HALLOWEENIN HURJAT HÄMÄHÄKKITUULIHATUT

by Beachhousekitchen

IIK – hurjat ja hyytävän rujot hämähäkit ovat vallanneet keittiön! Tuulihattutaikinasta tehdyt tarantellat voivat pelottaa hämähäkkikammoisia, mutta suolainen salami ja tuorejuustotäyte tekevät näistä suolapaloista varmasti Halloweenin kehutuimmat!

tuulihatut halloween

Halloweenista on tullut aika suosittu syksyn juhla Suomessakin. Onhan se myös meille aikuisille rento tapa tehdä tavallisesta viikonlopusta hieman spesiaalimpi, saahan silloin pukeutua melkein miksi vaan. Itselläni ei varsinaisia Halloween-perinteitä ole, joskus sitä vietetään, joskus se skipataan. Ensimmäiset Halloween-aiheiset naamiaiset järjestin 8 vuotta sitten. Silloin vedin inkkariasun päälle ja tänään lähdetään naapuriin Halloween-juhliin samassa asussa, viemisinä juuri nämä suolaiset, salamimoussella täytetyt tuulihatut. Mahtavaa lokakuun viimeistä viikonloppua kaikille!

Viinivinkkinä Piemonten alueen Montalto Acquesi Cortese. On elegantti, kukkaisa ja hienostunut alkumalja, Proseccon trendikkäämpi tuttavuus!

halloween tuulihatut

P.S. Tuulihattujen tekoa ei  kannata pelätä. Tärkeintä on muistaa, että jäähdyttää voi-vesi-jauhomassaa ainakin sen puoli tuntia ennen munien lisäämistä. Sillä ajalla valmistuu täyte ja voi jo siivuttaa salamista jalat hämähäkeille. Nämä ehtii vielä tänään tehdä, valmistukseen meni vajaa 1 1/2 tuntia kaikkinensa!

halloween tuulihatut

halloween tuulihatut

Tuulihatut

Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

(24 jättiä tai 40 pienempää)

5 dl vettä

100 g laktoositonta voita

4 dl jauhoja

6 kananmunaa

1 tl savupaprikajauhetta (esim. Pimenton)

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

180 g Pirkka chilituorejuustoa

150 g ranskankermaa

150 hienoksi raastettua Emmental-juustoa

1/2 tl mustapippuria Jaloiksi ja osin täytteeseen

150 g salamia  (esim. HK Meksikon ohuen ohut) Lisäksi rusinoita silmiksi

Ohje:

Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Sekoita seokseen jauhot, savupaprikajauhe ja leivinjauhe. Vatkaa voimakkaasti esim. puuhaarukalla kunnes taikina sekoittuu ja siitä muodostuu kiinteä pallo. Jäähdytä n. ½ tuntia. Vatkaa sitten sähkövatkaimella kananmunat yksitellen seokseen ja nostele kahden lusikan avulla pellille kekoja. Laita tässä vaiheessa keon päälle pari rusinaa silmiksi, paina hieman sisään. Paista n. 20 minuuttia 200 asteessa. Pinoa salamisiivut muutamaan kekoon. Leikkaa ne pitkittäin terävällä veitsellä 5 osaan. Säästä reunapalat täytteeseen. Suorista siivuista erottele jalat. Silppua täytteeseen tulevat hukkapalat. Valmista täyte: Sekoita keskenään tuorejuusto, ranskankerma, juustoraaste, salamisilppu ja mustapippuri.  Jäähdytä ja leikkaa terävällä veitsellä tuulihattu auki. Nostele täyte sisään, asettele 5-6 jalkaa, että ne tulevat osin ulospäin ja laita hattu takaisin.

halloween tuulihatut

Viiniä koskevat kommentit joudutaan Valviran sääntöjen mukaan poistamaan, muuten ovat kommentit enemmän kuin tervetulleita!

  • Viini saatu testiin blogin kautta

www.beachhousekitchen.fi

Lue nämäkin

4 Kommenttia

Cride -Kristallin hohtoa 30/10/2016 - 18:02

Hih, ihanan reppanan sulosia 🙂

Vastaa
Beachhousekitchen 30/10/2016 - 19:31

Eikös. Nämä herkulliset reppanat maistuivat valtavan hyviltä eilisissä juhlissa : )

Vastaa
Tiia K 30/10/2016 - 10:25

Ihania pikku öttiäisiä ja taatusti herkullisia <3 Muiskuja päivään <3

Vastaa
Beachhousekitchen 30/10/2016 - 19:35

Öttiäiset maistuivat hyvin juhlaväelle, ulkonäöllähän nämä eivät koreile, mutta maku oli sitten erinomainen : )

Vastaa

Kommentoi