Nyhtöpossua kolamarinadissa, gua baot & aasialainen pikkelssi

by Beachhousekitchen

*Viinit saatu maahantuojalta

Aika moni taitaa tietää jo nuo aasialaiset höyrytetyt sämpylät, eli gua baot! Näitä kalpeita kaunottaria olen maistattanut täällä blogissa ja jakanut reseptejä – nyt noita bao-sämpyöitä saa valmiina kaupan leipätiskiltä. Ei niiden valmistaminen kotikeittiössä vaadi mitään rakettipäätä, mutta nyt on kyllä tullut mentyä helpomman kautta, sillä nuo valmiit ovat yhtä hyviä kuin itse tehdyt! Niin eksoottisen maistuvainen ja erilainen vaihtoehto esim. hampurilaiselle.

Yleensä gua baoihin tehdään nyhtöpossu tai -kana täyte ja aina on myös vegevaihtoehtoja kuten halloumi tarjolla. Kesän hitti meillä ja vieraillekin tarjoiltuna on ollut kolmen ainesosan, porkkanan, kurkun ja korianterin, yhdistävä aasialaistyyppinen pikkelssi (ohje tunnempana). Tähän herkullisen rapsakkaan ja hetkessä valmistuvaan lisukkeeseen ovatkin oman maan kurkut ja porkkanat menneet. Pikkelssi on erityisen hyvää juuri gua baojen välissä!

Vielä on kauniita syyspäiviä edessä, joten aina kun mahdollista, katetaan ruoka ulos. Hyvä laatuviini kruunaa jokaisen hienon hetken ja tämän viinin nimi jää kyllä muistiin. Lasissa sisilialaisen auringon alla kypsynyttä, Heila -nimistä luomu- ja vegaanisertifioitua viiniä*! Jos on heila haussa, niin tässä viehkeä vaihtoehto. Löytyy myös valkoinen versio Alcesti Heila Bianco, joka on vuodelta 2019 ja on Grecanico ja Cattaratto-rypäleiden raikkaan hedelmäinen sekoite. Kuiva ja kukkainen valkoviini, joka testattiin sushin kanssa – oikein aromikas ja hapokas nautiskeluviini, varsinkin kalaruokien kanssa.

kolamarinadi

KOLAPOSSU JA AASIALAINEN KASVISPIKKELSSI

*Viinit saatu maahantuojalta Aika moni taitaa tietää jo nuo aasialaiset höyrytetyt sämpylät, eli gua baot! Näitä kalpeita kaunottaria olen maistattanut täällä blogissa ja… Viinivinkki Nyhtöpossua kolamarinadissa, gua baot & aasialainen pikkelssi European Tulosta resepti
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

2 kg kassleria

Mausteliemi:

0,33 l coca colaa

2 isoa sipulia

3 valkosipulinkynttä

1/2 dl soijaa

1 lihafondikuutio

1 prk (70 g) tomaattipyreetä 

1 rkl paprikajauhetta

1 rkl fariinisokeria

1 tl mustapippuria 

(1 palko chiliä)

AASIALAINEN KASVISPIKKELSSI

2 kurkkua

5-6 porkkanaa

puska korianteria

2 rkl omenaviinietikkaa (esim, inkivääri-kurkuma)

1 tl suolaa ja sokeria

(tuoretta chiliä/chilihiutaleita oman maun mukaan)

LISÄKSI

Bao-sämpylöitä

punasipulia, korianteria, seesaminsiemeniä,

majoneesia ja srirachaa

Ohje:

  1. KOLAPOSSU: Pilko sipulit ja liha pienemmiksi kuutioiksi. Poista kalvot. Yhdistä kaikki marinadin ainesosat ja laita lihat marinadiin. 
  2. Kuumenna uuni 220-asteeseen ja laita paistos uuniin kolmeksi vartiksi. Sivele sitten lihat kauttaaltaan nesteellä ja laita kansi päälle. Laske lämpöä ja anna hautua 120-asteisessa uunissa 4-5 tuntia, kunnes liha on ylikypsää ja helposti revittävää. 

AASIALAINEN PIKKELSSI:

Raasta mandoliinilla/juustohöylällä kurkut ohuiksi siivuiksi. Tee sama porkkanoille. Mitä ohuempaa, sen parempaa.

Laita omenaviinietikka, suola ja sokeri kannelliseen purkkiin, sekoita. Lisää pilkotut kasvikset (+ chili) ja pieneksi pilkottu korianteri. Hölskytä muutaman kerran kunnolla, jotta ainesosat menevät sekaisin ja anna tekeytyä hetken. Säilytä viileässä.

TÄYTETYT GUA BAOT:

Höyrytä sämpylät ohjeen mukaan ja halkaise. Täytä nyhtölihalla/halloumilla, lisää pikkelssiä, majoneesia, srirachaa, sipulia, korianteria ja seesaminsiemeniä.  

 

*Heila Rosso 2018 on rakastetun sisilialaisen rypäleklassikon Nero d’Avolan ja harvinaisemman Perriconen kesitäyteläisen ja täyteläisen rajamailla seilaava sekoite. Runsas hedelmäisyys tuo oman säväyksen tälle viinille, nautti sen sitten vaikkapa risoton, grillattujen kasvisten sekä savustetun lohen kera.
Luokitus: DOC Sicilia | ALK: 13,5% | Sokeria: 3 g/l | hapot 5,8 g/l
Alkon tuotenumero 946056, tilausvalikoima, 11,98 €

Lue nämäkin

3 Kommenttia

Outi 04/09/2020 - 17:20

Mietin tuota colakastiketta, että sopisiko se myös naudan kanssa?
Herkullisen näköistä ruokaa taas kerran! Pitäisikin tehdä jotain pikkelsiä pitkästä aikaa, tykkään käyttää esim. tortillojen kanssa.
Herkullista viikonloppua sinulle Heli <3

Vastaa
Tuuli - Lumo Lifestyle 03/09/2020 - 22:48

Oijoi, nyt osui makuhermoon. Tätä täytyy testata. Ja mikä heila😉

Vastaa
Riitta 03/09/2020 - 19:17

Aijaijaijai miten herkullisen kuuloista ja näköistä! Kolamarinadia täytyy testata.

Vastaa

Kommentoi