VHH ja KETO kukkakaalipizzaa punajuurella ja vuohenjuustolla

by Beachhousekitchen

Nyt on ruokarietasteltu reilu viikko mm. unelmaristeilyllä, joten vedetäänpäs vähän tiukempaa linjaa ja jätetään vehnä ja sokeri vähemmälle. Kukkakaalipohjainen pizza taisi lyödä läpi Suomessa jo 4 vuotta sitten, mutta silloin se jäi testaamatta. Nyt ketohuumassa somessa on vilissyt kuvia viljattomista ja luontaisesti gluteenittomista lätyistä, joiden pohja on tehty kukkakaalimurusta. Onko niin hyvää kuin moni kehuu vai outoa..?

Kotona oli pari eri väristä kukkakaalia valmiina ja se kauniin purppurainen pääsi vähähiilihydraattisen pizzan pohjaksi. Siksi kuvissa pohja näyttää niin tummalta, se ei suinkaan ole palanut, vaan on syvän violetin sävyinen. Joissakin ohjeissa kehotetaan lisäämään pohjamassaan psylliumia, jotta se pysyy paremmin kasassa. Koska kaapista tuota sitkoa tuovaa kuitulisää löytyi, lisäsin sitä pohjaan, mutten tiedä oliko sillä lopputuloksen kannalta isompaa merkitystä.

Pizzan kastikkeeksi tulevan punajuurimoussen punajuuret kannattaa heti laittaa uuniin paahtumaan ja sillä välin valmistaa pohja. Paistoin pohjaa kastikkeineen ja juustoraasteineen ensin parikymmentä minuuttia, sitten lisäsin vuohenjuuston ja jatkoin paistoa n. 10 minuuttia.

Lopputuloksena aika kasvisvoittoinen pizza, jossa kyllä makua riitti (pidänhän yli kaiken punajuuren ja vuohenjuuston yhdistelmästä). Ensimmäisestä satsista jäi muutama pala illaksi, ne kun lämmitti pizzakivellä, niin mainion rapeita olivat! Oliko hyvä myyntipuhe – oletko sinä maistanut kukkakaalipizzaa tai aiotko nyt tehdä niin?

kukkakaalipizza

KUKKAKAALIPIZZA

Tulosta resepti
Annoksia: 1 pellillinen tai 2 pienempää
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

POHJA

1 purppura kukkakaali

1 muna

(1 tl psylliumia)

1 tl kuivattua oreganoa

ripaus suolaa

TÄYTE

1 iso punajuuri tai pari pienempää

1 rkl öljyä

ripaus timjamia, valkosipulijauhetta, suolaa ja mustapippuria

150 - 200 g vuohenjuustoa 

150 g vahvaa juustoraastetta (esim. Emmental mustaleima)

PÄÄLLE

yrttejä ja syötäviä kukkia

oreganoa ja mustapippuria

 

Ohje:

  1.  Kääri punajuuri/punajuuret folioon ja kypsennä 220-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
  2.  Tee pohja: siivoa kukkakaali ja aja teholeikkurissa/sekoittimessa ryynimäiseksi "riisiksi".
  3.  Sekoita kulhossa kukkakaaliriisi, muna, psyllium ja mausteet. 
  4.  Tee punajuurikastike: kuori jäähtyneet punajuuret ja laita korkeaan kulhoon, lisää timjami, valkosipulijauhe, suola ja mustapippuri, aja sauvasekoittimella sileäksi.
  5. Taputtele kukkakaalimassa leivinpaperille yhdeksi isoksi tai kahdeksi pienemmäksi pizzapohjaksi.
  6.  Lusikoi päälle punajuurimousse ja ripottele juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  7. Leikkaa vuohenjuusto n. 1 cm paksuisiksi siivuiksi. Lado pizzapohjan päälle ja jatka paistamista vielä n. 10 minuutin ajan kunnes juusto on sulanut.
  8. Mausta ja viimeistele pizzat yrtein (ja syötävin kukin).

Lue nämäkin

6 Kommenttia

Tuuli - Lumo Lifestyle 08/10/2019 - 23:26

Upeat värit, houkuttelevan näköistä💜

Vastaa
Beachhousekitchen 23/10/2019 - 08:18

Tämä oli mielenkiintoinen kokeilu, eikä muuten murustakaan jäänyt…hyvää oli!

Vastaa
Outi 08/10/2019 - 11:59

En olekaan testannut kukkakaalia pizzan pohjana. Riisin korvikkeena oli hyvää.
Ihanaa tiistaita sinulle Heli ❤️

Vastaa
Beachhousekitchen 23/10/2019 - 08:19

Kyllä toimi varsin hyvin, voisin tehdä uudestaankin!

Vastaa
Iina / MouMou 07/10/2019 - 21:18

Tää on mun PITÄISI-listalla. 😍

Vastaa
Beachhousekitchen 23/10/2019 - 08:19

Tämä oli kyllä parempaa mitä kuvittelin ja helpompaa tehdäkin!

Vastaa

Kommentoi