Intialaiset gluteenittomat kasvispullat valmistuvat helposti kauden kasviksista ja kotimaisesta proteiinipitoisesta hernerouheesta, josta muutama viikko sitten tein kasvishampurilaisia. Tässä on oikea arjen sulostuttaja, ruoka joka vain paranee lämmitettäessä. Tänään vielä kannattaa nauttia kesän viimeisestä hellepäivästä, mutta laittaa pyörykkätaikina maustumaan huomiseksi, jolloin kuulemma ne sateet valtaavat maan ja kipakan mausteinen ruoka saa taas lämmittää!
KOFTA PYÖRYKÄT 4 keitettyä perunaa 3-4 keitettyä porkkanaa 1 sipuli 1 murskattu valkosipulinkynsi 2 dl hernerouhetta (esim. Myssyfarmin valmiste) 2 tl garam masalaa 2 rkl murskattuja cashewpähkinöitä 1 tl kanelia 1 tl juustokuminaa 1 tl cayennepippuria 1 kananmuna öljyä paistamiseen Kastike 1 iso sipuli tai 2 pienempää 1-2 valkosipulinkynttä parin sentin pala inkivääriä raastettuna öljyä 1 pieni chili 2 tl korianterijauhetta 1-1 1/2 tl garam masalaa 1 rkl intiaanisokeria 1/2 tl kurkumaa 1 tl suolaa 400 g laadukasta paseerattua tomaattia 3 rkl cashewpähkinöitä (murskattuna jauhoksi) tai mantelijauhoa 2 dl kuohukermaa Lisukkeeksi keitettyä basmati- ja jasmiiniriisiä Keitä perunat ja porkkanat al dente, eli jätä hieman purutuntumaa. Esikäsittele hernerouhe pussin ohjeen mukaan, yleensä tarvitaan 10-30 minuutin turvotus lämpimässä vedessä/kasvisliemessä. Valuta hyvin, ettei jää nestettä. Kuullota sipuleita öljyssä ja anna jäähtyä. Raasta perunat ja porkkana raasteeksi (purista kaikki kosteus pois), lisää sipuli, hernerouhe, kananmuna ja kaikki mausteet. Sekoita tasaiseksi ja anna tekeytyä jääkaapissa parisen tuntia tai jopa yön yli. Varmista, että massa on kiinteätä, jos ei, lisää pari ruokalusikallista perunajauhoja. Muotoile taikinasta pullia ja paista ne pannulla öljyssä kypsiksi. Valmista kastike: silppua sipulit ja raasta inkivääri. Kuullota miedolla lämmöllä, lisää pilkottu chili ja mausteet. Kaada tomaattimurska pannulle ja anna hautua 10-15 minuuttia. Murskaa cashewpähkinät tai lisää valmis mantelijauho seokseen. Kaada lopuksi kerma ja lisää pyörykät. Tarjoa haluamasi riisin kera.Ainesosat:
Ohje:
With ♥ from beach house kitchen
21 Kommenttia
Massa jäi löysäksi noilla suhteilla. Hajosivat öljyyn totaalisesti
Kiitos palautteesta, voihan harmitus puolestasi. Kävin ohjetta läpi ja lisäsin vielä sinne ainesosien valutuksesta siten, että hernerouhe ja vihannesraasteet täysin kuivia jne. ennen massaan laittoa. Tosiaan jos mahdollista, pullataikinan kiinteä rakenne paranee jähmettyessään jääkaapissa vaikka yön yli.
Pullat eivät tosiaan pitkää keittoaikaa kestä kastikkeessa, ne vasta lisätään loppuvaiheessa. Olen tosi pahoillani, että pullat hajosivat kastikkeeseen, toivottavasti maku oli maistuvainen ja uskallat kokeilla reseptiä tarkennettujen ohjeiden kera : )
Eikö tota hernerouhetta tarvitse liottaa ollenkaan, ehtiikö se pehmentyä tarpeeksi tekeytymisen ja paistamisen aikana? Toimiikohan Millettin ja Myssyfarmin hernerouheet samalla tavalla?
Annoin tekeytyä tuon massan useamman tunnin ajan, joten Myssyfarmin rouheella se turposi siinä ajassa. Lisäisin kuitenkin ohjeeseen tuon 10-30 min. turvotusajan, eli kannattaa seurata käyttämänsä valmisteen käyttöohjetta, esim. Milletillä se on 30 minuuttia. Onnistunutta kokkailua : )
[…] Tässä blogissa on kolmen vuoden aikana kokkailtu enemmän suolaista kuin makeaa, vaikka makeanperso muuten olen. TOP10 reseptejä näiden kolmen vuoden aikana ovat olleet nyhtökana-pitaleivät, gluteeniton ja maidoton voileipäkakku, proteiinipitoinen kasvispasta, gluteenittomat pinaattiletut sekä intialaiset kofta kasvispullat. […]
“Taikina” makustumassa mutta kysynpä oliko tuon juustokuminan mitan tarkoitus olla tl vai rkl? Maistelin raakana ja cayanne puski jonkun verran läpi, onko lopputulos mielestänne tulinen?
Moi Anna! Oikea mitta on tl, kirjoitusvirhe on korjattu. Kiitos että huomasit asian! Tuolla cayennemäärällä tulee pieni tulisuus, mutta ei pitäisi polttaa suuta kuitenkaan. Toivottavasti kokeilusi onnistuu, mahtavia herkkuhetkiä!
Tämä täytyy laittaa syksyn kokeilulistalle
Voin kyllä suositella : ) Kasviksia on lisättävä omaankin ruokavalioon ja huomaan että se käy parhaiten mausteisten tai täyteläisten ruokien muodossa.
Voi, miten ihana blogi sinulla onkaan!!! Täällähän tulee nälkä! Taidat ollakin ensimmäinen ruokaa käsittelevä blogi, jota tulen seurailemaan…Mukavaa viikonloppua!
Voi miten kiva kuulla! Intohimolla ja rakkaudesta ruokaan, niillä tätä tehdään. Mitä ihaninta ja maistuvinta viikonloppua sinullekin!
Nami! Korvaan ehkä hernerouheen jauhetulla viherkaalilla, sitä kun puskee pihalta enemmän kuin lampaat söis!
Mikä ettei, aika hyvä idea! Näihin voisi myös laittaa pinaattia, raastaa kesäkurpitsaa tai mitä tahansa omasta puutarhasta saa!
Ai miten herkullisen näköistä 🙂 Hernerouhetta en ole vielä koskaan kokeillut,kuulostaa kokeilemisen arvoiselta:)
Oli miedon makuista, ei voimakkaan herneistä…oiva protskulisä, kun on luonnon omaa valkuaista!
Ai, miten herkullisen kuuloinen resepti. Kokeilen taatusti vielä…. Nam!
Suosittelen! Yksi lempiarkiruoistani…sen Igorin kanan ohella ; )
Slurpsis! Suussasulavan houkutteleva resepti, testaan ehdottomasti! Kiitos!
Niin hyvää vaikka itse sanonkin…ja paranee lämmitettäessä…; ) Ihanaa viikkoa!
Voi miten herkullisen näköinen annos ♡
Ihan tuli vesi kielelle.
Hih, viimeksi kun tein intialaista ja söin sitä ainakin kolme päivää, vannoin että nyt on pidettävä pitkä tauko….mutta niin vaan taas maistuu hyvältä!