Ilahduta ystävää ja perhettäsi näillä unelmaisen kuohkeilla tuulihatuilla tulevana ystävänpäivänä! Jos et osaa päättää kummalla täytteellä, niin tee molemmat. Ensimmäistä kertaa tein makeita tuulihattuja suolaisten sijaan ja ihastuin kovasti raikkaaseen appelsiinitäytteeseen, vaikka olen ehdoton suklaafani! Chili tuo kivan poltteen suklaamoussetäytteeseen ja vaikka kovasti varoittelin kylässä olevia lapsukaisia mahdollisesta tulisesta mausta, niin kyllä maistuivat nämä chiliversiot heillekin! Yhden täytteen annos riittää 15-20 tuulihatulle, joten jos teet kumpaakin täytettä, niin tee kaksi eri taikinasatsia (jätä toisesta kaakaojauhe pois).
TUULIHATUT (15-20 kpl)
2 ½ dl vettä
50 g voita
2 dl vehnäjauhoja (tai Semperin Fin Mix-gluteenitonta jauhoa)
3 kananmunaa
2 rkl kaakaojauhetta (voit jättää pois jos haluta
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Sekoita seokseen jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa voimakkaasti esim. puuhaarukalla kunnes taikina sekoittuu ja siitä muodostuu kiinteä pallo. Jäähdytä noin ½ tuntia. Vatkaa sitten sähkövatkaimella kananmunat yksitellen seokseen ja pursota (tai nostele kahdella lusikalla) pellille ruusukkeita. Paista n. 20 minuuttia 200 asteessa. Jos haluat väriä pintaan niin laita muutama minivaahtokarkki tuulihatulle ennen uuniin laittoa. Valmista täytteet paiston aikana. Leikkaa terävällä veitsellä jäähtynyt tuulihattu auki. Nostele täyte sisään ja laita hattu takaisin.
TÄYTE 1: Suklaamousse
100 g tummaa suklaata
1-2 tl chilirouhetta oman maun mukaan
2 munankeltuaista
2 dl vispikermaa
koristeeksi suklaarouhetta (säästä pari palasta suklaalevystä)
Sulata suklaa vesihauteessa syvässä kipossa. Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää ne sulaan suklaaseen yhdessä chilirouheen kanssa. Sekoita ja anna jäähtyä hieman. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää suklaamassaan. Sekoita tasaiseksi.
TÄYTE 2: Appelsiinituorejuustotäyte
200 g appelsiini- tai sitruunatuorejuustoa (esim. Valion Viola)
2 dl vispikermaa
1/2 luomuappelsiinin mehu ja 1 rkl raastettua appelsiinin kuorta
(1 -2 rkl sokeria halutun makeusasteen mukaan)
koristeeksi minivaahtokarkkeja
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele vaahto sekaisin tuorejuuston, appelsiinin kuoren ja mehun kanssa. Lisää sokeria makusi mukaan. Koristele vaahtokarkein.
With ♥ from beach house kitchen
2 Kommenttia
Herkullisen näköisiä!
Kiitos Heidi! Pitänee tehdä toinen satsi ensi viikolla, maistuivat liiankin hyvin…; )