Tunisialainen kuhatagine voi kuullostaa eksoottiselta, mutta ‘suomennettuna’ kyse on chiliä, valkosipulia ja tomaattia sisältävästä harissatahnasta, joka maustaa kuhan lihasta tehdyt kalapullat. Taginen siitä tekee valmistuksessa käytetty savipata, jossa kypsentäminen tekee ruoasta erityisen maukasta. Koska kalapullat eivät vaadi pidempää haudutusta, tämä ruoka onnistuu myös tavallisessa haudutus- tai wokkipadassa valmistettuna.
Meri ei ole ollut antelias kalan suhteen tänä vuonna, mutta onneksi Järvi-Suomesta ainakin kuhaa on noussut reilusti. Kiitos äiteen tuliaisten, kuhaa löytyy pakastimesta nyt monta kiloa! Lopussa muutama kuva mereltä ja viime viikon kalastusreissulta, jonka ainoita saaliita olivat raitis ilma ja pisamat.
Tuore kala on parasta nopeasti paistettuna ja suolalla maustettuna, mutta kun kyse on pakastetusta kalasta, niin silloin tykkään lähteä maustamaan sitä eri tavoin ja kokeilla erikoisempiakin reseptejä. Mausteinen, maidoton ja gluteeniton kuhatagine hautuu lempeässä tomaattikastikkeessa ja saa lisukkeen ohrasuurimoista tehdystä risotosta. Jos haluat kokonaan gluteenittoman version, vaihda ohrasuurimot risottoriisiin. Kookosmaidossa haudutettu ohrarisotto ei varsinaisesti taida ihan Lähi-idän ruokaa olla, mutta mielestäni sopi hyvin taginen seuraksi. Ohrasuurimot ovat aika vahvan makuisia itsessään, joten kookoksen maku jäi aika miedoksi, tämä siis tiedoksi, jos et ole niin kookoksen ystävä.
With ♥ from beach house kitchen
2 Kommenttia
Täähän voisi olla vain Afrikkalainen tagine. Ohraahan käytetään Keski- ja Etelä-Afrikassa.
Tässä on siis edustettuna enemmänkin Afrikan maita.
No niinpä voisikin! Jostain nettiä selatessa jäi tuo mieleen tunisialainen harissapata, joten sillä nimellä mentiin tällä kerralla : ) Afrikkalaiset mausteet sopivat hyvin kirpsakkoihin syyspäiviin, monta reseptiä tulossa blogiinkin!