti puoliksi Arton kanssa, jos ei koko setti uppoa :D), mutta eniten kutkuttelvat Chapterin selleriä ja seljankukkaa, Olon yuzu-marinoitu siika, Winon tartar (en pysty vastustamaan tartaria!), Nollan sienivohveli ja Latvan hiillostettu parfait.

Nyt jos koskaan haluaisin voittaa arvonnan! Sormet ja varpaat ristissä!

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 12:50

Nollan sienivohveleista kuulin tuoreeltaan, että ne olivat myös todella onnistuneita. Onnea arvontaan : )

Vastaa
Anniina 20/05/2018 - 12:44

Ragun maa-artisokka (ja mieletön leipälautanen), Esperanton sinisimpukka, väliin Olon kukkakaali ja jälkkäriksi Nollan raparperijätski.

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 12:51

Sinisimpukka minullakin mielessä, muutenkin kiinnostaa Esperanton aasiatwist!

Vastaa
Kukka 20/05/2018 - 10:41

Itseäni miellyttää eniten Ragun maa-artisokka, Nollan parsa ja sampi sekä Nollan raparperijäätelö.

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 12:52

Pitäneekö kaivaa blogista raparperijäätelön ohje ennen itse tapahtuman annoksia : )

Vastaa
Ni.a 20/05/2018 - 00:08

Esperanton kanannahka, Olon härkätataki ja Nollan parsaa ja sampea. Ja sen lisäksi lähes kaikki muut! Olisipa hienoa päästä sinne ensimmäistä kertaa, vaikka Jyväskylästä käsin se ei ole yhtä helppoa kuin pääkaupunkiseudulta.

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 12:53

Tämä on todellakin tapahtuma, jonne kannattaa saapua kauempaakin!

Vastaa
Petra 19/05/2018 - 22:32

Oi valinnan vaikeutta! Mutta esim. Garden by Olon Yuzumarinoitu siika ja Friteerattua kukkakaali sekä Ragun Metsämansikka maistuisivat varmasti.

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 12:54

Olen vasta itse muutama vuosi sitten löytänyt kukkakaalin ja tykästynyt – uskoisin että Olon friteerattu versio uppoaisi ihan kenelle tahansa!

Vastaa
Katja Ryöppy 19/05/2018 - 22:27

Kyllä ne olis Chapterin Naudan sydän,Fabrikin Anjou kyyhky,ja Latvan Benella-siikaceviche😋

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 12:55

Latvan ceciche oli kyllä elämys, todella intensiivisiä eri makukerroksia!

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 12:55

Latvan ceviche oli kyllä elämys, todella intensiivisiä eri makukerroksia!

Vastaa
Hanne Ahonen 19/05/2018 - 21:48

Olo Gardenin menu kuulostaa kaikkein mielenkiintoisimmalta. Sen maistelisin siis ensimmäisenä läpi.

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 13:04

Siellä on monta napakymppiosumaa, uskon että tartar myös todella hyvä!

Vastaa
Anne 19/05/2018 - 21:38

Chapter: Turskaa & vihreitä
Ragu: maa-artisokka
Fabrik: tryffeliarancini

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 13:04

Minua myöskin houkuttelevat nuo Fakrikin arancinit!

Vastaa
tonni 19/05/2018 - 21:06

Huhuhhuh..Todellakin liian monta hyvää vaihtoehtoa. Skylta miedosti kypsennettyä rautua, kuningasrapua ja koivua, Myös Latvan menu ihan kokonaisuutena houkuttelee.

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 13:05

Skyn kuningasrapua sisältävä annos on varmasti elämys : )

Vastaa
Anne 19/05/2018 - 11:16

Mahdoton valita vain viittä, mutta varsinkin kala-annokset kiinnostavat, joten:
– Chapter: turskaa & vihreitä
– Latva: Benella-siikaceviche
– Ragu: maa-artisokka
– Garden by Olo: yuzumarinoitu siika
– Nolla: parsaa ja sampea

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 13:06

Minullakin kala-annokset menevät lihojen edelle : )

Vastaa
Salla 19/05/2018 - 08:47

Päädyin näihin. Vohveli ja parfait on jännittäviä ja arancini on yksinkertaisesti suosikki aina ja siinä on viel tryffeliä. 😋
Ragun maa-artisokka + hapanjuurivohveli
Fabrikin tryffeliarancini
Latvan tuohi-kerma-parfait, spelttiä, raparperia ja hunajaa

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 13:11

Jokseenkin täydellinen kokonaisuus <3

Vastaa
ANNIINA 18/05/2018 - 20:13

Ai että. Kunpa voisin sukeltaa maistelemaan jokaista menuuta! Kuitenkin sellerirakkauteni auttoi minua jokseenkin tässä vaikeassa valinassa…
Alkuun: Latvan Siikaceviche leche de tigrellä
1. “Pääruoka”: Garden by Olon Frittikukkis merilevällä ja voi-valkoviinikastikkeella <3
Väliin: Chapterin Selleriä ja seljankukkaa (!!)
2. "Pääruoka": Sky:n Poroa mm. SELLERILLÄ. <3
Jälkkäriksi: Chapterin Pihlajanlehtiä ja raparperia
Sitten vielä päälle hyvät viinit ja aurinkoinen kesäpäivä. Avot!

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 13:12

Aurinko todellakin kruunaa hyvän viinin kanssa koko makuelämyksen : )

Vastaa
Hanna 18/05/2018 - 19:14

Kyllä nämä eniten kiehtovat, vaikka valinta vaikea olikin;
Chapter Puikula perunaa, naudan sydäntä & keltuaista
Esperanto Kanannahka/ pohjolan viismauste/ hunaja
Garden by Olo Yuzumarinoitua siikaa, piparjuurta ja rapeaa riisiä

Sydäntä ja nahkaa siksikin, että kaikki pitää saada paremmin lihasta käyttöön ja näillä annoksilla taatusti kaadetaan ennakkoluuloja! Siika puolestaan ihan vaan siksi että yuzu <3

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 13:13

Totta töriset, ennakkoluulot kaatuvat varmasti noiden annosten avulla, aion itse ehdottomasti maistaa noita erikoisempia juttuja kun se onnistuu nyt pikkurahalla : )

Vastaa
Eeva koski 18/05/2018 - 17:33

Ahh tätä valinnan vaikeutta! Koko Olo Gardenin menu kuulostaa taivaalliselta, varsinkin Yuzumarinoitu siika ja tataki härkä.

Sekä Esperanton kananpojan muna annos kuulostaa herkulliselta 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 13:15

Esperanton annokset ovat todella mielenkiintoisia ja hiukka erilaisia, aion kyllä jokaisen niistä maistaa!

Vastaa
Kira 18/05/2018 - 11:48

Ragun menu kuulostaa ihanalta. Voi miten ihanaa olisi päästä maistelemaan. Olisikin ensimmäinen kerta tapahtumassa, kuulostaa todella kivalta.

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 13:16

Ragu oli pari vuotta sitten jo niin suosikkini tapahtumassa, nyt on kova menu pelissä tänäkin vuonna : )

Vastaa
Sandy 18/05/2018 - 11:34

Garden by Olon menusta maistuisi varmasti kaikki herkut!

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 13:16

Todella onnistunut kokonaisuus : )

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 18/05/2018 - 10:55

Oih, tuo Ragun leipäkori on unissani vieläkin!

Kaikki safarin annokset olivat herkullisia, mutta kyllä vohveliannos nousi ykköseksi. Luvassa on taas uskomaton kattaus!

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 13:18

On todella kova kattaus, onneksi pääsee pian taas maistelemaan tuota vohvelia <3

Vastaa
Johanna / hellan ja viinilasin välissä 18/05/2018 - 10:28

Mä en halua nimetä yhtään kun tiedän että ne kaikki on ihan järjettömän upeita makuelämyksiä. Tosin se metsämansikkajälkkäri kiinnosti tosi paljon!

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 13:19

Mä olin ihan sanaton, se oli ihan killerijälkkäri : )

Vastaa
Outi 17/05/2018 - 19:33

Mä yhdistäisin kahden ravintolan herkut eli ruoaksi Makkara Meri-Lapin luomukaritsasta, tomaattifregolaa, varhaiskaalia & Averna-sinappia tai Paahdettuja viiriäisenkoipia, rapeaa polentaa, pikkelöityä raparperia & rakuuna-aiolia ja jälkkäriksi Metsämansikkajäätelöä, mallasgranolaa, suolakaramellia & suolaheinää. Jos lippuvoitto osuisi kohdalle, antaisin ne lahjaksi äidilleni ja isäpuolelleni, jotka viime vuonna pääsivät myös osallistumaan Taste of Helsinkiin.
Ihanaa loppuviikkoa Heli <3

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 13:20

Nuo viiriäisen koivet oikeasti sulivat suuhun, niin murean makoisia!

Vastaa
Tiia K 17/05/2018 - 19:08

On kyllä mahtava tapa päästä tutustumaan upeisiin eri ravintoloiden herkkuihin. Viime vuonna oltiin Rodoksella, mutta jos tänä vuonna pääsisi käymään.
Mielettömän postauksen olet tehnyt <3

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 13:21

Oi kiitos : ) Lasken itse jo päiviä tapahtumaan, mennään lauantaina koko perheen voimin nautiskelemaan!

Vastaa
Sari/Saaran lautasella 17/05/2018 - 16:09

Oooh mitä ruokia taas tarjolla taste of Helsinki -tapahtumassa. Kuola vaan valuu noita menuita lukiessa, eniten iskivät tajuntaan nuo Garden olon, Nollan ja Skyn menut, voi veljet mitä herkkuja.
Toivottavasti onni suosii arvonnassa. jollain pitää kyllä itsensä tuonne saada keploteltua :).
Aurinkoa ja iloa sulle Heli <3.

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 13:22

Kiitos <3
On kyllä vaikea valita suosikkeja, ihanan erilaisia makumaailmoja, Skyn kokonaisuus on kyllä WOW!

Vastaa
Essi 17/05/2018 - 14:32

Jos viisi pitäisi valita, niin meikäläinen menisi näköjään ihan vegelinjalla! :O
Purjo / hapankerma / piparjuuri (Esperanto)
Friteerattua kukkakaalia, pikkelöityä merilevää ja misolla maustettua voi-valkoviiniastiketta (Garden By Olo)
Peruna-merilevävaahtoa, grillattua purjoa, karhunlaukkaa, kermaviiliä ja rapeaa viljaa (Latva)
Rapea sienivohveli (Nolla)
Maa-artisokka (Ragu)

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 13:23

Vegelinjan annokset ovatkin parhautta, todella herkullisia : )

Vastaa
Viikonlopppukokki 17/05/2018 - 14:09

Apua! Mä en osaa mainita edes kokonaisia annoksia kun yksityiskohtien kanssakin on vaikeaa. Yuzu on vielä maistamatta, Pohjolan viismauste kiinnostaa ja Benella ja olutmäski. Ravintoloista Nolla puhuttelee, mutta myös Espertanto ja Latva- aina. Kaikki villinä ja vapaana kasvanut on kiinnostavinta.

Vastaa
Beachhousekitchen 23/05/2018 - 13:24

Villejä juttuja menuista löytyyykin, mä ehkä aion syödä varmuuden vuoksi kaikki annokset : )

Vastaa

Kommentoi