Kirja saatu arvostelukappaleena
Samasta padasta 2 Puolessa tunnissa on jatko-osa suositulle Samasta padasta – huippuhyvää kotiruokaa vauvalle ja itsellesi – kirjalle. Aiemmasta kirjasta kokkasinkin pari vuotta sitten ensiruokaa omalle vauvalleni: porkkanasämpylöitä, teriyakikanaa ja pasternakkamuusia. Alkuvuonna ilmestynyt ruokatoimittaja Outi Väisäsen uusin kirja lupaa saada nirsonkin lapsen nauttimaan ruoasta! Kun uskomattoman kauniisti kuvitettua kirjaa selaa, haluaa korvamerkitä melkeinpä jokaisen reseptin. Oivaltavia ja monipuolisia reseptejä, jotka on kuulemma testattu myös lapsiraadilla. Valokuvaaja Riikka Kantinkosken ottamat herkulliset kuvat todella innostavat tekemään terveellistä ja maistuvaa kotiruokaa, josta koko perhe nauttii. Graafikko Anna Salonen ja kuvittaja Anna Salmi ovat lisänneet oman persoonallisen jälkensä ja kuvituksensa kirjaan – tätä iloisen värikästä opusta selaavat innoissaan myös lapset!

Meillä on aina syöty samaa ruokaa koko perhe, vanhemmat toki lisänneet enemmän chiliä tai suolaa omalle lautaselle, siksi lapsesta onkin tullut kaikkiruokainen ja tykkää maistella ennakkoluulottomasti uusiakin ruokia. Kun arki on melkoista kilpajuoksua minuuttien kanssa, ruoan tulee todellakin valmistua puolessa tunnissa.
Ihan minuuteissa valmiiksi hautuva mantelisen kermainen huijarin butter chicken oli ensimmäisiä reseptejä, joita testasin kirjasta. En tiedä ketään, kuka ei rakastaisi tuota intialaista, täyteläisen kermaista kanaruokaa ja vielä kun se meni niin täydestä anoppiinkin, joka luuli reseptissä käytettyjä Mifu-suikaleita kanaksi! Täydellinen ruoka ja vielä kasvisversiona, vaikka korvasinkin kaapista loppumaan päässeet cashewpähkinät mantelilastuilla. Ja maistui myös omalle 3-vuotiaallekin!


Ainesosat:
1 sipuli
2 rkl öljyä
1/2 dl mantelijauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl (ceylonin) kanelia
1 tl kurkumaa
1/2 tl neilikkaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
1 pkt Valio Mifu suikaleita
1 + 2 rkl voita
2 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
Lisäksi
basmatiriisiä
cashewpähkinöitä
minttua tai korianteria
(kirsikkatomaatteja)
Ohje:
- Hienonna sipuli kasariin. Lisää öljy ja kuullota muutama minuutti.
- Mittaa mantelijauhe ja mausteet kuppiin valmiiksi. Sekoita mausteet sipulin joukkoon.
- Lisää tomaattipyree ja paista pari minuuttia sekoitellen. Lisää paseerattu tomaatti ja anna kastikkeen kiehua kannen alla 5 minuuttia. Soseuta kastike sauvasekoittimella.
- Paista Mifu-suikaleet paistinpannussa 1 rkl:ssa voita rapeiksi. Sekoita kastikkeeseen. Nosta pannu liedeltä. Sekoita kerma, loppu voi ja suola joukkoon.
- Tarjoa kastike riisin, paahdettujen pähkinöiden, yrttien ja halutessasi tomaattien kanssa.

Iso peukku ja suositus tälle kirjalle, seuraavaksi kokeillaan tikka masalaa turskasta, parmesaani-kanapastaa ja kiinalaista jauhelihanuudelia. Tämä kirja on must lapsiperheille, täydellinen lahjavinkki siis!
P.S. Samasta padasta 2 Puolessa tunnissa – kirjan julkkarit pidettiin Ravintola Tannerissa Hämeentiellä ja saimme siellä maistiaisia kirjan makeista herkuista. Kuvan pähkinätoffeekakku oli sokerittomana yllätyshyvää ja kirjan taateli-suklaa yllätysmunia aiotaan tehdä pääsiäiseksi, maistuivat myös paikalle saapuneille lapsille. Pakko vinkata myös itse ravintolasta, Tannerin pizzat olivat kyllä visiitin arvoisia, hurrjan hyviä!


6 Kommenttia
Tosi kivan kuuloinen resepti. Minun oma reseoi on sellainen forever kestävä. Tätä voisin kokeilla 🙂 Mahtavaa viikonloppua <3
Kiitos, herkkuhetkiä ja jaksamista töiden keskelle sinnekin <3
Kivaa perheruokaa. Meillä on alusta asti lapset myös syöneet samaa ruokaa meidän kanssa. Tyttärellä päätökseen vaikutti pitkä lista allergioita ja pojalle ei purkkiruoat maistuneet ollenkaan 🙂
Ihanaa torstaita Heli ja hali mun Ryhmä Hau kamulle <3
Ihania hetkiä sinnekin & pieni vainuliini täältä lähettää lentosuukon!
Tämä annos maistuu varmasti niin lapsille kuin aikuisillekin!
Tanneria on moni kehunut , täytyy se(kin) laittaa to do-listaan.
Tannerin pizzat olivat kyllä taivaallisia! Intialainen ruoka on jotenkin niin lempeän makuista, maistuu vauvasta vaariin.