SUKLAATA, MANGOA JA PASSIONHEDELMÄÄ – niistä on tehty parhain pääsiäiskakku

by Beachhousekitchen
8 Kommenttia

Tämän pääsiäisen 2020 the kakku on tässä, se on täynnä omia suosikkimakuja ja siitä nautitaan sitten kaikki pyhät! Aamulla vähän naureskelin ja toisaalta nieleskelin (nyyh), kun koristelimme nelivuotiaan kanssa kakkua, että tästä olisi kyllä ollut isommallekin vierasköörille, mutta tämä vuosi on erilainen ja muistamme läheisiämme vain virtuaalisesti ja puhelimitse. Ja vedämme kakkuöverit, sillä eihän mitään viskata pois♥

Mitä tänään syötäisiin -ohjelmassa pari viikkoa tehty suklainen pääsiäiskakku toimi innoittajana ja melkeinpä teinkin kakun ohjelman reseptin mukaan, mutta aina pitää vähän soveltaa ja lisätä oma kädenjälki mukaan. Reseptin kirjoitin alle kuten se on alkuperäisessä ja sulkuihin laitoin omat muutokset. Koska passionhedelmä on yksi suosikeistani ja jotenkin se kuuluu pääsiäiseen(kin), lisäsin sitä niin täytteeseen kuin kakun päällekin! Korvasin toisen täytteeseen tulevan mangorahkan Alpron passionhedelmä-soijarahkalla ja massaan laitoin myös yhden passionhedelmän sisustan. Vehnäjauhot vaihdoin perunajauhoihin ja gluteenittomaan jauhoseokseen, näin se on täysin gluteeniton.

Tein kakkupohjan siis eilen kiirastorstaina ja annoin sen tekeytyä jääkaapissa yön yli, mutta jos kostutusta vähän lisää, niin kyllä parin tunninkin tekeytyminen riittäisi ja kakusta voisi nauttia jo tekopäivänä. Ihanan leppoisaa & hemmottelevaa pääsiäistä myös Sinulle

pääsiäiskakku

PÄÄSIÄISKAKKU

Tämän pääsiäisen 2020 the kakku on tässä, se on täynnä omia suosikkimakuja ja siitä nautitaan sitten kaikki pyhät! Aamulla vähän naureskelin ja toisaalta… Leivonta SUKLAATA, MANGOA JA PASSIONHEDELMÄÄ – niistä on tehty parhain pääsiäiskakku European Tulosta resepti
Annoksia: 16 annosta
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ainesosat:

POHJA

3 kananmunaa

2 1/2 dl sokeria

50 g voita sulatettuna

1 dl maitoa (kauramaitoa)

3 dl vehnäjauhoja (1 1/2 dl perunajauhoja ja 1 1/2 dl Fin mix- gluteenitonta jauhoseosta)

1/2 dl Pirkka tummaa kaakaojauhetta

Kostutus

1 1/2 dl appelsiinimehua (mangomehua)

TÄYTE

2 prk (á 2 dl) Arla Ihana mangorahkaa (korvasin toisen Alpron passionhedelmärahkalla)

1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa

1 1/2 dl Pirkka appelsiinimarmeladia (mangososetta)

Pinnalle

2 tlk (á 2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa

100 g Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %)

linnunmuna-maitosuklaarakeita tai vastaavia

(passionhedelmää)

(suklaarouhetta)

Ohje:

  1. Valmista kakkupohja. Voitele ja jauhota pieni irtopohjavuoka (halkaisija 18 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksinkerroin. Laita arkit kiertämään vuoan sisäreunoja.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut voisula ja maito. Yhdistä jauhot, kaakojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikinan vuokaan. 
  3. Paista 175-asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa kakku kolmeen osaan. 
  4. Vaahdota täytteen kerma ja lisää rahkat (+ passionhedelmän liha) kermavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. 
  5. Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Kostuta mehulla. Levitä ensin marmeladia ja sitten mango-kermaseos päälle. Kostuta ja täytä seuraava väli samoin. Kostuta myös kakun pinta. Pane kakku peiteltynä jääkaappiin tekeytymään mielellään yön yli.
  6. Tasoita täyte kakun reunoille tarvittaessa. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä kattilassa, siirrä isompaan kulhoon ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi (+37 astetta).
  7. Sekoita 1/4 kermasta suklaa joukkoon kaapimella käännellen. Lisää tämän jälkeen loppu kermavaahto ja kääntele tasaiseksi. Vältä turha sekoittamista. 
  8. Levitä suklaamousse heti kakun pinnalle ja reunoille, jotta se ei ehdi jähmettyä. Koristele!

Lue nämäkin

8 Kommenttia

Tiia 11/04/2020 - 16:20

En ehkä kestä😍OMG miten ihana ja herkullinen kakku ja upeat kuvat. Sydämellistä pääsiäistä teidän perheelle. 💕🐥🐰🐥💕💕

Vastaa
Beachhousekitchen 14/04/2020 - 05:34

Kiitos <3 Tämä kakku jää ikuisesti mieleen tästä pääsiäisestä, lähinnä siis siitä, että ei ollut kukaan muu perheen ulkopuolinen jakamassa sitä ja neljäksi päiväksi sitä riitti!

Vastaa
Karla 10/04/2020 - 19:32

Nam, vesi herahti kielelle! Tuota on pakko kokeilla joskus. Ole nyt karanteenin aikana leiponut niin paljon, että pidän pientä taukoa, mutta ehkä ensi kuussa – tai viimeistään sytymäpäivilleni, voiisn tuota tehdä.

Vastaa
Beachhousekitchen 14/04/2020 - 05:47

Ei tule tehtyä kakkuja kuin juhlapäiviksi tai -pyhiksi, silloin niistä tehdäänkin herkkuja kaikilla mausteilla : )
Tämä oli huippuhyvää ja ei todellakaan mitään ylimakeaa!

Vastaa
Jael 10/04/2020 - 16:09

Oi mikä ihana kakku, nam nam🍰Hyvää Pääsiäistä Heli 💚

Vastaa
Beachhousekitchen 14/04/2020 - 05:48

Kiitos <3 Tämä kakku toi iloa ja maistui neljä päivää, maut vaan syvenivät : )

Vastaa
Maarit / Sopusointuja 10/04/2020 - 16:02

Nyt on kyllä kakkujen kakku!

Juuri ne maut, mitkä sulavat omassakin suussa: kirpakkaa ja makeaa toisiinsa kietoutuneina.

Leppoisaa Pääsiäistä sinnekin! Täällä ollaan kahdestaan ja grillaillaan…

Vastaa
Beachhousekitchen 14/04/2020 - 05:57

Kirpakka passion tasapainottaa suklaa makeutta, tämä oli kyllä parhaita koskaan tekemiäni kakkuja : )
Täällä on myös grillattu ja savustettu oman perheen kesken, syöty hyvin ja hartaasti!

Vastaa

Kommentoi