Nyt ei ole luvassa värikästä ruokaa, vaan tämä on se alkuviikon askeettinen ja vähähiilarinen eväs, jolla laitetaan keho ruotuun viikonlopun herkutteluiden jälkeen. Ei tämä kuitenkaan mitään ankeata ruokaa ole, laadukkaasta jauhelihasta ja kananmunasta saa maustamalla maukasta ja ravitsevaa ruokaa. Tunnistan, että moni karsastaa kaikenlaista karppaukseen tai ketoiluun viittaavaa, mutta itsellä se on juuri ollut se toimivin juttu tasapainottaa arkea ja viikonloppua, eli pitää suunnilleen 80-20 suhteen kunnossa. Omalla kohdalla olen halunnut skarpata enemmän viikolla syömisten kanssa ja välttää esim. leipää ja pastaa, kun taas viikonloppuna sallinut herkuttelun ja syödä laskematta mm. perheen kanssa yhdessä tehtyjä sämpylöitä tai pizzaa. Ja pian taas niitä laskiaispullia!
Munakasrulla kasviksilla ja intialaisittain maustettuna maistui viime kesänä, nyt ollaan sitten lihapitoisten raaka-aineiden äärellä. Oma lapsi rakastaa bolognesekastiketta (kunhan se jauheliha on hakattu ihan pieneksi) ja aina kun lähicittarista sitä parasta jauhelihaa saa tiskistä, niin teen ison satsin ja pakastan pikkukippoihin – niitä on helppo lämmitellä viikolla, keittää vaan pastan tai riisin kylkeen pienokaiselle.
Nyt jauhelihaa tuli paistettua sen verran reilu satsi, että sitä riitti tähän munakasrullaan. Oi miten se mehevöitti maukkaasti aika simppelin munakasrullan! Kuvassa ei näy mitään vihreää, koska nopea räpsy vähäisessä valossa ja ilman sen kummempaa stailausta, mutta parhainta tämä bologneserulla on tosiaankin raikkaan vihersalaatin ja kasvisten kanssa!
Onhan tämä melkoista tasapainoilua tämä elämä, sitä söisi pohjattomasti joka päivä, kun on houkutuksia (tulossa pian mm. Runebergin päivä) ja voihan vinkeys, kun hyvä ruoka vaan kutsuu nimeäni! Kokkailun terapeuttisen vaikutuksen lisäksi pöydän kattaminen kauniiksi ja yhdessä syöminen vaan nekin ovat yksinkertaisesti päivän kohokohtia! Ei sitä voi olla syömättä tai elää koko ajan valmiilla, ja kyllähän se kostautuisi jos pelkkää salaattia söisi ja kieltäisi makeatkin liian pitkiksi ajoiksi. Silloin tulisi naposteltua ja sorruttua ehkä rajummin.
Kaikkea sopivassa suhteessa ja vielä kun ottanut viikkoon mukaan niitä päiviä, jolloin eletään kasvispainotteisesti ja pelkkien kasvisproteiinien voimalla niin oman terveyden kuin maapallon puolesta, onkin melkoinen ruokakaruselli koossa. Mielenkiintoinen sellainen, omaa kehoa kuunnellaan, ympäristöä ajatellaan ja toki myös hintalappuja tuijotellaan. Täällä siis noudatetaan säännöllisen epäsäännöllisesti eri ruokavalioita, katsotaan parina päivänä viikossa hyvinkin tarkasti mitä lautaselle laitetaan, mutta vastapainoisesti tehdään ennakkoluulottomia kokeiluja ja muistetaan nauttia♥ Olkoon se linja tänä vuonna – ei kielletä mitään, mutta syödään säännöllisesti ja mahdollisimman monipuolisesti.
P.S. Tässä kohtaa pitäisi ehkä sanoa, että jos munakasrullan jauhelihan haluaa vaihtaa kasvisversioksi, niin suosittelen esim. härkistä, mutta hmmm olisiko se silloin enää keto tai vhh..?
Vinkki. Anna munakaslevyn jäähtyä kunnolla ennen täytteen lisäämistä, jotta se pysyy kasassa.


Ainesosat:
MUNAKASLEVY
6 kananmunaa
1 prk (120 g) smetanaa
150 g juustoraastetta
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
(oreganoa, cayennepippuria, mustapippuria oman maun mukaan)
TÄYTE
400-500 g laadukasta naudanjauhelihaa
1 sipuli ja 2 valkosipulinkynttä
1 rkl ruokaöljyä
1 rkl lihafondia
1 prk (100 g) Taco -tuorejuustoa
LISÄKSI
juustoraastetta jos gratinoit uunissa
Ohje:
- Vispaa kananmunat, smetana, leivinjauhe ja mausteet sekaisin kulhossa. Lisää hieno juustoraaste.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna paistua 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja valmista täyte.
- Pilko sipulit ja kuullota hetki öljyssä, lisää jauheliha ja paista 10 minuutin ajan.
- Lisää fondi ja tuorejuusto, sekoita hyvin ja jäähdytä.
- Kumoa munakaslevy leivinpaperin päälle ja levitä sille täyte.
- Rullaa leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi ja halutessasi levitä päälle juustoraastetta ja gratinoi pinta uunissa.
- Tarjoa salaatin kanssa.

10 Kommenttia
Nam, tästäkin herahti vesi kielelle! Sulla on super herkullisen oloisia reseptejä blogi täynnä, tulee varmastikokeiltua useampaakin. Täytyy tätäkin kokeilla, hieman soveltasen tosin, kun ei täältä Espanjasta saa esim tuota taco-tuorejuustoa (vai onko se joku oma sekoitus tuorejuustosta ja tacomasuteesta?)ja smetanakin täytyy vähän metsästää.
Oi kiitos! Sen tacotuorejuuston voi täysin tehdä itsekin, tacomaustetta vaan cream cheesen sekaan!
Hyvältä näyttää! Rakastan munakkaita maun ja helppouden vuoski. Eilen tein itsekin 500 kcal munakasta fetalla, tomaatilla ja pestolla maustettuna. Munakasrullia olen harvemmin tehnyt, mutta pitäisi sitäkin tehdä vaihtelun vuoksi.
Kananmuna on kyllä terveysvaikutteinen ja nälkää hyvin poissa pitävä raaka-aine, tänäkin aamuna söin keitetyn kanamunan hummuksella ja tomaattisalsalla – pärjää pitkälle puoleen päivään!
Ihana resepti. Munakkaat ovat herkullisia. Tätä kokeilen. Kiitos hyvästä ohjeesta! Ja kivaa viikkoa!
Toimii vaikka kasvistäytteillä ja fetajuustolla! Ihanaa alkavaa viikonloppua.
Ihana resepti, näyttää niin herkulta. Näin jonkin vastaavan Food chanelilla ja silloin mietittiin miehen kanssa, että tätä voisi testata. Nyt kyllä näytän tämänkin ohjeen hänelle. Kiitos siis ruokavinkistä.
Ihanaa tiistaita sinulle Heli <3
Kiitos! Tämä vaan jotenkin paranee “vanhetessaan” jos niin voi sanoa ; ) Helppo leikata siivu ja lämmittää, toimii minulla niin lounaana kuin iltapalanakin!
Mahtis resepti, olen tehnyt pekonilla, sienillä, sipulilla ja juustolla. 🙂 Täytyy tätäkin kokeilla. Ihanaa päivää Heli. <3
Kiitos. Hyvät täytteet sielläkin ; )