Poikkeustilarisotto & se parempi pääsiäisviini

by Beachhousekitchen

Sis. PR-näytteitä

Kun risottohimo iskee, mutta kaapissa on ainoastaan tavallista tai puuroutuvaa riisiä, eikä kauppaan pääse karanteenissa? Kyllä hätä keinot keksii ja risotto saadaan pöytään. Reseptissä kerrotaan mitä voi korvata ja millä, silti nauttia todella herkullisesta lopputuloksesta. Jääköön tämä poikkeustilarisotto-resepti talteen blogin arkistoihin niiden oikeaoppisten risottojen joukkoon muistoksi tästä poikkeuksellisesta ajasta keväällä 2020. Nyt ei tarvitse olla täydellinen, liikoja hifistellä, vaan oikaista ja sallia sinne päin menot.

Pääsiäistä ei ole peruttu ja rairuohot on pian jo kylvettävä. Kun ei pääsee matkustamaan, niin tuodaan ne lomatunnelmat kotiin. Katetaan pöytä kauniiksi ja rentoudutaan maistelemalla vähän parempia viinejä.

Nyt jos koskaan kannattaa suosia noutopalveluja, Alkollakin on sellainen! Sain maisteltavaksi Viinitalo Piccinin tuotteita ja erityisesti pääsiäispöytään sopiva uusi luomupunaviini Piccini Chianti Così Organic* ansaitsee maininnan ja noston. Tämän erittäin miellyttävän makuisen luomuviinin (vakiovalikoimassa) saa kätevästi tilattua Alkon verkkokaupasta hintaan 13,89 €. Viinistä lisää reseptin jälkeen.

Pysytään siis tulevat viikot kotona, pidetään turvavälit, liikutaan vain se pakollinen kaupassa tai apteekissa (vain yksi perheestä käy kaupassa), suositaan kotiinkuljetus- ja noutopalveluita, muistetaan käsienpesut ja desinfioinnit, soitetaan sukulaisille, lähetetään ilahduttavia kuvia ja videoita läheisille, skoolataan vain virtuaalisesti, muistetaan syödä terveellisesti ja sopivassa määrin herkutellakin, pysytään positiivisina ja autetaan muita omien mahdollisuuksien mukaan ♥ Lempeitä ajatuksia & hyvinvointia Sinunkin viikkoosi!

risotto

Poikkeustilarisotto

Tulosta resepti
Annoksia: 2-3
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

3 dl risottoriisiä (puuroriisiä)

1 sipuli

1-3 valkosipulinkynttä maun ja varastojen mukaan (1 tl valkosipulijauhetta)

2 rkl öljyä (tai voita)

8-9  dl kasvislientä (nopea itse tehty: sama määrä vettä + 3-4 maustepippuria, suolaa, laakerinlehti, kuivattuja yrttejä,  mustapippuria)

1 dl valkoviiniä (jos kaapista löytyy, niin siiderinkin tai omenamehun jämät antavat extramakua)

2-3 rkl sitruunamehua (limekin käy)

3-4 rkl valmista pestokastiketta (punaista tai vihreää, kumpikin sopii)

n. 1 dl juustoraastetta, minkä tahansa juuston jämät käyvät

1 reilu rkl voita makujen pyöristämiseksi (tai 1 rkl smetanaa)

suolaa ja mustapippuria

LISÄKSI

mitä tahansa sieniä pakastimesta, herkkusieniä tai kuivattuja

voita paistamiseen

suolaa ja pippuria

paahdettuja pinjansiemeniä

yrttejä, rukolaa

Ohje:

  1. Kuori ja silppua sipulit, kuullota öljyssä miedolla lämmöllä.
  2. Lisää riisi, kuullota pari minuuttia ja kääntele sekaisin. 
  3. Lisää puolet nestemäärästä, sekoita, laita kansi päälle ja anna imeytyä miedolla lämmöllä. 
  4. Paahda pinjansiemenet ja paista sienet rapeiksi voissa erillisessä pannussa.
  5. Lisää loput nesteestä ja anna hautua. 
  6. Kun riisit al dente, lisää pesto ja sitruunamehu. Maista ja mausta lisää.
  7. Lisää lopuksi juustoraaste ja voi, pyöräytä sekaisin.
  8. Tarjoa sienien, pinjansiementen ja yrttien kanssa.

*Piccini Chianti Così Organic

Chianti on kuin kotonaan pääsiäispöydässä lampaan sekä muiden liharuokien kanssa. Myös juustot ja perinteiset italialaiset ruoat, kuten pitsa ja pasta, sointuvat tälle Chiantille. Viinin maku- ja aromimaailma on keskitäyteläinen, keskitanniininen, vadelmainen, hapankirsikkainen, karpaloinen ja hennon mokkainen.

Così Chiantin rypäleet viljellään ympäristöystävällisesti ilman kemiallisia rikkakasvien ja loisten torjunta-aineita tai lannoitteita. Ainoat sallitut lannoitteet luomuviljelyssä ovat luonnolliset ja orgaaniset kompostit. Piccini Così Chianti DOCG on tehty lähes yksinomaan Sangiovese-rypäleistä. Se valmistetaan perinteisellä käymismenetelmällä kontrolloidussa lämpötilassa.

Viinitalo Piccinin tarina

Toscanan tunnetuimman viinitalon Tenute Piccinin historia ulottuu vuoteen 1882. Angiolo Piccini perusti pienen, vain 7 hehtaaria käsittävän viinitalon, Chiantin alueella sijaitsevaan Castellinan kylään. Piccinin perheen johtotähtenä on edelleen Angiolon intohimo;  ”kyse ei ole siitä kuinka paljon tekee, vaan siitä, kuinka paljon intohimoa on tekemisessä”. Tätä ideologiaa seuraa jo Angiolon perheen neljäs sukupolvi.

Viinitalo on kasvanut 400 hehtaarin kokoiseksi Toscanan pääviinialueilla ja käsittää neljä erillistä tilaa; Castellina in Chianti´ssa sijaitsevan Tenute Piccinin lisäksi yritykseen kuuluvat tilat Frattoria di Valiano Castelnuovo Berardengassa, Villa al Cortile Estate Montalcinossa ja Tenuta Moraia Maremmassa sekä Torre Mora Sisiliassa.

Piccini on kokonaisuutena yksi Toscanan alueen tunnetuimpia viinitaloja maailmalla.

Valviran ohjeistuksen mukaan alkoholijuoman kommentointi on kielletty, mutta muut kommentit erittäin tervetulleita 😀

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Maiju 29/03/2020 - 11:35

Oi miten ihanan näköistä! Mä tein ekan kerran elämässäni risottoa muutama viikko sitten, ja se kyllä on ihanaa lohturuokaa, jos mikä. Täytyypä pistää ruokalistalle tämä!

Vastaa
Beachhousekitchen 06/04/2020 - 13:27

Risottojen valmistusta jotenkin pelätään, muta ne valmistuvat oikeasti aika pienellä vaivalla ja maistuvat taivaalliselta!

Vastaa
Jael 28/03/2020 - 17:47

Niin ihanan näköinen annos, ja rustiikkinen kuva:) Nam, ihanalta kuulostavaa risottoa:)

Vastaa
Beachhousekitchen 06/04/2020 - 13:28

Oi kiitos! Risottoja tehdään meillä todella usein ja niistä tullut melkeinpä pikaruokaa, kun valmistuvat siinä sivussa ja aika lyhyessä ajassakin!

Vastaa
Nanna 25/03/2020 - 19:27

Kyllä näytti ihanalta. Mun on jo pitemmän aikaa tehny risottoa mieli mutta arboriota on ehkä desi käljellä ja just mietin että voiko tehdä puuroriisistä, sitä nimittäin on! Kiitti rohkaisusta! Tehdään!

Vastaa
Beachhousekitchen 06/04/2020 - 13:29

Sinne sekaan vaan : ) Arborio on ollut oma lempirisottoriisini, mutta jos se on lopussa, niin mennää puuroriisilinjalla!

Vastaa
Tiia 23/03/2020 - 20:38

Risotto se lämmittää mieltä aina ja on oikein suloista lohturuokaa. <3 Sydämellistä viikon jatkoa Heli. <3

Vastaa
Beachhousekitchen 24/03/2020 - 12:49

Risotto on kyllä lempiruokaamme ja niin helppo tehdä, vaikka monella käsitys, että se olisi vaikeatekoista!
Tsemppiä & aurinkoisia ajatuksia sinnekin <3

Vastaa

Kommentoi